TyskiPL 64 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 (edytowane) Witam, proponuje zabawę na myślenie i kreatywność dla rozluźnienia Prosta zabawa - tworzymy spis trofeów / achievementów do gier. 1. Do zabawy wybieramy grę wideo (PC, konsolowa, a nawet Pong :potter: ). 2. Gra ta nie może mieć własnej listy trofeów / achievementów. No, bo jaki jest sens tworzenia spisu trofeów do np. Dead Space'a? Tak więc eliminuje to gry wydane na xBox360 oraz te na PS3, które albo zostały wydane po 1 styczniu 2009, albo starsza, jeśli do niej dołożono potem trofea w patchu. Chodzi po prostu o to, żeby nie było kawalarzy, którzy niby zechcą dać nowe trofea do GTA IV, a w rzeczywistości wkleją jakiś spis Trofea-Retail skopiowany z jakiejś strony. 3. Mogą się gry powtarzać, o ile tytuł nie łamie zasady drugiej. Żeby jednak nie było akcji o plagiaty, ustanawiam zasadę, że przynajmniej 40% trofeów w drugim spisie ma być wymyślona własna (obliczane na zasadzie proporcji). 4. Spis osiągnięć / trofeów nie musi mieć załączanych grafik, ale jak ktoś chce to proszę bardzo 5. Każda gra będzie po zaakceptowaniu i pewnym czasie, wpisywana na listę w ramce. Będzie podany link do postu, tytuł gry i autor. 6. Nie wiem, jak wygląda spis achievementów na xBoxie360, ponieważ mam PS3, ale jeśli ktoś robi trofeowo i wprowadza podział na złote, srebrne i brązowe trofea, to proszę o podzielenie ich odpowiednio, by się milej czytało. Np. najpierw spis złotych, później srebrnych itd. Można stosowac kolory oczywiście. 7. Przed spisem podajemy przynajmniej pogrubioną czcionką tytuł gry i platformy, na jakich gra się pojawiła albo platformę, na którą wyszła wersja omawiana w spisie - jest pare przykładów, że gra wygląda na każdej platformie inaczej. Mile widziane linki do okładek tych gier (jak komuś przyjdzie do głowy dodawanie trofeów do crapów sprzedawanych w Saturnie przed kasą w tych koszach jak np. Symulator Trucków to takie coś jest przydatne). Narazie więcej zasad nie ma, ale oczywiście jak ktoś ma propozycje zmian to jestem otwarty na nie Rozważam wprowadzenie jeszcze rankingu punktowego 8) Tylko narazie nie wiem, czy liczyć na zasadzie 1 osiągnięcie / trofeum = 1 punkt i za załączoną ikonkę dodatkowy punkt, czy jakoś to jeszcze rozszerzyć. Tabele w stylu cytatów wprowadziłem dla większej przejrzystości tego postu. Narazie pusto. Żeby nie było, że się narzucam, to komuś innemu pozwole zacząć jako pierwszy Przenoszę do graczpospolitej /Stona Edytowane 12 maja 2011 przez Stona 1 12
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 12 maja 2011 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 maja 2011 To może ja zacznę, jeśli można Platforma: Przeglądarka Internetowa Tytuł Gry: Forum PSX Extreme Achievement: a tera mnie minusujcie, he he. 12
Linek 187 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Ja pierdole, mniej zasad miałem przy pisaniu pracy na studiach. 4 1
TyskiPL 64 Opublikowano 12 maja 2011 Autor Opublikowano 12 maja 2011 Chciałem tylko nieco rozluźnić forum, ale skoro nikomu pomysł nie pasi to ok, lepiej zamknąć ten topic. Dziękuje za szczerość przynajmniej xd
Figaro 8 206 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Może po prostu piszcie treść trofea w poście i tyle, żadnych zasad. byle było śmieszne :F
ping 9 042 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Może po prostu piszcie treść trofea w poście i tyle, żadnych zasad. byle było śmieszne :F blz [*] <KMWTW>
Gość Rozi Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 (edytowane) Platforma: Przeglądarka Internetowa Tytuł gry: Forum PSX Extreme Achievement: Edytowane 12 maja 2011 przez Rozi
CoATI 1 051 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 nie zamykam bo ładnie wygladaja te minusy w pierwszym poscie. nie rozumiem gdzie jest ten fun płynący z tej zabawy...
TyskiPL 64 Opublikowano 13 maja 2011 Autor Opublikowano 13 maja 2011 Cóż, na niektórych forach ten pomysł się przyjął, widocznie tutaj się nie przyjmie. Spoko. Figaro dzięki, ale nie musiałeś. CoATI, w sumie to jest kopienie leżącego xd
Gość Grzegosz Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 (edytowane) O, właśnie wpadł acziwment. Edytowane 29 maja 2011 przez Grzegosz 1 1
TyskiPL 64 Opublikowano 30 maja 2011 Autor Opublikowano 30 maja 2011 Tylko dziwi mnie, że krytykujecie ten temat z zabawą, kiedy np. temat z quizami istnieje bez żadnych przeszkód. No, ale spoko.
CoATI 1 051 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 bo to troche inny rodzaj zabawy - bardziej przystepny
TyskiPL 64 Opublikowano 31 maja 2011 Autor Opublikowano 31 maja 2011 Jakby się wspólnie siadło i przy tutejszych zasadach, dałoby radę to zrobić bardziej przystępnym. No, ale lepiej od razu odrzucić. No nic. CoATI, można już zamknąć ten temat, skoro i tak nic z niego nie będzie? 1
CoATI 1 051 Opublikowano 31 maja 2011 Opublikowano 31 maja 2011 e tam, czasem jakis post sie tu pojawia ;] nawet grzes przyłączył sie do zabawy ostatnio. poczekajmy jeszcze
Suavek 4 658 Opublikowano 31 maja 2011 Opublikowano 31 maja 2011 Dalibyście już z tym spokój. Gość zrobił durny temat, wszyscy się pośmialiśmy z jakże adekwatnego obrazka zapodanego przez pinga, ale na tym powinna się szopka skończyć. W tym momencie jest to faktycznie kopanie leżącego, a postawa moderatora "zostawmy, może ktoś jeszcze przyjdzie się ponabijać/potrollować" nie jest szczególnie profesjonalna. 1 1
CoATI 1 051 Opublikowano 31 maja 2011 Opublikowano 31 maja 2011 trudno być profesjonalnym na tym forum. fajnie, ze ktos w koncu to napisał.
Rekomendowane odpowiedzi