chmurqab 3 192 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 ..może przy trzecim podejściu w końcu przejdę tę grę. 2 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Super! Tu też o tym i innych grach z Wii na Wii U. Cytuj
funditto 658 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Oby to nie oznaczało przeniesienia nowej Zeldy na NX... Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Nom, TP remake na pocieszenie za przeniesienie nowej Zeldy. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 zelda wii u cross gen confirmed, nie ma bata zeby wyszlo tylko na NXa. cross gen teraz to juz pewniak Cytuj
funditto 658 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Na czym opierasz przekonanie, że wyjdzie na WiiU ? Co jeśli stwierdzili, że konsola jest na to za słaba ? Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Miyamoto z miesiac temu po raz nty potwierdził, ze wyjdzie na Wii U. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 (edytowane) Nie wiem czemu tak bardzo ludzie są przekonani że Zelda na Wii U nie wyjdzie. Premierę przesunęli bo w przyszłym roku jest 30-lecie to raz, dwa wiedzą iż wydanie cross-gen'owe to łatwa kasa, tym bardziej jeżeli NX specyfikacją zje Wii U na śniadanie to taki drastyczny podskok graficzny przekona nawet nabywców wersji Wii U do kupna dodatkowego egz. na NX'a (ba sam nawet tak zrobiłem w przypadku TP). Nie można również powiedzieć iż Nintendo nie szanuje nabywców Wii U bo ceny gier od dłuższego czasu są naprawdę niskie (średnio 160zł zamiast 220-240) i stara się wynagrodzić oddanie swoim fanom. No i nie oszukujmy się ale gdyby Big N było pewne że Wii U jest za słabe to by za żadne skarby nie ukazali gry publiczności i to kilka razy, to zbyt ważna marka aby sobie z nią robić jaja. Edytowane 15 października 2015 przez chrno-x Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Nie wiem czemu tak bardzo ludzie są przekonani że Zelda na Wii U nie wyjdzie. Premierę przesunęli bo w przyszłym roku jest 30-lecie to raz, dwa wiedzą iż wydanie cross-gen'owe to łatwa kasa, tym bardziej jeżeli NX specyfikacją zje Wii U na śniadanie to taki drastyczny podskok graficzny przekona nawet nabywców wersji Wii U do kupna dodatkowego egz. na NX'a (ba sam nawet tak zrobiłem w przypadku TP). Nie można również powiedzieć iż Nintendo nie szanuje nabywców Wii U bo ceny gier od dłuższego czasu są naprawdę niskie (średnio 160zł zamiast 220-240) i stara się wynagrodzić oddanie swoim fanom. No i nie oszukujmy się ale gdyby Big N było pewne że Wii U jest za słabe to by za żadne skarby nie ukazali gry publiczności i to kilka razy, to zbyt ważna marka aby sobie z nią robić jaja. Dokładnie. Tym bardziej że jeśli NX zostanie zapowiedziane w 2016 to prawdopodobnie najszybciej Nintendo je wypuści w 2017. Wątpię żeby aż tyle trzeba było czekać na nową Zeldę. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Potwierdzilo sie juz ze NX bedzie tylko digital? Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Potwierdzilo sie juz ze NX bedzie tylko digital? Według plotek i przecieków (jakieś patenty) - tak, ale nintendo, wiadomo, nie potwierdza. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Niby czemu niema szans? W Japonii już klientów tresują wypuszczając mały nakład pudełek z grą, ale duża ilość kodów z grą na sprzedaż. Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Japonia to jeden kraj. Mały. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ten mały kraj najbardziej się opiera cyfryzacji. Znając ludzików z zachodu to taki pomysł się przyjmie szybciej i co niektórzy będą to chwalić. Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ktoś wspominał o tym, że ktoś stworzył emulator Wii U? To pytanie ma tylko na celu poinformowanie. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 @kypq Wątpię z tego względu iż pomimo że cyfrowa sprzedaż skoczyła (i to głównie na PC dzięki Steam) tak dalej sprzedaż pudełkowych gier na konsole bardzo mocno się trzyma. I skoro twierdzą to największe zachodnie pijawki typu EA i Acti to wątpię aby wypuszczono konsole bez nośnika. Sorry ale Ninny tym bardziej to dostrzega. Śpiewka przyszłości i raczej mało kto się jeszcze pokusi o taką konsolę. Nośnik będzie jak najbardziej i bo ani Sony ani MS szybko nie odważą się wypuścić takiej maszynki gdyż nie każdy w zamożnych krajach posiada szybkie łącze (nie mówiąc już o LTE). Jak się również okazuje w Japonii jest problem z szybkim netem. Nie wiem również skąd wziął Ci się pomysł na ograniczanie liczby pudełek? Gdzie w pierwszych paru dniach największe tytuły sprzedają się nawet w kilku milionach gdzie cyfrowe egz. to ledwo 1/10 jak nie mniej (sam śledzę co tydzień wyniki sprzedaży i czytam dość sporo artykułów nt. cyfrowej sprzedaży). Wielu firmom w momentach sprzedaży wyższej niż przewidywano, łatwiej jest wypuścić szybki kodzik do sklepów na cyfrową wersję aniżeli pełne pudełko. Zresztą np. taki Animal Crossing z tego z korzystał ale jak tylko pojawił się nowy rzut pudełek to ludzie jakoś olali znacząco cyfrowe kupno. Japończycy z reguły preferują pudełko aniżeli cyfrę (która przynajmniej tam dosyć często jest tańsza). Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ten mały kraj najbardziej się opiera cyfryzacji. Znając ludzików z zachodu to taki pomysł się przyjmie szybciej i co niektórzy będą to chwalić. Nie będzie digital only. I tyle. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ten mały kraj najbardziej się opiera cyfryzacji. Znając ludzików z zachodu to taki pomysł się przyjmie szybciej i co niektórzy będą to chwalić. Nie będzie digital only. I tyle. Cytuj
Figaro 8 229 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Żadna konsola nie jest digital only. Nie bez powodu. A już na pewno nie Ninny pójdzie na taki krok, szczególnie patrząc na ich sieć. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ponieważ Nintendo zawsze podejmuje spodziewane przez wszystkich decyzje. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ktoś zapomina że największy wygrany rynku gier mobilnych czyli komórki, jest digital only. Jak wiemy Niny łakomie patrzy i ściąga pomysły z tego rynku. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Ja chętnie przyjmę digital only ale pod jednym warunkiem. Gry zakupione na moim koncie przypisane będą do mojego konta a nie konsoli! Ja już przy xbox one cieszyłem się z cyfry only ale zrezygnowali z tego:) Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 A ja w ogole nie kupie NX jak bedzie digital only. Gry Nintendo w pudełkach maja dla mnie zbyt duze znaczenie. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi