Daffy 10 582 Opublikowano 23 listopada 2016 Opublikowano 23 listopada 2016 ma hajs, ma tanio do wyrwania wii u, kupuje/przechodzi/sprzedaje - niech bierze tu i teraz - czego tu nie rozumiesz i prowadzisz dyskusje? obstawiam ze jakby hajs nie byl problemem to by sie tu nie pytal Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 23 listopada 2016 Opublikowano 23 listopada 2016 WiiU zdecydowanie! Masz: gry z Wii, gry z WiiU, jak wgrasz homebrew to masz gry z GC (no niczego ZŁEGO nie namawiam, niech gra w gry które kupi), masz gry z NESa, SNESa, N64 w sklepie. O switchu nie wiadomo NIC i do tego zaraz święta więc i więcej czasu na granie. WiiU! Nie wiem po co czekac? Cytuj
Stillo116 94 Opublikowano 23 listopada 2016 Opublikowano 23 listopada 2016 hmm, wywołałem dosyć ciekawą dyskusję ale po przemyśleniach chyba poczekam aż powiedzą coś więcej o Switchu, bo zapowiedz mi sie bardzo podoba... zaspokoję "Nintendowy głód" 3DSem... Jeśli głód mnie bardziej ściśnie to poszukam używki z kilkoma grami Trup czy nie trup... dla mnie sprzęty nintendo się nie starzeją... Cytuj
Godot 416 Opublikowano 23 listopada 2016 Opublikowano 23 listopada 2016 Konsola na której odpalisz wszystkie stacjonarne Zeldy, Metroidy i trójwymiarowe Mariany (poza SMS) nie może być martwa Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Kupujesz sms, robisz obraz, szukasz tutoriala i grasz na wiiu. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Wii U odpala gierki z GC!? Można jakoś podłączyć pada od GC czy Pro Controller działa? Ale chyba wolałbym na oryginalnym śmigać. IMO jak najbardziej warto brać Wii U, ten argument z czekaniem zawsze mnie bawi. Zawsze coś będzie na horyzoncie i nie wiem po cholerę tracić miesiące. Poczekaj na Switcha, potem poczekaj na gry, potem na mniejszą wersję, potem na obniżkę i tak wiecznie można. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 (edytowane) Wii U odpala gierki z GC!? Można jakoś podłączyć pada od GC czy Pro Controller działa? Ale chyba wolałbym na oryginalnym śmigać. IMO jak najbardziej warto brać Wii U, ten argument z czekaniem zawsze mnie bawi. Zawsze coś będzie na horyzoncie i nie wiem po cholerę tracić miesiące. Poczekaj na Switcha, potem poczekaj na gry, potem na mniejszą wersję, potem na obniżkę i tak wiecznie można. Oczywiście, że odpala, skoro jest Wii channel to why not powinno nawet działać dla off-tv play, w sumie to mi dygnal lekko na mysl o tym Edytowane 24 listopada 2016 przez Rayos Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Nintendo? Ja pier,dolę jak ja szanuję. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 No dobra, sam gamepad nie jest komaptybilny, tzn nei mozna go uzywac do gry ale pro controlera jak najbardziej. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Tego z WiiU Pro Controlera można używać? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 tak, nawet DualShocka 3 jeśli masz ochote Cytuj
Godot 416 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Dobra, a jest jakieś ograniczenie co do wersji oprogramowania? Bo mam najnowsze Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Raczej prawie na pewno nie ma, ale to już musisz doczytać, ja podaje info tylko te ktore znalazlem w sieci, sam sie jeszcze w to nie bawilem. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 No dobra, sam gamepad nie jest komaptybilny, tzn nei mozna go uzywac do gry ale pro controlera jak najbardziej. Przecież Nintendont wspiera Gamecube'owe pady przez adapter? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 gamepad = padlet. kontrolery z GCN przy uzyciu adaptera jak najbardziej dzialaja, ale chyba lepiej uzywac bezprzewodowego PRO CONTROLLERA? Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 (edytowane) Mozna uzywac Pro Controlera, pro z Wii Oraz Np Duala 3 Itd. Na stronach o tym narzędziu jest lista. Generalnie można użyć przejściówki od smasha i grać na padzie od gc. Jedyna uwaga - jeśli gry zgracie na HDD to musicie odłączyć dysk HDD sformatowany pod eshop w formacie wiiu.Tak, odpala gry z gc i ma 99% kompatybilności bo to nawet emulator nie jest.W tej chwili KAŻDE oprogramowanie jest do złamania, trzeba zmodyfikować tryb vWii, wymagało to jeszcze niedawno oryginalnej gry z wii, ja mam smasha wii ale może już nie trzeba. Działa zayebiście. EDIT: Controllers Multi-players support Multiple controller supports : Gamecube, Wiimote, Classic, Konga, etc. HID controller support via any USB port Custom button layout when using HID controllers Official WiiU GameCube Controller Adapter support (using HID). Bluetooth controller support Rumble support Reset/Exit via button combo Supported Controllers Nintendont supports all official Gamecube controllers and even more!Playstation 3, Playstation 4, USB, Bluetooth, Wiimote, Wii and wiiU Classic controllers, etc.This section will help you choose your controller.Nintendont is compatible with ALL the controllers at the same time, you don't need to change any settings. Connect and play with your favorite controller.Up to 4 players with different controller type can be used : Player1 official, Player2 USB, player3 Bluetooth, why not! @raven_raven - a ty nie wiedziałeś o tym? Już pisałem parę razy - to NAJLEPSZA stacjonarka Ninny i jedna z lepszych w ogóle bo dostajemy prawie wszystkie ich stacjonarne gry i możemy grać przez HDMI. Ok - może obraz w VC jest gorszy niż na NES Mini Classic ale bez przesady, zły nie jest a tego Nesa to i tak kupić ciężko. Dla fana Ninny to może być JEDYNA stacjonarka - GC i Wii do szafy i masz wszystko w jednym miejscu z wyjściem HDMI. Brać nie gadać. Edytowane 24 listopada 2016 przez NemoKOF Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Popołudniu podlinkuje zainteresowanym poradnik jak zrobić Homebrew Channel bez żadnej gry na vWii -> Nintendon't -> Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 nintendon't polecam serdecznie Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 No tak coś czytałem że już można bez gry ale jak ja robiłem to jeszcze gra była wymagana i koniecznie karta SD nie hc i nie xc. No ale zrobiłemni działa. Sprzęt jest kozacki i kozacko rozpracowany. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Nintendo? Ja pier,dolę jak ja szanuję. Wii U niesamowita konsola. Cytuj
Godot 416 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 To ja poproszę ten poradnik. Mam na płycie SMS ale nie mam jak grać Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 To ja poproszę ten poradnik. Mam na płycie SMS ale nie mam jak grać Żeby zrzucić obraz SMS musisz mieć Wii które odpala gry z GC, na Wii U tego nie zrobisz. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 zawsze moze w ostatecznosci zrzucic z zatoki 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Uuu, no to lipa. A z płyty nie da się grać? Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 (edytowane) Uuu, no to lipa. A z płyty nie da się grać? Niestety fizycznie nie ma takiej możliwości (napęd nie czyta płyt GC). W takich wypadkach polecam emuparadise, szybkie transfery bez torrentów i prawie legalnie Edytowane 24 listopada 2016 przez _Shaman_ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi