Opublikowano 31 stycznia 201510 l MPT mam ma płytce. Czysty geniusz <3. Trzeba będzie w końcu się za to zabrać, ale najpierw Xenoblade Chronicles. PS4 już dawno poszła w odstawkę, a tu jeszcze N3DS nadciąga .
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Jakby co to według testów w necie, wersja z eshope'a ma szybsze loadingi w MP3 niż ta na płycie, więc Ci co mają w kolekcji niech też wciągają
Opublikowano 31 stycznia 201510 l A czy wiadomo cokolwiek odnośnie kompatybilności save'a pomiędzy pudełkową i cyfrową wersją MPTrilogy? Jestem ciekaw czy cyfrowa wersja wykrywa zapis który moje WiiU przechowuje w trybie emulacji Wii? Niby nie mam już takiego ciśnienia na kolejne przechodzenie wszystkich części od początku, ale dam zarobić Nintendo i chłopakom z Retro Studios po raz kolejny, bo trylogia Prime to seria która pokazuje obecnym grom AAA "środkowy palec" - i nie mówię tylko o czystym gameplayu czyli level designie i sposobie odkrywania świata przez upgrade'y, ale wykonanie i przywiązanie do naprawdę drobnych detali w kwestii różnych typów wizjerów, animacje HUD'a czy tak rewolucyjna rzecz jak twarz Samus odbijająca się w szybce hełmu....miazga! Jak ktoś nie miał okazji wcześniej pograć, to teraz jest idealny moment żeby wsiąknać w te gierki, tym bardziej że styl graficzny został zrobiony z takim wyczuciem smaku, że taki Metroid Prime z 2002 roku nadal zachwyca. A tak przy okazji, ciekaw jestem czy w wersji z eshopa MP dodali brakujące efekty, które były oryginalnie na Gamecubie i ktoś najwyraźniej zapomniał je przenieść na Wii http://youtu.be/zGjgfSwOPw0
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Jakby co to według testów w necie, wersja z eshope'a ma szybsze loadingi w MP3 niż ta na płycie, więc Ci co mają w kolekcji niech też wciągają Wow różnica jest SPOOORA. Przekonałeś mnie. Biorę jeszcze raz. Trzeba pokazać że w dlaszym ciągu czeka się na nowego Metroida. Edytowane 31 stycznia 201510 l przez ireniqs
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Nie ma szans na dodatkowe rzeczy bo to po prostu rom z Wii. Szybsze loadingi to oczywista kwestia przy ładowaniu z dysku.
Opublikowano 31 stycznia 201510 l No jasne, że oczywiste jest przyspieszenie dzięki pracy z dysku, a nie płyty, ale poprawia to jakość grania dlatego o tym napisałem
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Już kupione, już się ściąga. Dysk SSD robi robotę. Zaraz po skończeniu Xenoblade Chronicles zabieram sie za Samus... ehm... Edytowane 31 stycznia 201510 l przez ireniqs
Opublikowano 31 stycznia 201510 l A ja się wstrzymuje. Czekam na jakiegoś z desperowanego allegrowicza który da mi ponownie postawić to zacne pudełko na półce (oj człowiek jest jednak głupi że się swojej kolekcjonerki pozbył). No i jako że dla mnie cyfrowa dystrybucja ssie kupuje jedynie only eShop titles (Trine 2, nadciągający Abe i parę tego typu pozycji których nie doczekam się pudełkowo).
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Ja kupiłem i metroida i donkey konga będzie grane jaj dying light skończę
Opublikowano 1 lutego 201510 l A ja się wstrzymuje. Czekam na jakiegoś z desperowanego allegrowicza który da mi ponownie postawić to zacne pudełko na półce (oj człowiek jest jednak głupi że się swojej kolekcjonerki pozbył). No i jako że dla mnie cyfrowa dystrybucja ssie kupuje jedynie only eShop titles (Trine 2, nadciągający Abe i parę tego typu pozycji których nie doczekam się pudełkowo). MPT kupuję w niedzielę/poniedziałek na eshopie, bo za 40 to grzech nie wziąć. Ale sam również się czaję na pudełkową wersję (dlaczego nie wziałem dawno temu za te 20 zł....................)
