Skocz do zawartości

IE9 oraz vod.onet.pl - problem

Etheor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość nietypowy problem. Mianowicie postanowiłem odrzucić wszystkie przeglądarki i powrócić do macierzystej systemu windows. Wszystko działa pięknie, dopóki nie próbuję obejrzeć czegoś na stronie vod.onet.pl. W informacji podanej przez test onetowski, dostaję informację, że nie posiadam SilverLight'a, co jest kompletną bzdurą. Poszukałem trochę po sieci, jednak tipy dawane przez innych sprowadzały się do włączenia trybu zgodności- co zresztą uczyniłem- lecz nic to nie pomaga. Kolejne info jakie znalazłem, to wyłączenie/włączenie filtrowania ActiveX. Wybuchłem śmiechem, ponieważ nagle nie zaczęło brakować tylko SilverLight'a, ale także FlashPlayer'a... kabaret!

1beztytuu1.png

beztytuu1mc.png

Przeinstalowywałem wszystko na nowo- problem ten sam. Ma ktoś może jakąś radę oprócz "zainstaluj inną przeglądarkę", czy "nie korzystaj z vod.onet.pl"?

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak też zrobiłem. Stary poleciał zanim zassałem nowego, ponieważ pojawiało się info przy próbie pobierania, że mam już zainstalowany SilverLight.

Opublikowano

Instalowałem wcześniej na operze, przeskoczyłem na ie9- komunikat brak silverlight. Wyrzuciłem go z komputera (opera nie znalazła silverlight'a) i zrobiłem instalację przez ie9. Na operze ponownie działa, natomiast pod ie9 nie.

Gość szpic
Opublikowano

mi tez nie dziala wiec nie jestes sam.

test przechodze, ale potem jest nieskonczone buforowanie reklamy nic wiecej

Opublikowano

Poszukałem trochę po sieci, jednak tipy dawane przez innych sprowadzały się do włączenia trybu zgodności- co zresztą uczyniłem- lecz nic to nie pomaga.

Opublikowano (edytowane)

Poszukałem trochę po sieci, jednak tipy dawane przez innych sprowadzały się do włączenia trybu zgodności- co zresztą uczyniłem- lecz nic to nie pomaga.

No i co to wnosi do tematu? Zadałem pytanie, na które chciałbym przeczytać odpowiedź, z tego względu, iż innym osobom nagle działa z włączonym widokiem zgodności, mi nadal nie, a co się z tym wiąże- szukam przyczyny problemu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pięknie, znalazłem przyczynę problemu- vod.onet.pl nie śmiga pod 64 bitową wersją ie9, na zwykłej natomiast działa bez zarzutu :blink:

Temat do zamknięcia. Dzięki za odpowiedzi beer2paczki.gif

Edytowane przez famas_kg