balon 5 371 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 No tak to jest. Najpierw asy czekają bo "kurde tyko 5 gier fajnych" po czasie dalej nie biorą bo "kurde jest już dużo fajnych gier ale chyba konsola niedługo umrze" Ah ci polscy gracze decyzja o wzięciu konsoli prawie jak decyzja o zakupie domu. Lata analiz, obserwacji i wyliczeñ... 4 Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Nintendo wierzyło w każdy swój sprzęt (oprócz Virtual Boya ze względów zdrowotnych). Myślę że Wii U będą wspierać do 2017 roku i o ile lekka obsuwa Zeldy jest możliwa to wykluczyłbym zrobienie z niej crossgena. Słaba sprzedaż nie musi oznaczać klęski finansowej bo na GC zarobili sporo mimo porażki na rynku. W przyszłym roku pewnie wypuszczą wersję bez gamepada i obniża cenę o 100 $, dadzą kilka nowych wariantów kolorystycznych, może wersje z większą pamięcią. Myślę że w sprzedaży Gacka wyprzedzi bo z czasem dokupią go niektórzy właściciele PS4/XOne. W tej generacji konsole są tanie jak nigdy i najlepiej mieć wszystkie trzy. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 No tak to jest. Najpierw asy czekają bo "kurde tyko 5 gier fajnych" po czasie dalej nie biorą bo "kurde jest już dużo fajnych gier ale chyba konsola niedługo umrze" Ah ci polscy gracze decyzja o wzięciu konsoli prawie jak decyzja o zakupie domu. Lata analiz, obserwacji i wyliczeñ... Mam nadzieję, że nie odnosisz się do mnie, bo to nieprawda. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 (edytowane) Niekoniecznie do Ciebie, bo ty ogrywasz gry na WiiU u kolegi. No i napisałem "asy", a nie "as" więc naprawdę nie musisz się czuć adresatem tych słów. Edytowane 15 września 2014 przez balon Cytuj
Mantis 1 164 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Nowa konsola od Nintendo w 2017/2018. Bardziej jednak 2018. WiiU będzie kultową konsolą niczym GC. I nie ma w tym żadnej złośliwości. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Nowa konsola według mnie pojawi się najwcześniej pod koniec 2016 roku, chociaż Nintendo pewnie wolałoby odbębnić pięcioletni cykl. Pewnie jakoś po drodze pojawi się nowy model. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 mi dalej chodzi po glowie oprawa graficzna tego trailera z zeldy U - na tle tego co dotychczas serwowala ta konsola to z calym szacunkiem wybija sie on technicznie az za bardzo - nie wiem dalej co sadzic - czy jednak wiiu jest do takiego czegos mozliwy, czy zjada z detali w fullu czy niny szykuje cos w stylu new 3ds z wiiu Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Gdyby robili ulepszony model, to powiedzieliby o tym przy teaserze Zeldy. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 (edytowane) Przecież nie wiadomo tak naprawdę na co ten sprzęt stać. Dotychczas pojawiały się przeważnie albo klepane na odczepnego porty, albo gry Nintendo, które też raczej nie miały ambicji, żeby wyciskać ze specyfikacji ile się da (może poza MK8). Np. Pikmin 3 został przeniesiony z Wii, Donkey Kong to scrollowany platformer, Super Mario 3D World powstał w dwa lata robiony przez ekipę złożoną z 90 osób (to niewiele w dzisiejszych czasach) itd. Xenoblade Chronicles X robi jakieś 100 osób przy budżecie który pewnie nie ima się takiego Skyrima, a gra ma być ponad pięć razy większa niż pierwsza część i wygląda dobrze (może poza modelami postaci, ale domyślam się, że te jeszcze poprawią). Edytowane 15 września 2014 przez Enkidou Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Jakby wydali konsolę bez nędznego tableta a z pro controllerem za 199eu, to mają jednego gotowego na wydatek klienta. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Nie wiem jak wy ale ja sie dobrze bawie z tabletem w grach jak ZombiU i Lego City Undercover Cytuj
morciba 14 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 (edytowane) Ciekawe jak długo ta konsola pociągnie. Nie okłamujmy się, sprzedaż będzie niska już do końca żywota. Pytanie kiedy Ninny odpuści. Przecież od premiery Mario Kart i ostatniego E3, WiiU sprzedaje się całkiem przyzwoicie. Od końca maja sprzedaż WiiU utrzymuje się na trzecim miejscu ustępując tylko PS4 i 3DS. Myślę, że przez najbliższy rok będzie jeszcze lepiej bo lineup na końcówkę 2014 i 2015 wygląda bardzo dobrze. Edytowane 15 września 2014 przez morciba Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Już lecą to robić.Ryra mnie to, co zrobią. Ale jeśli w końcu przyznają się do porażki i zaczną sprzedawć konsolę poniżej 1000pln - czyli tyle, ile jest faktycznie warta. Wtedy kupię. I pewnie setki tysięcy innych osób. Jak nie miliony. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Ciekawe jak długo ta konsola pociągnie. Nie okłamujmy się, sprzedaż będzie niska już do końca żywota. Pytanie kiedy Ninny odpuści. Przecież od premiery Mario Kart i ostatniego E3, WiiU sprzedaje się całkiem przyzwoicie. Od końca maja sprzedaż WiiU utrzymuje się na trzecim miejscu ustępując tylko PS4 i 3DS. Myślę, że przez najbliższy rok będzie jeszcze lepiej bo lineup na końcówkę 2014 i 2015 wygląda bardzo dobrze. Haha, please. mi dalej chodzi po glowie oprawa graficzna tego trailera z zeldy U - na tle tego co dotychczas serwowala ta konsola to z calym szacunkiem wybija sie on technicznie az za bardzo - nie wiem dalej co sadzic - czy jednak wiiu jest do takiego czegos mozliwy, czy zjada z detali w fullu czy niny szykuje cos w stylu new 3ds z wiiu Obejrzyj sobie ten trailer jeszcze raz. Wii U zdecydowanie na to stać. Tylko ten krajobraz wygląda ładnie, ale dalsza akcja to zdecydowanie poziom Wii U. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 a ta falujaca trawa? i fakt, ze to bedzie sandbox Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Jaki sandboks jezu ludzie. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 (edytowane) a ta falujaca trawa? i fakt, ze to bedzie sandbox Przesadasz ;P Poza tym Ninny nigdy z tym nie ściemnia, więc luzik. To po prostu zasługa art stylu, który pomaga zaoszczędzić trochę mocy i ulokować gdzie indziej. Edytowane 15 września 2014 przez Figaro Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 W okolicy premiery PS3 nigdy bym nie pomyślał że tą maszynkę stać na generowanie grafiki jaką zaserwowano w Beyond i TLOU. Wii U nas jeszcze nie raz zaskoczy. Odnośnie wersji bez tableta jest ona niemal pewna, wg plotek był to wariant w razie gdyby E3/MK8 z darmową gierką nie zwiększył sprzedaży. Cena 199 euro za konsole z pro controllerem zamiast tableta bez żadnej dołączanej gry wydaje się idealna. Niedawno wyszedł patch który umożliwia sterowanie całą konsolą bez użycia padleta (wcześniej był wymagany np do eshopa) więc grunt już jest. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Jaki sandboks jezu ludzie. no przecież możesz sobie wejść na te góry na horyzoncie jak w wiedźminie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 mam nadzieję, że będzie można wchodzić na punkty widokowe, aby odblokowywać fragmenty mapy Cytuj
django 549 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Będą posterunki Bokoblinów do przejmowania oraz widzenie przez ściany? Wróżę sukces komercyjny. Cytuj
morciba 14 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Ciekawe jak długo ta konsola pociągnie. Nie okłamujmy się, sprzedaż będzie niska już do końca żywota. Pytanie kiedy Ninny odpuści. Przecież od premiery Mario Kart i ostatniego E3, WiiU sprzedaje się całkiem przyzwoicie. Od końca maja sprzedaż WiiU utrzymuje się na trzecim miejscu ustępując tylko PS4 i 3DS. Myślę, że przez najbliższy rok będzie jeszcze lepiej bo lineup na końcówkę 2014 i 2015 wygląda bardzo dobrze. Haha, please. Nie przywykłem do dyskusji na takim poziomie, więc proszę o rozwinięcie wypowiedzi. Wyraźnie widać, że wzrost sprzedaży WiiU po premierze MK8 nie jest wzrostem krótkotrwałym, jak przewidywały "mądre" głowy. Trend się utrzymuje mimo braku nowych premier, a na horyzoncie mamy kilka potencjalnych system sellerów (albo sellerków). Od E3 Ninny próbuje nas również przekonać, że ma jakiś pomysł na WiiU i im się to udaje. Dzięki temu konsola jest postrzegana coraz cieplej przez prasę i przez graczy. Myślę, że do czasu kiedy na PS4/XOne pojawi się więcej hitów, czyli do 2015/2016, WiiU będzie sobie radzić na rynku. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 (edytowane) Przepraszam za enigmatyczną odpowiedź w poprzednim poście. Zatem pozwól, że zapytam - skąd bierzesz informację o tym, że "wyraźnie widać wzrost sprzedaży Wii U"? Poprosiłbym link, najlepiej Ja nie widzę żadnego ocieplenia, konsola jest dla większości martwa, nie istnieje w dyskusjach. Smash to ostatnia szansa na odbicie, ale szczerze - skoro nie zrobiło tego Mario, Donkey i MK, to na pewno nie zrobi tego Smash. Tylko moje zdanie. Edytowane 15 września 2014 przez Figaro Cytuj
Mantis 1 164 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Nie poznaję człowieka... Figaro co z tobą? Jak tak wielki fan Nintendo może wątpić w ich konsolę? Ja jestem zdania, że Nintendo nie pogrzebie WiiU tak szybko. Ta konsola dopiero zaczęła pokazywać pazurki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi