Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie baron Nintendo :) Dawaj te foteczki.

Interesuje mnie NX, czy chodzą jakieś ploteczki, coś. I czy w końcu jakaś gra po polsku będzie.

Opublikowano (edytowane)

Pytałem o to, powiedziała babki od PR, powiedziała, że narazie nic nie może mówić :( Pytałem też o restock amiibo, powiedziała, że będzie, ale również nie może powiedzieć kiedy :reggie:

o NXa pytałem, powiedziała, że jeszcze za wcześnie na mówienie czegokolwiek. Generalnie w chvj ciężko było cokolwiek wyciągnąć od niej nawet jak była pod wpływem paru piw i kolejne już trzymała w ręku podczas gadania 

Generalnie żałuję, że tak mało gadałem, ale nie miała czasu a ja też wychodziłem już. Nie zdążyłem zadać paru pytań jakie chciałem, eh. 

Ogólnie najbardziej cieszy fakt, że powiedziała babka iż PL rynek jest dla nich największy i najbardziej dochodowy i będą się na nim skupiać :sorcerer:

na pytanie o pl gry zrobiła tylko minę :dunno:

wywiad zamieszcze jak ogarne audio. ale nie ma tam wiele

Edytowane przez Rayos
Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Żeby o czymś mówić, to najpierw trzeba o czymś wiedzieć. To tak odnośnie tego NX.

Edytowane przez ragus
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Xenoblade pojawiło się na eShopie. Obsługuje padleta więc można elegancko grać bez telewizora.

To uczucie gdy gram w droższą i brzydszą wersję na 3DSie. Kuuuu,rwa.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Takie ogólne pytanie. Czy Monster Hunter 4 ukaże się na WiiU? Czy to tylko tytuł na 3DS?

Monster Hunter 4 wyszedł tylko w japonii na 3DSa. Zapewne masz na myśli Monster Hunter 4 Ultimate który wyszedł u nas WYŁĄCZNIE na 3DSa :) Capcom nie planuje raczej portu na Wii U, jakby chcieli, to raczej by już dawno go zapowiedzieli.

Opublikowano

Takie ogólne pytanie. Czy Monster Hunter 4 ukaże się na WiiU? Czy to tylko tytuł na 3DS?

Monster Hunter 4 wyszedł tylko w japonii na 3DSa. Zapewne masz na myśli Monster Hunter 4 Ultimate który wyszedł u nas WYŁĄCZNIE na 3DSa :) Capcom nie planuje raczej portu na Wii U, jakby chcieli, to raczej by już dawno go zapowiedzieli.

No nie do końca bo ostatnio Capcom gdzieś niby na swoich forach i nie tylko pytał graczy o wersje HD na Wii U, więc nigdy nie mów nigdy ;-)

Opublikowano

No nie do końca bo ostatnio Capcom gdzieś niby na swoich forach i nie tylko pytał graczy o wersje HD na Wii U, więc nigdy nie mów nigdy ;-)

Wiem ze pytali, dlatego nie wykluczam tej opcji. Ale to już raczej mało prawdopodobne, może na NX? ;)
Opublikowano (edytowane)

Wiesz MH3 U wydali na Wii U pomimo małej liczby userów a skoro Wii U osiągnęło te 10 mln, nadal więcej jest sprzedanych egz. w Japonii niż PS4 to why not? To nie byłby tytuł pisany od nowa a zaledwie takowy remaster w full HD i ew. poprawionymi teksturami, a że Capcomowi ostatnio takie edycje bardzo przypadly do gustu to nie widzę powodów dla których mieliby "nie" wydać takiej wersji. Choć tak jak piszesz, skoro Square nawet zapowiedział już wersje DQX i XI na NX to równie dobrze mogą wydać 4Ultimate na next-gena Nintendo.

@Emtebe

Wystarczy abyś zmienił region z polski na UK czy Niemcy i śmiało możesz kupować gry, one są przypisane do konsoli a nie do profilu. Ja tak kupowałem trylogię Phoenix Wrighta oraz Metroidy z Castlevanią z NES'a i nie płakałem. Ile to zmienić w opcjach region na czas zakupów?

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano

Ale jak chciałem zmienić region to wyskakiwał komunikat, że aktualnie zakupione gry przestaną działać na innych regionach. Chyba, że nie w tym miejscu co trzeba zmieniałem region.

Opublikowano (edytowane)

Ten komunikat wyskakuje zawsze a chodzi jedynie o to żebyś po prostu zakupił grę, po jej zakupię wracasz do regionu na który zarejestrowałeś konto i grasz aż miło. Mam dwa konta gdzie Angielskie mam połączone z CN a kody i tak wykorzystałem na polskim i bez problemu mi wszystko śmiga, zakupione gry nawet z Angielskiego regionu również mi śmigają na polskim. kwestia tylko aby nie zapomnieć ustawić potem swój natywny region do danego konta.

P.S. Zresztą jak już pisałem, gry są przypisane do konsoli a nie do prywatnych kont, możesz mieć i konto z RPA a odpali Ci grę zakupioną z Polskiego/Angielskiego konta

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano

Ok, zbadam to, dzięki :)

Jeszcze dwa pytania. Chce kupić nunczaka do starych gier z Wii. Na allegro widzę pełno nieoryginalnych nunczaków po 20 czy 10 zł. Wiem, że to pewnie chińskie byle co, ale jakby działało to nie widzę powodu by przepłacać. Co myślicie?

No i jeszcze, co to jest ten motion plus do Wiimota? Wiem, że teraz wiimoty mają wbudowane motion plus. A do starych można było coś tam dokupić. Ale co to jest tak właściwie? Jakis dodatkowy czujnik?

Opublikowano

Mniej więcej tak, kolokwialnie pisząc Wii Motion Plus dodaje kolejny czujnik dzięki któremu wiadomo w jakim miejscu i w jakim położeniu znajduje się Wii lot w przestrzeni. Dzięki temu kontroler jest znacznie bardziej precyzyjny, idealnym przykładem świetnego zastosowania jest ostatni Tiger Woods czy The Legend of Zelda: Skyward Sword który bez Motion Plus się nie obejdzie. 

A co do nunchuka to działasz na własne ryzyko. ja bym wolał dopłacić i mieć oryginał, jakościowo wszystkie produkty Big N biją na głowę produkty third-party czytym bardziej te chińskie podróbki a w nunchuka również masz wbudowany czujnik wychylenia. Twój wybór.