chrno-x 901 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 Zrzuciłem sobie demo pikmina na pendrive kingstona 16 GB i przy próbie odpalenia dema wyskakuje czarny ekran z komunikatem o błędzie dysku,error code 160-0105.Jakie pojemności obsługuje dysków/penów obsługuje wii u.Coś mało ma miejsca WII u Basic. Wii U może obsłużyć pena nawet z poj. 64Gb ale Nintendo uprzedza że nie wszystko może działać wtedy poprawnie i zalecają kupić normalny dysk przenośny. Ja tam aktualnie mam podpięty Kingston 4GB i wszystko chula aż miło i sam zastanawiam się czy nie kupić pena 64GB ale może taniej wyjśc mały przenośny do 120GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dzialkowiec 35 Opublikowano 29 grudnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2014 Od lat czochram na Playstation i nigdy nie rozumiałem świata Nintendo - aż do czasu, jak Mikołaj podrzucił mi pod choinkę WiiU wraz z pro kontrolerem oraz Bayonetta 1,2 + Mario 3D i DonkeyKongiem. W życiu bym nie przypuszczał, że jest na świecie coś innego, oryginalnego i sprawiającego taką frajdę, której niestety w dobie dzisiejszych gier nie odczuwam już na PS3/PS4. Cały ten syf pokroju AC:Unity nie istnieje na WiiU, albo ja go nie dostrzegam jeszcze. Zapomniałem co to bugi w grach, co to mikrotransakcje, co to nie działający PSN, co to trofea - po prostu rewelacja, z której bardzo jestem zadowolony. Świetna konsola, no ale tego chyba pisać tu nie muszę. Bayo urywa łep. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 29 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2014 Mam to samo, odpalajac Wii U w 2014 roku czuje sie jak przy odpalaniu szaraczka w 1998 roku, magia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Od kiedy mam wiju to nawet nie chce mi sie ps4 wlaczac. Sporo gier mam do nadrobienia, na horyzoncie same killery w 2015 (zelda!) i najlepszy multiplayer 2014 - MK8. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Wlasnie monitoruje paczke z Wii U. Jest juz u mnie na poczcie. Dzis bedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Jakie gierki? Ja dziś w nocy przed snem pograłem w Mario 3D World, boże, ale ten marian Miodny <3 <3 <3 A Pro controller mega wygodny i leciutki, POLECAM. A po 1 levelu z toadem, mam jeszcze większą ochote kupić Treasure Tracker <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 (edytowane) Na razie tylko ZombiU. Edytowane 30 grudnia 2014 przez KoBik Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Pobiegalem chwile w Londynie i jest klimacik. No i Minish Cap na padletku, poezja. Czuje sie jakbym cofnal sie do zlotych lat. Jutro zakupy z zona, moze uda sie wyrwac Mariana Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Pobiegalem chwile w Londynie i jest klimacik. No i Minish Cap na padletku, poezja. Czuje sie jakbym cofnal sie do zlotych lat. Jutro zakupy z zona, moze uda sie wyrwac Mariana Na start polecam Super Mario 3D World albo Mario Kart 8. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 ja polecam pikmin 3, wonderful 101 i bayonete Te trzy gry to moje top zaraz za mario 3d world i mario kart Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 I koniecznie Lego City Undercover. Nie jestem fanem gie z serii Lego ale to jest inna gra, z masą rzeczy do roboty tylko jednym bohaterem a wsio z fabułą i mega humorem. Naprawdę to jest GTA w świecie Lego. Mi ta gra ukradła ponad 30 h mojego cennego czasu. Dla mnie Top 3 na WiiU, zaraz za Mario 3d World i Donkey Kongiem, a nawert ciut przed genialnym MK8, w którego ponad 70 h w multi pograłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meser 12 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Bayo 2 ( tym bardziej, że kupujesz dwie gry w cenie jednej;) 3d world które jest bardziej przystępne niż NSMB. Zelda WW . Mario Kart gram ale bardziej dla zabicia czasu jakoś ta gra mnie nie urzekła chociaż drifty jako tako mi wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Ja chcialbym polecic te gry: Super Mario 3D World Bayonetta 1 i 2 Mario Kart 8 Super Smash Bros Wii U Pikmin 3 Wonderful 101 Donkey Kong Tropical Freeze ZombiU New Super Mario Bros U Super Luigi U Zelda Wind Waker HD Shovel Knight Rayman Legends (praca z tabletem suuper, zupelnie inna gra w porownaniu do innych konsol) Captain Toad i...Nintendoland z żonką albo znajomymi. Ale podobno na WIi U nie ma w co grac wiec sie pewnie nie znam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Szkoda, że Smash nie ma dema. Materiały mnie nie zachęcają, ale chętnie sprawdziłbym własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Polska to bardzo zacofany kraj. Nie