Gość Opublikowano 5 września 2011 Opublikowano 5 września 2011 Sorki za lamerskie pytanie, ale czy można jakimś przyciskiem zmusić piłkarza, by zaczynał biec w stronę bramki przy ataku (bo sami zaskakują zbyt często, zbyt późno)czy tylko możemy przejąć kontrolę nad nim na R3? 101% starego PESa, jestem teraz niemal pewien, że wrzucili ciut poprawiony silnik ze starych części. Okienka z pół obrotu, bramkarz wkopujący piłkę do własnej bramki, wychylona gałka do góry by podać piłkę, a zawodnik podaje w dół (ofkors do rywala, który wychodzi na setkę), dreptający w miejscu napastnicy wychodzący do prostopadłego podania, oczekiwanie na to by skrzydłowy zechciał zaatakować skrzydłem a nie cofać się przy ataku (wiadomo, czy wrócą strzałki, bo w demie ich nie ma?), większa opłacalność strzałów z pierwszej niż po przyjęciu i to nie ważne jak ustawiony jest piłkarz( na jakieś 30 goli jakie wczoraj strzeliliśmy 20 to były gole z pierwszej z czego 10 sprzed pola karnego), mijanie jednym zawodnikiem po 4-5 rywali przy co drugiej akcji(przenikanie rulez!). Co ja piszę 101%! To jest zagęszczony koncentrat PESa. Ja sobie nie kpię, serio uważam, że to potrafi dać mnóstwo zabawy w określonych warunkach i chyba zainwestuję w tą część, właśnie do grania 1 vs 1 na posiadach i do trybu kariery. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 no wciskasz gałe (r3) i ten daje długą do przodu Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 szlag mnie trafia. niech mi ktos napisze jakis tutorial do obierania pilki. trzymam x, pilkarz podbiega do przeciwnika i nic, no ku.rwa zero reakcji, tamten sie odwraca, moj robi 10 godzinny zamach i jest po wszystkim. jeszcze jak jestem ostatnim obronca i ktos na mnie leci to pol biedy, ale w srodku pola, albo tak na 30 metrze to porazka totalna. jakies rady? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 (edytowane) co ty masz Olszu z tym odbieraniem piłki xd przecież to banalne jest, musisz wyczuc moment ,that's all , nie jest to trudne aha- opdbieraj w pozycji w której obronca jest nisko na nogach - R2 ----------- btw- jaki tu spokój, Stona uzdrowił swiat;-) Edytowane 6 września 2011 przez Orson Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 no do (pipi) nedzy, podbiegam do przeciwnika i jednokrotnie naciskam X w odpowiednim momencie? a galke wychylac w jakims konkretnym kierunku? i po (pipi) mi piszesz o r2. przeciez jak biegne obok przeciwnika i wdusze r2 to moj pilkarz automatycznie zwolni, prawie sie zatrzyma. pomysl troche. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 (edytowane) no ja tak własnie odbieram- z R2 (często) , mi to dział skutecznie, trzeba jednak robic to z wyczuciem sytuacji, piłkarz zwalnia ale gdy zrobisz to blisko rywala w odpowiednim momencie to ty jesteś górą i..........nie denerwuj sie;-) Edytowane 6 września 2011 przez Orson Cytuj
elentario 6 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 Myślałem, że sobie jaja robisz na dłuższą metę.. Ty na serio masz problemy z odbiorem piłki? Zobacz może pad wywołuje opóźnienia (w co wątpię), ale jak jesteś nerwowy i pad często ląduje na podłodze.. Cytuj
Ölschmitz 1 520 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 w poprzednich pesach wystarczylo na ogol trzymac x. tutaj trzeba to zrobic inaczej bo samym pressingiem pilke odebrac ciezko. wiec pytam sie czy zeby wykonac ruch do pilki musze puscic x i nacisnac go jeszcze raz? czy trzymac x i wychylic galke w odpowiednim momencie? Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Michał, odstaw tę grę. Wciśnięcie w odpowiednim momencie "krzyżyka" nie powinno być dla nikogo problemem. Cytuj
Gość Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Grasz z żywym przeciwnikiem czy z kompem? Kompowi z reguły ciężej odebrać piłkę (mowa o najwyższym poziomie trudności) bo robi cuda niewidy z piłką i tam faktycznie potrzebne jest wyczucie. Jak wciskasz X i trzymasz do oporu, to Twój zawodnik zaczyna ostry pressing, a to oznacza, że łatwiej go minąć zwodem (ot machnie się i poleci dalej). Ważny jest spokój i korzystanie z X tylko w ostateczności (masz tym "zaskakiwać" rywala, tak jak dryblingiem, a nie szarżować już 20 metrów przed nim). Kłopotliwe jest też to, że gdy dobiegamy do przeciwnika z piłką, nawet nie wciskając Xa, to automatycznie lokujemy się na nim (zwłaszcza jak biegniemy za nim, to praktycznie nie szans odbiec od niego na metr, by móc go wyprzedzić, tylko od razu lądujemy na plecy) i gdy rywal nie używa za dużo R1, do tego prowadzi w miarę umiejętnie takiego Zlatana, to może tak dobiec z nami pod naszą bramkę, a my nie mamy zwyczajnie możliwości odebrania piłki. Najlepiej jest cofać się aż pod pole karne (uważając na to by nie przyfasolił z dystansu) i czekać na ruch rywala oraz na wracających partnerów. Kwestia cierpliwości, bez której się nie obejdzie (w FIFA jest podobny patent, z tym , że tam pressing jest skuteczniejszy, a tutaj lepiej go unikać jak na mój gust). Ja już stawiam, że Krystyna będzie cyborgiem jak za starych czasów Vieri, Carlos czy inny Adriano. Szybkość, siła i drybling, to będzie masakra. Ja mam pytanie jeszcze co do taktyki. W sytuacjach gdy rywal wychodzi z kontrą i powiedzmy jest 3 na 3, jednym zawodnikiem pilnuje gostka z piłką, który pruje skrzydłem. W okolicach pola karnego, nagle nadciąga mi z "odsieczą" środkowy obrońca lub inny piłkarz który akurat jest najbliżej, zostawiając wolnego napastnika. Nie wciskam żadnego kwadrata, pressing ustawiam max 5-7, "wsparcie" w podobnych wartościach. Takie sytuacje zdarzają się zbyt często i powodują lekki wyciek piany z ust. To "urok" PESa czy da się temu zaradzić? Edytowane 7 września 2011 przez Gość Cytuj
raulos 19 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Dziś o godz. 00:00 jakies konkretne info powolujac sie na proevo.de - konczy sie wtedy embargo, jutro mozna oczekiwac infa o Masterleague off i online. W tym tygodniu nie ma co liczyc juz na demo tak ? Edytowane 7 września 2011 przez raulos Cytuj
Gość Orson Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 nie bedzie w ogóle dema dla X360 Cytuj
raulos 19 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 nie bedzie w ogóle dema dla X360 Masz zle info, drugie demo bedzie. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 fakt, podałem za Rogerem z PPE , który miał miesięcznego laga i dzis napisał o demie 1.......Przepraszam za zamieszanie Cytuj
raulos 19 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Lepiej sprawdz u siebie, bo tu pisze ze demo na ps3 psn plus dzisiaj !!!! http://blog.eu.playstation.com/2011/09/07/heads-up-game-store-and-playstation-plus-update-7th-september-2011/#more-46951 moze ktos potwierdzic? Cytuj
kiko 1 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Jon Murphy Sorry to confirm that due to issues on both sides we can’t release the 1st PES2012 demo for 360. We’ve tried hard but have to give up. oraz On a brighter note we'll announce the next demo shortly and release is just around the corner. Hope you still give it a try Edytowane 7 września 2011 przez kiko Cytuj
raulos 19 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Jon Murphy Sorry to confirm that due to issues on both sides we can’t release the 1st PES2012 demo for 360. We’ve tried hard but have to give up. Tak ale drugie bedzie... post wyzej... przeskoczylo na 2 str nie kazdy moze widziec, potwierdzcie drugie demo jest na ps store ? http://blog.eu.playstation.com/2011/09/07/heads-up-game-store-and-playstation-plus-update-7th-september-2011/#more-46951 Edytowane 7 września 2011 przez raulos Cytuj
Adan 7 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Nie ma, patrzałem przed sekundą i znalazłem tylko 1 demo. Cytuj
ted360 17 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 Nowe tryby prezentują się bosko, na razie tylko o nich czytałem, bo nie chcę psuć sobie całej zabawy. ML znów wessie mnie jak odkurzacz cała otoczka, rozbudowany tryb managerski & nowa SI sprawią, że w singlu gra nie znudzi się przez długie miesiące :] Cytuj
nero2082 781 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 (edytowane) koniec embargo i od razu wysypało stuffem http://winningeleven...asses-spoilers/ przegląd trybów online : Edytowane 8 września 2011 przez black mamba Cytuj
raulos 19 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 (edytowane) PES u nas bedzie 30.09 jak podaje PSXEXTREME czy tak jak podaje ultima 14.10 - czyli data angielska? jesli w pazdzierniku to trzeba sobie z NIemcow sciagnac prze kogos... GAMEPLAY Edytowane 8 września 2011 przez raulos Cytuj
ted360 17 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 14-go, a z niemców możesz sobie ściągnąć, ale zdaje się wersję niemiecką Cytuj
Gość Orson Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 PES u nas bedzie 30.09 jak podaje PSXEXTREME czy tak jak podaje ultima 14.10 - czyli data angielska? jesli w pazdzierniku to trzeba sobie z NIemcow sciagnac prze kogos... GAMEPLAY http://www.youtube.com/watch?v=rHHzax1XW-8&feature=player_embedded w sklepie PE mają wysyłke 14....jesli to deflautowe tempo to znacznie zwolnili gre (hura) Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 Pograłem trochę w demko nowego PESa i zauważyłem wiele zmian na lepsze, ale najważniejsze aspekty gry wg mnie, czyli animacja i kontrola zawodnika nadal kuleją. Niby jest powrót do starych, najlepszych czasów PESa, czyli 5 i 6, ale obecna odsłona nie daje tej samej radochy co wymienione poprzedniczki, dlatego trochę nie rozumiem tego przesadnego optymizmu moich przedmówców. Cytuj
nero2082 781 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 (edytowane) ten gameplay powyżej wygląda bdb, jak gra ktoś ogarnięty to też to zawsze lepiej wygląda, cpu też bezlitośnie kara każde złe ustawienie, singleplayer będzie pyszny keeper widze że poprawiony, strzały też, zostały tylko przeniki ale bez przenikania to żaden pes Edytowane 8 września 2011 przez black mamba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi