Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie trwa show famitsu na temat Pokken Tournament :)

- Gardevoir, Suicune, Pikachu potwierdzeni jak zawodnicy

- gra na automatach nie będzie korzystać z klasycznego "dżojstika" i przycisków, będzie się grac używając pada z tradycyjnym dpadem i układem przycisków ABXY

- będą supportowe Pokemony.

generalnie info na bieżąco pojawia się na serebii.net

Opublikowano

Właśnie trwa show famitsu na temat Pokken Tournament :)

- Gardevoir, Suicune, Pikachu potwierdzeni jak zawodnicy

- gra na automatach nie będzie korzystać z klasycznego "dżojstika" i przycisków, będzie się grac używając pada z tradycyjnym dpadem i układem przycisków ABXY

- będą supportowe Pokemony.

generalnie info na bieżąco pojawia się na serebii.net

Jest jakieś potwierdzone info, że gra ukaże się także na Wii U?

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam pytanie odnoście gry za tydzień jade do Niemiec chce kupić Wii U plus capitan toad czy w konsoli będzie można zmienić język na angielski i czy następne gry kupowane np. w konsole i gry będą działać poprawnie? 

Opublikowano

Konsola kupiona w Niemczech, to normalny Palowski model. Przy pierwszej inicjacji/włączeniu konsoli, będziesz sobie mógł wybrać język. Z zakupem Toad u niemiaszków, to bym się jednak wstrzymał. Z tego co pamiętam (sprawdzał nie będę, bo grę wyciągnąłem z czytnika i jestem zbyt leniwy, aby ponownie ją tam wkładać i patrzeć co i jak), w grze niema chyba zmiany języka i każdy Toad jest jezykowo przystosowany do danego kraju.  Czyli jeśli kupisz Toada w Niemczech, to będziesz miał niemiecki język. No chyba, że po zmianie jezyka w konsoli, gra także przeskakuje na takowy - nie wiem, nie sprawdzałem.

Gry kupione na polskim rynku będą działać normalnie, bo jak już wcześniej wspomniałem, konsola to standardowy Palowski model. 

Opublikowano

Czy pudelko z nową konsolą jest jakos specjalnie opakowane? Pytam, bo nie wiem jak rozpoznac, czy konsola byla wyciagana wczesniej z pudelko (ogolnie uzywana a sprzedawana jako nowa)?

Opublikowano

Ja na swoim Toadzie kupionym w Polsce mam wymienionych kilka wersji językowych, więc na pewno gra automatycznie włącza język na taki jaki mamy ustawiony w konsoli :) Wyobrażacie sobie tłoczenie 5 wersji gry na Europę?

Opublikowano

Ninny opublikowało zaaktualizowany plan wydawniczy, z którego wynika:

- SMT x FE dalej się robi i nie jest anulowane

- Zelda po raz kolejny potwierdzona na 2015

- To samo z Xenoblade

- Mario Maker wygląda, że będzie miało obsuwę (ale wciąż 2015).

Opublikowano

:O Nawet nie wiedziałem, że coś takiego powstaje, a jeśli już to podejrzewałbym, że coś takiego trafi na 3ds. Skoro powstaje na WiiU to strasznie jestem ciekaw czy otrzymamy gameplay rodem z Firem Emblem w świecie SMT, czy coś innego.

Opublikowano

Właśnie skończyłem pierwsze spotkanie z MP Trilogy.

Powiem tak:

Wiilot + nuncuck to tragedia jak dla mnie odpycha mnie i grać mi się nie chce.

Podobne wrażenia z Mario galaxy odpaliłem pograłem…. przepraszam przemęczyłem się 1h i dałem sobie spokój...

Opublikowano (edytowane)

Ja go doskonale rozumiem. Miałem SMG2 i MPT na Wii i szybko odpusciłem. Wspaniałe tytuły ale sterowanie mnie zniechęciło całkowicie (jak i do samej konsoli). Szkoda, że nie dorzucili obsługi pada.

Edytowane przez Ins
Opublikowano

Ja Was za to kompletnie nie rozumiem xD

Przecież sterowanie w SMG2 to jest czysta przyjemność. Tak samo świetny zabieg zrobiono w DK Country Returns, gdzie sterowanie jest na tyle uproszczone, że giera jest trudniejsza do pokonania. Bo chyba każdy gra sterowaniem na wzór SNESa, c'nie?

• Plusik 1
Opublikowano

:o Nawet nie wiedziałem, że coś takiego powstaje, a jeśli już to podejrzewałbym, że coś takiego trafi na 3ds. Skoro powstaje na WiiU to strasznie jestem ciekaw czy otrzymamy gameplay rodem z Firem Emblem w świecie SMT, czy coś innego.

To chyba nie będzie strategia turowa sądząc po dotychczas ujawnionych (skąpych) informacjach. No i raczej klimaty współczesne, a nie fantasy.

Co do do dyskusji o sterowaniu w MP - w nowej części na Wii U, jeśli powstanie, a pewnie powstanie, nawet sobie nie wyobrażam, żeby nie było sterowania Wiilotem i nunchakiem.

Opublikowano

Właśnie skończyłem pierwsze spotkanie z MP Trilogy.

Powiem tak:

Wiilot + nuncuck to tragedia jak dla mnie odpycha mnie i grać mi się nie chce.

Delikatne ruchy wiilotem :-) może to Ci pomoże.

Grywam w FPS-y klasycznym padem na innych konsolach i takie sterowanie nie ma startu do wiilota. Tylko trzeba się przyzwyczaić.