dosc ze gry wideo sa traktowane juz jako tako, choc dla wielu to zadna pasja i hobby to jak jeszcze sie zaczniesz mowic o grach Nintendo, patrza na Ciebie jak na idiote. Smutny ten kraj, gdzie nawet manie brody jest nie dopuszczalne i traktowane co najmniej w takim stopniu jakby czlowiek mial twarz zdeformowana or sth. Polska, za(pipi)e galaktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meser 12 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Przesadzasz, nintendo swego czasu dostępne nawet w hipermarketach. Sam pamiętam standy z n64, a pózniej z GC. To, że ta firma się nie przebiła spowodowane jest tym że w Polske ogolnie konsola kojarzy sie z PlayStation. I prosze juz nie gadaj ze nasz kraj to takie za(pipi)e..... Ja pamietam jak na idiote na mnie patrzyli jak chcialem oryginalne gry na psx kupowac.... to byly czasy gry instrukcja Pl w takim gt2 byla nie rowno wycieta kartka z legenda w stylu x gaz kwadrat hamulec i tyle! Bądź cierpliwy kupuj oryginaly, a w końcu ktoś dostrze potencjał w Naszym kraju i rynek zbytu i moze sytuacja ulegnie poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Przecież już jest lepiej, ConQuest wbrew pozorom działa w naszym kraju jedyny ich problem to to, że póki co celują w mniejsze "lokalne" sklepy oferując swój towar, ale w niedalekiej przyszłości powinno się pojawić więcej standów i produktów w większych sklepach <insajderskie info > Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 O to ladnie. Pisze to co widze na codzien. Siedze w grach i towarzystwie growym od 5 roku zycia. Tekst w stylu, "jak mozna grac w Mario w tych czasach" xD jest tego wiecej a to tylko jeden glupi przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 No bo to nie tylko w Polsce jest przeświadczenie, że Nintendo = Mario = gierki dla dzieci bez większego polotu, a jak im pokażesz z czym to się je to nagle "WHOOOAAA" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Ja tam noszę brodę od ponad roku i nie miałem z tego powodu żadnych nieprzyjemności. ; ) Co do sytuacji Nintendo w Polsce - przede wszystkim jest ona przyczyną braku promocji sięgającej czasów przaśnego kapitalizmu. Wprawdzie byli jacyś dystrybutorzy w przeszłości, ale mało z tego wynikało. W rezultacie od lat 90. przybyło u nas graczy, ale w ich świadomości gry tej firmy nie istnieją. Drugą stroną problemu jest rzetelność polskich mediów branżowych, które nie zagrają w coś, jeśli nie dostaną tego od wydawcy (o rzetelnej informacji też nie wspominam). W sumie przestało mnie dziwić, że game journosi uważają tytuły, obecne niemalże od zarania gamingu, za 'specyficzne'. To tak jakby np. krytyk filmowy nie obejrzał Miyazakiego albo Kurosawy, bo są dla niego zbyt dziwni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meser 12 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Tylko kupując oryginalne gry na naszym rynku mozemy ta sytuacje zmienic. Ja osobiscie kupilem wii u z jednego powodu: ps4 i xone ze swoja biblioteka gier to pc w przebraniu, a ta platforme juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Ja tam noszę brodę od ponad roku i nie miałem z tego powodu żadnych nieprzyjemności. ; ) Co do sytuacji Nintendo w Polsce - przede wszystkim jest ona przyczyną braku promocji sięgającej czasów przaśnego kapitalizmu. Wprawdzie byli jacyś dystrybutorzy w przeszłości, ale mało z tego wynikało. W rezultacie od lat 90. przybyło u nas graczy, ale w ich świadomości gry tej firmy nie istnieją. Drugą stroną problemu jest rzetelność polskich mediów branżowych, które nie zagrają w coś, jeśli nie dostaną tego od wydawcy (o rzetelnej informacji też nie wspominam). W sumie przestało mnie dziwić, że game journosi uważają tytuły, obecne niemalże od zarania gamingu, za 'specyficzne'. To tak jakby np. krytyk filmowy nie obejrzał Miyazakiego albo Kurosawy, bo są dla niego zbyt dziwni. Dawno temu, z rok temu na PPE.pl w moim blogu napisałem wpis o sytuacji apropo gier w kraju ogólnie rzecz biorąc, na dniach napiszę 2 nowe wpisy w tym jeden właśnie o wymienionej przez Ciebie sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Wii u to pierwsza konsola od czasów ps2 która sprawia mi tyle frajdy a tytuły zaskakują. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 To samo. Minish Cap odpalony na padlecie to czysta przyjemnosc sam feeling menusow itd. to wypisz wymaluj stare dobre konsolowe odczucia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Dla jajek przed sylwkiem zainstalowalem Wii Sports Club...chyba jestem casualem bo baseball mnie wciagnal i gralo sie przednio Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi