Skocz do zawartości

Call of Duty: Modern Warfare 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muve już wysyła swoje kopie (o 11:07 otrzymałem info, że wysłali). Jeśli wszystko pójdzie dobrze to jutro zacznie się zabawa :).

Z tego co słyszałem - gra to coś typu MW2 x2. Lepsza grafika i płynniejsza animacja, więcej ficzerów, urozmaiceń itp. Jak dla mnie wystarczy, bo MW2 było bardzo dobrym tytułem.

Opublikowano

Ja bym chętnie nabył wersje hardened w WWA ale na muve.pl napisali mi info że nie wiadomo czy będą dostępne.... to samo stało się na innych sklepach gdzie przed miesiacem była ta edycja możliwa do pre-orderowania a teraz już nie ma tej pozycji wcale... ktoś wie OCB ?

Opublikowano

Ja już mam, lecę grać ;] jak coś tam gamesworld na wileniaku w wawie ma na PS3 i PC.

Opublikowano

Gra ukończona na PS3. Całość zajęła mi około 5.5-6h. Zdecydowanie najlepszy CoD. Fabularnie stawiam go obok Black Ops, naturalnie graficznie do pięt nie dorasta BF3 ale nie to się liczy w tej grze. Gameplay jest najwyższej jakości, fabularnie również nie zawiódł, historia całkiem sensownie poukładana, zwroty akcji robią wrażenie. W wielu momentach miałem ciarki na plecach, budowa niektórych misji jest genialna. MW3 jak na swoją serię wydaje się całkiem długa, w trailerach nie pokazali zbyt dużo, dlatego singiel zaskakiwał niesamowitymi akcjami, umiejscowienie wydarzeń w Europie również robi swoje. Overall jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem FPS a w najbliższym czasie i planuje pograć tylko dla singla to wybór jest oczywisty.

Opublikowano

Graficznie jakościowo jest identycznie jak w MW2 i Black Ops, nie ma się co oszukiwać to nadal ten sam silnik graficzny, próbują nadrobić przez "epic scale" bitw w kluczowych miastach ale w zamkniętych pomieszczeniach gra wygląda biednie. Ratują się unikatowymi lokacjami, różnorodnością miejsc oraz animacją postaci. Chyba podłapali, że ludzie jarają się akcjami w których mamy okazję cicho wykończyć przeciwników lub "close quarters combat" w wykonaniu naszych towarzyszy (Price wymiata pod tym względem) ponieważ ich ilość jest ogromna a poziom "gore i brutalności chyba najwyższy z wszystkich odsłon serii, na plus oczywiście. Na początku pytają się podobnie jak w dwójce czy chcemy dać na "skip" wyjątkowo brutalną misje ale tak szczerze w każdej są ostre akcje więc nawet nie wiem którą autorzy mieli na myśli

Opublikowano

To jest tylko krótka scenka pod koniec jednej z misji, nawet nic nie widać, ja ocenzurowałbym te wszystkie akcje w których Price rozbryzguje mózgi przeciwników na ścianach po headshotach z 5cm :P

Opublikowano

Jak jest z wersją językową w grze? Jeżeli kupię PL to będę miał możliwość zmiany języka na full angielski? Tj. wszystkie komunikaty w multi, np. double kill itp. po angielsku. Nigdy nie kupowałem wersji PL, a tak mógłbym jeszcze ze zniżką kupić.

Opublikowano (edytowane)

Heh gra ma niesamowity "power"; 1 słaby launch trailer bo w tym roku był słaby, 2-3 opinie na forum.

A ja już walczę ze sobą żeby nie kupić MW3 na premierę ;p Nosz kurde bele już mnie ciśnienie dopadło żeby położyć łapska na nowym Codzie. Z kolei 1000 oczoje.bnych trailerów BF3 ni cholery mnie nie zachęciło. Fajnie jeszcze jakby napisała opinię osoba która zawiodła się na mw2 ;] bo to moja największa obawa. Że Mw3 przypomina dwójkę.

PS. Jeżeli gra jest bardziej brutalna od BO to ja nie mam pytań :wub:

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Nie ma, ale jest jedna wybitnie głupia akcja:

Jest to ostatnia misja, moim zdaniem mogli fabułe zakończyć po odbicia prezydenta, wtedy gra byłaby idealna. Pokazali jednak akcję w której 2 osoby w strojach Juggernauta postanawiają niczym czołgi wejść frontem do budynku pod obstrzałem setek żołnierzy. Ofcourse idziemy niczym terminator i kule zostają połykane przez pancerz ... plain stupid. Wygląda to komicznie.

Opublikowano

Nie kłamali. W MM Galeria w Łodzi mają MW3 po 179 zł + HS do wyczerpania zapasów :) Widziałem po pudełkach, że po kilkadziesiąt HSów na każdą z konsol było (może nawet między 100 a 150). Jeżeli ktoś już zamówił gdzieś indziej grę, a chciałby HS Giotecka w dobrej cenie to pisać na PW, bo kupiłem identycznego HSa tydz temu w empiku za 89 zł :sleep:

Opublikowano

Dobra to ja mam konkretne pytanie - czy wersje PL da się odpalić po angielsku...nie ukrywam ze nie mam nerwów na beznadziejne tłumaczenie od LEMa...dajcie znać bo nie wiem czy brać PL czy szukać wersji ANG...

Opublikowano

Gra ukończona na PS3. Całość zajęła mi około 5.5-6h. Zdecydowanie najlepszy CoD. Fabularnie stawiam go obok Black Ops, naturalnie graficznie do pięt nie dorasta BF3 ale nie to się liczy w tej grze. Gameplay jest najwyższej jakości, fabularnie również nie zawiódł, historia całkiem sensownie poukładana, zwroty akcji robią wrażenie. W wielu momentach miałem ciarki na plecach, budowa niektórych misji jest genialna. MW3 jak na swoją serię wydaje się całkiem długa, w trailerach nie pokazali zbyt dużo, dlatego singiel zaskakiwał niesamowitymi akcjami, umiejscowienie wydarzeń w Europie również robi swoje. Overall jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem FPS a w najbliższym czasie i planuje pograć tylko dla singla to wybór jest oczywisty.

Doczytujące się tekstury w BF to jest porażka!!! tu jest pięknie w porównaniu z tym battlecrapem a Multi to esencja Fanu z gry, przy BF myślałem że umrę z nudów tu nie ma czasu non stop akcja i tak ma być istny Quake a nie jakieś podchody i zabawa w wojnę. A singla to dopiero odpalę jak będę miał problem z netem :)

• Plusik 2
  • Minusik 2