Skocz do zawartości

Call of Duty Modern Warfare 3

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do nowych trybow - dla mnie rewelacja. Potwierdzone zabojstwa w meczu 2 na 2 i 3 na 3 to cos pieknego. Dodatkowo w koncu jak dla mnie dali rade z mapami. Wrak statku na irlandzkim wybrzezu,gateway (posiadlosc na plazy), afganistan, cos tam jeszcze bylo - nie dosc, ze znakomity klimat, to jeszcze bardzo ladne grafcznie ! Swietny dodatek !

• 1 rok później...
Opublikowano

Ludzie, pomocy. Co się dzieje z Modern Warfare 3? Gram na Xbox360 i czy tutaj na serwerach na prawdę nie ma nikogo do grania?

Probuję podłączyć się do Hardcore Team Deatchmach i żadnego efektu...

Czy to wina serwerów activision na xbox live czy może mojego internetu/operatora?

Internet mam stały (internetia) podłączone kablem sieciowym poprzez router do konsoli.

Od pól roku tak się dzieje i nie wiem co jest tego przyczyną :(

Cały czas w okienku gdy probuję wyszukać rozgrywkę pokazuje "we need to find 7 more players".

Gdy podświetlam w menu rozgrywkę Hardcore Team Deatch Match pokazuje się liczba graczy: okolo 500/30350. Aż nie chcę mi się wierzyć, że na świecie gra tylko 500 osob w tą grę na xboxie.

Może to wina tego, że nie kupiłem ostatnich dwóch DLC do tej gry?

POMOCY!

Opublikowano

Dobra rada: wywal ten szmelc przez okno.

To żadna rada. Czekam na konkrety. Wiem, że ludzie w to grają jeszcze masowo, a to co u mnie się dzieje to jakaś zagadka o którą proszę by ktoś mi pomógł.

Opublikowano

są trzy typy NAT

open - ten jest najlepszy łączysz sie ze wszystkimi

moderate - sredni ale jak sie nie ma open to da sie zyc

i ten trzeci nie pamietam nazwy jest do bani - sobie nie pograsz

gra nie ma gdzies jak szukasz meczy napisu jaki NAT posiadasz?

Opublikowano
Modern Warfare 3

TCP 3074, 27014-27050 

UDP 3074, 27000-27030 

Xbox Live:

Port 88 (UDP) 

Port 3074 (UDP i TCP) 

Port 53 (UDP i TCP) 

Port 80 (TCP) 

Po otwarciu tych portów w routerze, będziesz miał NAT otwarty. Jeśli masz taką opcję, włącz sobie w routerze opcję UPnP, nie będziesz musiał otwierać portów pojedynczo.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o jakich dostawcach piszesz, ale to chyba jakaś nisza. 

E: Z tego co wyczytałem, zależy, czy ma się wewnętrzny, czy zewnętrzny adres w sieci. Zawsze można przedzwonić do dostawcy i poprosić o odblokowanie poszczególnych portów, raczej nie będą robić problemów.

Edytowane przez Pawlo
Opublikowano (edytowane)

No to... Podałem mu przecież porty do odblokowania.  :turned: Ja mam neostradę, zmienne IP, odblokowałem (włączyłem tylko UPnP) i wszystko śmiga.

Edytowane przez Pawlo
Opublikowano

Dziękuję za pomoc. Dzisiaj wieczorem lub jutro rano będę próbował wszelkich mozliwości które opisaliście.

Zapytam jeszcze czy nie zakupienie wszystkich dlc z mapami ma jakiś wpływ na podłączanie się do ludzi którzy mają wszystkie wykupione mapy? Osobiście kupiłem dwa pierwsze DLC i na tym stanęło. Pozostały mi jeszcze dwa do kupna ale czekam na jakąś obniżkę mirosoftu. (nie wiem czy się nie doczekam i nie kupię jednak po normalnej cenie...)

Opublikowano

są trzy typy NAT

open - ten jest najlepszy łączysz sie ze wszystkimi

moderate - sredni ale jak sie nie ma open to da sie zyc

i ten trzeci nie pamietam nazwy jest do bani - sobie nie pograsz

gra nie ma gdzies jak szukasz meczy napisu jaki NAT posiadasz?

Mój nat type to: Moderate

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za pomoc. Dzisiaj wieczorem lub jutro rano będę próbował wszelkich mozliwości które opisaliście.

Zapytam jeszcze czy nie zakupienie wszystkich dlc z mapami ma jakiś wpływ na podłączanie się do ludzi którzy mają wszystkie wykupione mapy? Osobiście kupiłem dwa pierwsze DLC i na tym stanęło. Pozostały mi jeszcze dwa do kupna ale czekam na jakąś obniżkę mirosoftu. (nie wiem czy się nie doczekam i nie kupię jednak po normalnej cenie...)

Bez DLC powinieneś się normalnie łączyć. Pozatym w menu możesz wybrać czy chcesz grać na starych mapach czy z uwzględnieniem DLC (przynajmniej ja mam taką opcję - mam wykupione wszystkie DLC). Ja raczej stawiam na blokade NAT. Pootwieraj porty w routerze i firewallu, powinieneś mieć w grze Nat: Open

Edytowane przez LordV