todei 0 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 (edytowane) Wiesz, dla mnie akurat singiel jest tak samo ważny jak online...Nie zawsze człowiek ma chęć się stresować Lubię często pograć ML albo BAL i dla mnie jest to ważne jak gra z konsolą wygląda. Przynajmniej co do online, to mnie troszkę uspokoiłeś Edytowane 21 października 2011 przez todei Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Na Xboxie tez wykorzystuja "knukle" Jak wyglada online tam ? Dla niektorych fanboy, a ciekaw jestem ile osob ma jeszcze ten tytul w bibliotece Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Zagrałem sobie może z 15 meczów w zwykłej offline'owej ML (w Eredivisie, z racji braku Bundesligi) i już dwa razy zdarzyła mi się następująca sytuacja: ostatnia minuta gry, jest remis, rywal bije rzut rożny, i co widzę? bramkarz drużyny przeciwnej wesoło wbiega sobie w moje pole karne Godna podziwu wola zwycięstwa, szkoda, że w piłce nożnej jednak niespotykana. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Zagrałem sobie może z 15 meczów w zwykłej offline'owej ML (w Eredivisie, z racji braku Bundesligi) i już dwa razy zdarzyła mi się następująca sytuacja: ostatnia minuta gry, jest remis, rywal bije rzut rożny, i co widzę? bramkarz drużyny przeciwnej wesoło wbiega sobie w moje pole karne Godna podziwu wola zwycięstwa, szkoda, że w piłce nożnej jednak niespotykana. Niespotykana? W meczach ligowych owszem, ale w LM czy LE kiedy wiadomo, że rzut rożny to ostatnia akcja meczu, to bramkarze często wypuszczają się na pole karne przeciwnika, w zeszłym roku nawet tak bramkarz strzelił brameczkę.( nie pamiętam dokładnie jaki mecz, chyba Porto z kimś) Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Bez przesady, zdarza się i to dość często w moim mniemaniu. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 W przypadku, gdy dany zespół przegrywa to owszem, ale pisałem o tych wycieczkach bramkarza przy remisie. Z czymś takim w meczu ligowym, czy tam pierwszej kolejce LE jeszcze się w realu nie spotkałem, a meczów troszkę w życiu widziałem. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 to, zeby bramkarz nie wychodził da sie ustawic- tak przynajmniej było w PESie 2011 Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 zgadzam sie z wielkim k. bramkarze wychodza, ale w syt. kiedy nie ma nic do stracenia, a nie przy remisie w meczu ligowym, badzmy powazni xD Cytuj
ted360 17 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Wiesz, dla mnie akurat singiel jest tak samo ważny jak online...Nie zawsze człowiek ma chęć się stresować Lubię często pograć ML albo BAL i dla mnie jest to ważne jak gra z konsolą wygląda. Przynajmniej co do online, to mnie troszkę uspokoiłeś Wracając do Twojego godnego podziwu posta uspokajam - po rozegraniu 50-ciu meczów ML na poziomie Top Player wygląda realistycznie, da się wygrywać mecze zarówno z leszczami jak i kozakami & kontrolować przebieg spotkania. Owszem, czasem jakiś mało znany piłkarz zaszaleje i zrobi coś, na co w rzeczywistości by się nie odważył, co nie znaczy, że dobry gracz i weteran PESa nie zrobiłbym tego samego, gdybyś grał z nim w multi. Konsola gra najlepiej jak potrafi, ale z biegiem czasu przewidujemy jej zagrania i bez problemu ustawiamy się w obronie. Która de facto jest skillowa i nadal wymaga głównie biegania z R2 i odpowiedniego ustawiania się Cytuj
todei 0 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Hmmm....Dziękuję za odpowiedź. No i znowu mnie kusi brać tego pesa:) Demo znowu pobrałem(bo już usunąłem raz)i próbuję się ciągle przekonać do tej gry... A co sądzisz o strzałach i o tych,wręcz śmiesznie(albo raczej tragicznie)marnowanych sytuacjach przez konsolę?...Jak to wygląda w pełnej wersji? Acha, tak wogóle online, to ja gram...Japonią...dlatego tak się martwię o obronę bo wiem co było w 10...w 11 było w miarę ok. Jest jakaś drużyna PL w tej edycji? Słyszałem też, że jakaś z ligi japońskiej miała być-jest to prawda??? Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Po pierwsze,to w fullu jest jeszcze poziom superstar, po drugie ja nie zauwazylem by konsola tak marnowala sytuacje jak opisujesz,jest wrecz odwrotnie, bo nie wybacza raczej bledow Cytuj
ted360 17 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Nie zauważyłem, żeby CPU na potęgę marnował sytuacje. Ot, czasem strzeli obok bramki, innym razem w jej światło, ale to co powinien strzelić raczej wykorzystuje. Bardziej wkurza to, że strzały naszych grajków czasem lecą tam gdzie chcemy, a innym razem zupełnie w zupełnie przeciwnym kierunku. Rozumiem, że w prawdziwej piłce też tak jest (inaczej każdy strzał kończyłby się bramką albo super interwencją bramkarza), ale jednak tutaj zbyt często piłka leci w środek... Mimo wszystko jeżeli kochałeś PESy 1-6 to nie masz się co zastanawiać, bo gierka wreszcie daje masę satysfakcji. Mam na liczniku 50h, a dopiero kończę pierwszy sezon ML. Tryb wkręca jak cholera, nie czerpałem takiej przyjemności z gry od czasu 5-tki & 6-tki ps - z PL drużyn jest Wisła, o japońskich nic nie wiem, a nie mam teraz jak sprawdzić... Cytuj
Gość Orson Opublikowano 28 października 2011 Opublikowano 28 października 2011 dzis premiera (oficjalna) PEs 2012 w PL rozbawiła mnie notka prasowa Galapagos. Wymieniają of pauzy ficzery gry i pojawia sie taki "- nowy system kar" Heh wprawdzie sie domyslam (ale nie na 100 %), ze chodzi o online ale dla każuala , gdy przeczyta to na pudełku , to nic mu to nie powie ba, sam nie jestem pewny czy mi to dobrze "mówi" Cytuj
Elessar 0 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 wiadomo coś o dystrybucji przez ps store? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Nie ma i nie będzie, premiera tej gry w cywilizowanych krajach miała miejsce miesiąc temu, więc nie uważam by ta gra miała wyjśc na pss. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Ruszają zapisy do Wrocławskiej ligi Pesa 2012, jeżeli jesteś z Wrocka/ okolic lub chcesz dojeżdżać z daleka wejdź na link znajdujący się w mojej sygnaturce i zapisz się ! Gramy cały sezon, spotkania co około 3 tygodnie. Cytuj
EvilGucio 17 Opublikowano 25 listopada 2011 Opublikowano 25 listopada 2011 Panowie od zawsze grałem w serię FIFA (no może oprócz czasów PSX'a) i tak też stało się z 12 odsłoną tasiemca elektroników. Jednakże po lekkim ograniu FIFy postanowiłem sprawdzić PES 2012 zwłaszcza, że bardzo dobrze wypadł w recenzji PE. Kiedy wsadziłem płytkę do napędu i przebrnąłem przez kilka menusów zadałem sobie pytanie co ja do cholery robiłem w FIFIE?! Bardzo spodobał mi się wygląd menu i różne smaczki ale prawdziwego opadu szczęki dostałem po odpaleniu tryb kariery (Master League). Świetne klimatyczne cutscenki, szereg ustawień gry i możliwości zarządzania drużyną. Nie mogę zrozumieć tego dlaczego w trybie menadżera w FIFIE wywalili tak sporo rzeczy? Żadnych sponsorów, usprawnień zarządu, trenerów, zestawienia wydatków i przychodów po prostu nie ma tam nic oprócz transferów i ekipy młodzików, to już takie cuda były w FIFIE 2004 a w 12 tryb menadżera to tylko zwykłe nudne rozgrywanie meczów ligowych bez tytułowego ''menadżerowania''. Zawsze sobie uwielbiałem grzebać w drużynie, jej zarządzie itp a PES 2012 umożliwia mi to w 100%. FIFA z miejsca leci do kosza bo nawet żeby stworzyć swoją drużynę to muszę się łączyć z siecią a wstawienia własnego loga łączy się z kupnem specjalnego pakietu który to umożliwia no po prostu śmiech na sali! Niech całą FIFE okroją do szpiku kości i zrobią z niej płatną grę w której nawet wejście do menu będzie płatne. Także mogą mnie pocałować w tyłek, olewam ich impact engine i licencje.... Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 takie pytanie: czy na konsoli istnieje kamera o nazwie "Blimp"? gram sobie na pc od czasu do czasu i tam taka jest , tylko nie jestem pewny czy była od razu , tudzież wprowadziła ją łatka bo mam zainstalowane mase nakładek, może to wynik modyfikacji kamera to wypisz wymaluj wide z dawnych pesów z PS2 i nie wyobrażam sobie grac w multi (a mam przecież o tym nawet nie myśleć wg postanowienia ...in nie myśle, tak tylko w teorii pytam ) bez tej kamery Cytuj
tomi_d 1 Opublikowano 6 stycznia 2012 Opublikowano 6 stycznia 2012 Szukam stadionów z ligi angielskiej. Zwłaszcza zależy mi na Anfield i White Hart Lane. Do bles 1407. Macie coś takiego? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 lutego 2012 Opublikowano 4 lutego 2012 Zabawne, że mając PESa od premiery zacząłem grać dopiero kilka dni temu. Mam pytanie: co to jest ten tryb Club Boss? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 (edytowane) cisza tu taka jak po uderzeniu atomówki w MW 2 dobra, kupiłem sobie PES a na PS3, wiedzcie , że coś się dzieje ____________ Mam jednak pytanie- jak wgrać option file? google mnie nie gryzie,znalazłem info , sprawa wygląda banalnie: pobieram OF a , rozpakowuje na komputerku, pojawia mi się jako PS3-SAVEDATA a w środku są pliki przegrywam na pendrivea i wrzucam na konsolę do folderu "narzedzia zapisanych gier" i przerzucam pliki na dysk konsoli I tu pierwszy zonk bo nie da się zrobi tego masowo a trzeba pojedynczo kopiowac. Ale nic, z 300 plików skopiowanych recznie (malutkie, po 300 KB , tekstury koszulek itd) i NIE DZIAŁA KUR>WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA no i potem kasowanie tego wszystkiego :confused: Dlatego pytam bo kur.ewsko mi się nie chce robi tego nadaremno raz jeszcze: co źle robie? Ok, nie jestem na 100 % teraz pewny czy OF był zgodny z BLES ale na 90 % tak (teraz już nie wiem na stówę) Zajman czy ktoś- Help me plis edit- pobiorę do BLESA 01406 i sprawdę jeszcze raz ale jak robię coś źle to dajcie znac co jest nie tak Edytowane 18 lutego 2012 przez Orson Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 ok zadziałało, można usunąc , przepraszam za zamieszanie Cytuj
Gość Oran Opublikowano 19 lutego 2012 Opublikowano 19 lutego 2012 w trzech zdanaich powiedzcie mi dlaczego pes lepszy niż fifa 12 - i czy w ogóle tak jest. Ja nie grałem w pes 2012 więcej niż 5 meczy, spodobała mi się inność fify, ale teraz już mnie ona nudzi (ile można grać) i nie wiem jak tam z online w pesie 12 i w ogóle z grą, czy jest LEPSZA od fify? Bo prawdę mówiąc może mnie fifa 12 nudzić, ale jeśli pes jest dalej tym samym gównem co 11 to już wole się nudzić niż męczyć. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 lutego 2012 Opublikowano 19 lutego 2012 Matinx juz od dawna nie gra, twierdzac, ze sie po porstu nie da grac online, Lons tez widzialem pocina w FIFE 12, niby zadne wyznaczniki, ale jezeli zagorzaly fanatyk po tylu stronach klotni wrocil znowu do znienawidzonej FIFY, to cos musi byc na rzeczy Cytuj
Gość Oran Opublikowano 19 lutego 2012 Opublikowano 19 lutego 2012 ogólnie ja też nie lubię fify ale w nią gram, bo przynajmnie była lepsza, teraz nie mam porównania, ale pewnie nadal jest to samo : ) Tylko te master league online mnie trochę jara, fajne to to? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi