Skocz do zawartości

Fast Five...

Gość Frostbite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Frostbite
Opublikowano

1. The Fast and the Furious (2001)

2. 2 Fast 2 Furious (2003)

3. The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

4. Fast & Furious (2009)

5. Fast Five (2011)

Opublikowano

Z czego ostatnia część będzie się działa po 2, a przynajmniej takie mam przypuszczenia patrząc na aktorów. Szczerze powiem, że obawiam się tego filmu, bo tak jak Blaze napisał- wyścigów nie będzie za dużo...

Opublikowano

No cóż, Han'a nie było w 2Fast 2 Furious, w 5 odsłonie za to się pojawia. W Tokyo Drift okazuje się, że był przyjacielem Dominic'a, więc wychodzi na to, że piąta część opowiada historię po 2.

Gość Frostbite
Opublikowano

5-ta czesc bedzie dziala sie od razu po 4-ej a ostatnia czescia jak chodzi o wydarzenia jest Tokyo Drift, zreszta to juz bylo jasne jakis czas temu

Opublikowano (edytowane)

Szybko i wściekle dzieje się przed Tokyo Drift, to fakt (wszak pojawia się Letty jeszcze), ale znowu Pearce'a tam nie było. W 5 części on się znowu pojawia, Letty już nie ma... ja nie jestem do końca przekonany, ale może być tak jak piszesz. Co by nie mówić, to akcja toczy się po 2fast2furious. Tak samo jak 3 jest większe od 1, co nie oznacza, że nie jest większe od 2.

@down

to też napisałem, że nawet jeżeli po 4, czyli 1, 2, 4, 5... to i tak po drugiej części.

Edytowane przez famas_kg
Gość Frostbite
Opublikowano

5-ka zaczyna sie dokladnie tam gdzie konczy sie 4-ka (Szybko i Wsciekle, Fast & Furious) i to juz jest pewne na 100% ze jest to bezposrednia kontynuacja 4-ki, co do 3-ki to jest to ostatnia czesc co do wydarzen, potwierdzone info. Cholernie cieszy mnie ze w 5-ce powroci moj idol z 1-ki:

fast_and_furious_5_01-535x803.jpg

Jeszcze raz dla jasnosci, najpierw byla 1-ka, 2-ka, 4-ka, 5-ka i na koncu 3-ka

Opublikowano

Swoją opinię zamieściłem już w "Ostatnio widziałem...", ale pokrótce - fajny film sensacyjny z dodatkiem samochodów i 1(słownie JEDNYM) wyścigiem na 1/4 mili ;)

@up

ten wyżej ginie :D

Opublikowano

Szkoda że zrezygnowali z wyścigów, ale film i tak dobry.

Dziś byłem w kinie ogólnie spox ale całkowicie zagieli prawa fizyki.

Ta, końcowa akcja.

10 tonowy sejf ślizgał się jak po maśle, a linki cięły wszystko po drodze

:woot:

Gość szpic
Opublikowano

Seria stracila gdzies to na czym polegala wiec wyscigi ale czuje jeszcze pare czesci.

np nadal nie wyjasnila sie koncówka 3 czesci oraz poczatek 4 :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Właśnie jestem po seansie. Muszę przyznać, że to nie jest już film traktujący czysto o szalonych nocnych wyścigach, ale... Ma coś w sobie! Nie jest słabym kinem i przyjemnie się ogląda. Dobrze dobrane dialogi, które poprawiają humor właśnie wtedy, kiedy nic ciekawego się nie dzieje, nie powiem żeby role kobiece były źle obsadzone, jak i skupisko całej rodziny.

Kwesie Roma i tych dwóch przygłupów rządzą :potter:

Mimo wszystko końcówka mnie lekko zaskoczyła i można już chyba powiedzieć, że będzie 6 cześć, bo nadal niektóre wątki nie są wyjaśnione.

Tak czy siak:

A "Piątkę" polecam, bo nie zawiodą się widzowie.

Kwestię z sejfem pomijam, ale z drugiej strony gdyby nie było takich akcji, to Bond nie miałby racji bytu w filmografii ;)

Edytowane przez famas_kg