Opublikowano 1 lutego 201510 l Metroida trzeba kupować! http://blognintendo.pl/akcja-kup-metroida/Ja zassałem, choć mam wszystkie 3 części (osobno), a ograłem tylko 1. Co do sterowania to mnie też ono wybitnie nie odpowiada Ale to tylko moja niechęć do witolda i gruchy.
Opublikowano 2 lutego 201510 l Ściągnąłem tego Metroida wczoraj i dziś pograłem. Sterowanie motem jak zwykle GOTY, niezwykle precyzyjne, choć potrafi się zgubić jak Pilota wycelujemy poza sensor bara. A sama gra? Metroid Prime - ukończyłem pierwszą misję, skojarzenia z Prime Hunters od razu się narzuciły. Nie grałem nigdy w serię Prime właśnie oprócz Huntersa i w sumie poczułem się jak w domu. Skanowanie wszystkiego co się da, strzelanie, zaglądanie w zakamarki, boss i potem ucieczka - klasyka. Gra się bardzo fajnie choć jeszcze tylko irytuje mnie sposób włączania skanera - celownik do góry i minus, tudzież na odwrót - trochę to niewygodne.
Opublikowano 2 lutego 201510 l Czy ja dobrze rozumiem, że wg Ciebie pierwszy Metroid Prime jest na takim poziomie co Hunters ? :O Pograj trochę to zobaczysz jak słaby jest Hunters w porównaniu do tego dzieła Retro !
Opublikowano 2 lutego 201510 l Bardziej mi chodzi o sferę gameplayową na ocenę samej gry za wcześnie po 1 misji
Opublikowano 2 lutego 201510 l Panowie wrócilem do NSMBU i co mam moge poqiedziec: Frajjjjdaaaaaa i miod nawet nie wiem czy tytul nie jest fajniejszy od 3d worlda;)
Opublikowano 3 lutego 201510 l Bardziej mi chodzi o sferę gameplayową na ocenę samej gry za wcześnie po 1 misji No a co - ma byc zupelnie inny ? - Przeciez to ta sama seria i typ gry.
Opublikowano 3 lutego 201510 l U was też konsola przy uruchamianiu wydaje taki dziwny dźwięk jakby coś sprawdzała w napędzie?
Opublikowano 3 lutego 201510 l U was też konsola przy uruchamianiu wydaje taki dziwny dźwięk jakby coś sprawdzała w napędzie? Tak.
Opublikowano 10 lutego 201510 l Myslalem ze metroid trilogy mial byc przez 2 tygodnie za 40zl a dzisiaj patrze a tu 80zl
Opublikowano 13 lutego 201510 l Ostatnio zauwazylem, ze bateria w GamePadzie dluzej "trzyma" - dokladniej chodzi o to, ze nie rozladowuje sie tak gdy kontroler lezy nieuzywany. Bateria rozladowywala sie po jakims czasie nawet gdy byl nieuzywany, a teraz zauwazylem, ze od jakiegos czasu lezy, ale juz tak szybko sam sie nie rozladowuje. Moze ma to zwiazek z ostatnia aktualizacja systemu ? - oficjalnie nic nie pisali. Edytowane 13 lutego 201510 l przez saptis
Opublikowano 13 lutego 201510 l Moja bateria dlugo trzyma nawet jak nie uzywam, ale powyłączałem wszelkie opcje czuwania itp.
Opublikowano 13 lutego 201510 l Ja tez powylaczalem i po tygodniu widac bylo, ze bateria troche sie rozladowala - dodam, ze nigdy jej nie doladowuje i laduje dopiero jak sie rozladuje. Edytowane 13 lutego 201510 l przez saptis
Opublikowano 23 lutego 201510 l Panowie mam taki dziwny problem. Dziś włączyłem konsole by pograć w Mario Kart 8 i zauważyłem że grafika w grze jest gorsza niż była wcześniej, chodzi głównie o kawędzię np. obrys monet obrys karta i inne elementy toru mają na krawędziach wyraźnie piksele. To samo dzieje się w grze Lego City Undercover. Nie znam się na tym ale coś jakby nagle wyłączył się antyaliasing, nie wiem za bardzo co mogę zrobić z tym fantem. Chciałem przywrócić na konsoli ustawienia domyślne, poprzez wymazanie wszystkich ustawień, ale mam ściągnięte z e-shopu dwie gry i nie mam takiego pendrive żeby to zgrać. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Może jakieś pomysły co z tym zrobić?