Lipa 520 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Co taka cisza ? Za 6 dni premiera. Nie czekacie ? Pamiętam, jak kilka lat temu po premierze Na krańcu świata, pisałem, że Sparrow pewnie już szuka źródła młodości. Jakże byłem blisko Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 No czekam, ale nie spodziewam sie hiciora. Ot kolejna czesc na poziomie, do ktorego przyzwyczaila mnie 3 czesc. 2 pierwsze byly odrodzeniem kina przygodowego na otwartym morzu, taki flashback dla fanow starego kina ale od 3 juz stagnacja. Fajnie, ale bez szalu. 4 czesc ogladam z sentymentu, czy jednak jestem mega podjarany? Nie. Pierwsze recenzje tez tak na 7-8/10 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 filmy dla dzieci z defektem gustu. Jak ktos lubi infantylne kino przygodowe to pewnie nie przeszkadzaja mu filmy z efektami wazniejszymi od akcji, i bohaterami za ktorymi skały spadaja dokladnie w miejscu gdzie przed chwila deptali, dokladnie jak w kreskowkach dla dzieci typu pedziwiatr. Dodajmy również disneyowa brutalnosc, nienawidze tej serii. Jak ktos lubi film o piratach to polecam Piraci Polanskiego, albo karmazynowy pirat xD klasyk 3 3 Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Istnej lawiny filmów o tematyce pirackiej ostatnimi czasy nie stwierdziłem, więc dobre chociaż i to. Świetny klimacik w połączeniu z postacią Sparrowa, do tego muzyka Zimmera, trochę efekciarskich walk na morzu, bonusowo zgrabny tyłek Penelope Cruz i jest dobre kino rozrywkowe jak w pysk strzelił. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Sparrow to świetna postać, trochę się marnuje w disneyowskim klimacie moim zdaniem. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Jacek wróbel, świetne efekty i muzyka (Zimmer ) , dynamicznie poprowadzona fabuła z przymrużeniem oka, dla mnie to najbardziej luzackie i odprężające kino przygodowe. Czekam. 1 Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 1 i 2 bardzo ok, 3 umiarkowana lipa, trailery czwórki bardzo nieciekawe. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Piraci byliby świetni gdyby nie troszke głupkowaty humor czasami. ale niektóre teksty wymierzone dla dorosłych są kozackie "My compass works just fine" Ide do kina. bedzie wersja 3D ? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Ide do kina. bedzie wersja 3D ? Jest tez w wersji 3D. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Piraci byliby świetni gdyby nie troszke głupkowaty humor czasami. ale niektóre teksty wymierzone dla dorosłych są kozackie W tym filmie nie ma tekstów dla dorosłych. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 (edytowane) o, ktos dał plusa. czyli nie jest tak zle z mlodzieza Edytowane 16 maja 2011 przez caps_LOCK_masta 1 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Czy ty musisz zawsze tyle marudzic Milanku? Przeciez wiadomo, ze jak od Disneya to nie beda sobie rak szabelkami odcinac, ani zrzucac z dechy do rekinow a pozniej jatka z najazdami kamery. ;] Mi tam taka formula podzchodzi, kino przygodowe bez zbednej przemocy ze swietna rola Deppa. Aczkolwiek dla mnie mogla sie skonczyc po "3". Cytuj
Shago 3 607 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Po kryzysie trzeba zarobic. A co sie lepiej sprzeda: znana na calym swiecie marka, czy cos nowego ?. Nawet jesli to drugie jest lepsze od pierwszego ?. Film na sile. Obejrze, ale nie wiem czy w kinie. Zwiastuny srednie/slabe. I do tego to 3D... Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Może zwiastuny są słabe dlatego, że tym razem postanowili nie pokazywać całego filmu w pigułce ? Tak na(pipi)iają tymi trailerami w tv, że chyba pójdę do tego kina, jołhoł. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 A może są słabe dlatego, że film poza ciągłym wystawaniem czegoś z ekranu będzie miał niewiele do zaoferowania. Poza tym Penelopa w roli piratki jest całkowicie aseksualna. Keira nawet mimo braku cycków była o 3 klasy lepszym ozdobnikiem. Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 19 maja 2011 Autor Opublikowano 19 maja 2011 Zobaczyłem. Podszedłem do tego filmu, jak do totalnego gniota (mimo, że cała trylogia jest kapitalna). Chciałem się przyjemnie rozczarować i.. Udało się. Przyjemnie się oglądało, dwie i pół godzinki szybko minęły. Akcja zgrabnie poprowadzona, Penelopa jako pirat trochę wkur.. Ogólnie warto zobaczyć jak wyjdzie jakiś dobry rip, albo iść na środy z orange. Pytałem laski z obsługi, czy po filmie jest jeszcze jakaś scena (jak miało to miejsce w poprzednich częściach) - dowiedziałem się że nie. Prawda to ? Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Ja zawsze trzymam się kurczowo fotela i czekam do końca creditsów, ale i tak zawsze jakiś dorabiający student zapali mi światło. Skandal. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 No ja na 21.30 jade do kina, jak nie usne na projekcji bo wstaje o 4 rano. ;] Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 wrocilem. Zawiodlem sie, jest juz taka sztampa, ze ta czesc nie powinna powstac. Depp sie w sumie przejadl, najmocniejszym punktem jest barbossa, fabula obraza juz widza myslacego, ktory zweszyl typowego sequella w najgorszym wydaniu no i penelope choc piekna to jej akcent - grrrr. Z plusow - ladne widoczki i stado slicznych dziewczat, choc cyckow brak, jak to u disneya. Btw. Po napisach COS JEST, ZOSTANCIE DO KONCA! pozostawiona sama sobie na wysepce odnajduje w wodzie laleczke voodoo sparrowa, chytry usmieszek i koniec btw2. Milan miales racje, ta czesc to beznadzieja ale poprzednie daja rade. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 Nie mogłem miec, bo filmu nie ogladalem ;] 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 no tobie sie ogolnie seria nie podoba, ja jej bronilem bo bylem pewny swego, jednak po przespaniu sie z werdyktem (hmm) "na nieznanych wodach" powinna wyjsc od razu na dvd. Cienizna. 5/10 Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 cholera wszyscy piszą ze kiespkie i znajomi co byli ze tez kiepski, goddammit. musze sam pójść i obadać. nie lubie jak napalam sie na film i okazuje sie balasem Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 Na rottentomatoes.com film został zmiażdżony przez krytykę: http://www.rottentomatoes.com/m/pirates_of_the_caribbean_on_stranger_tides/ a miałem nadzieje że coś dobrego może z tego wyjść. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 Krótkie pytanie, bo nie widziałem jeszcze ani jednej części Piratów... warto, czy szkoda czasu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi