Skocz do zawartości

Piraci z Karaibów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co taka cisza ? Za 6 dni premiera. Nie czekacie ?

Pamiętam, jak kilka lat temu po premierze Na krańcu świata, pisałem, że Sparrow pewnie już szuka źródła młodości. Jakże byłem blisko ;)

Opublikowano

No czekam, ale nie spodziewam sie hiciora. Ot kolejna czesc na poziomie, do ktorego przyzwyczaila mnie 3 czesc. 2 pierwsze byly odrodzeniem kina przygodowego na otwartym morzu, taki flashback dla fanow starego kina ale od 3 juz stagnacja. Fajnie, ale bez szalu. 4 czesc ogladam z sentymentu, czy jednak jestem mega podjarany? Nie.

Pierwsze recenzje tez tak na 7-8/10

Gość _Milan_
Opublikowano

filmy dla dzieci z defektem gustu.

Jak ktos lubi infantylne kino przygodowe to pewnie nie przeszkadzaja mu filmy z efektami wazniejszymi od akcji, i bohaterami za ktorymi skały spadaja dokladnie w miejscu gdzie przed chwila deptali, dokladnie jak w kreskowkach dla dzieci typu pedziwiatr.

Dodajmy również disneyowa brutalnosc, nienawidze tej serii.

Jak ktos lubi film o piratach to polecam Piraci Polanskiego, albo karmazynowy pirat xD klasyk

• Plusik 3
  • Minusik 3
Opublikowano

Istnej lawiny filmów o tematyce pirackiej ostatnimi czasy nie stwierdziłem, więc dobre chociaż i to. Świetny klimacik w połączeniu z postacią Sparrowa, do tego muzyka Zimmera, trochę efekciarskich walk na morzu, bonusowo zgrabny tyłek Penelope Cruz i jest dobre kino rozrywkowe jak w pysk strzelił.

Opublikowano

Jacek wróbel, świetne efekty i muzyka (Zimmer :yes: ) , dynamicznie poprowadzona fabuła z przymrużeniem oka, dla mnie to najbardziej luzackie i odprężające kino przygodowe. Czekam.

• Plusik 1
Opublikowano

Piraci byliby świetni gdyby nie troszke głupkowaty humor czasami.

ale niektóre teksty wymierzone dla dorosłych są kozackie :D

W tym filmie nie ma tekstów dla dorosłych.

Gość _Milan_
Opublikowano (edytowane)

o, ktos dał plusa.

czyli nie jest tak zle z mlodzieza

:(

Edytowane przez caps_LOCK_masta
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Czy ty musisz zawsze tyle marudzic Milanku? Przeciez wiadomo, ze jak od Disneya to nie beda sobie rak szabelkami odcinac, ani zrzucac z dechy do rekinow a pozniej jatka z najazdami kamery. ;] Mi tam taka formula podzchodzi, kino przygodowe bez zbednej przemocy ze swietna rola Deppa. Aczkolwiek dla mnie mogla sie skonczyc po "3".

Opublikowano

Po kryzysie trzeba zarobic. A co sie lepiej sprzeda: znana na calym swiecie marka, czy cos nowego ?. Nawet jesli to drugie jest lepsze od pierwszego ?. Film na sile. Obejrze, ale nie wiem czy w kinie. Zwiastuny srednie/slabe. I do tego to 3D...

Opublikowano

Może zwiastuny są słabe dlatego, że tym razem postanowili nie pokazywać całego filmu w pigułce ? Tak na(pipi)iają tymi trailerami w tv, że chyba pójdę do tego kina, jołhoł.

Opublikowano

A może są słabe dlatego, że film poza ciągłym wystawaniem czegoś z ekranu będzie miał niewiele do zaoferowania. Poza tym Penelopa w roli piratki jest całkowicie aseksualna. Keira nawet mimo braku cycków była o 3 klasy lepszym ozdobnikiem.

Opublikowano

Zobaczyłem. Podszedłem do tego filmu, jak do totalnego gniota (mimo, że cała trylogia jest kapitalna). Chciałem się przyjemnie rozczarować i..

Udało się. Przyjemnie się oglądało, dwie i pół godzinki szybko minęły. Akcja zgrabnie poprowadzona, Penelopa jako pirat trochę wkur.. Ogólnie warto zobaczyć jak wyjdzie jakiś dobry rip, albo iść na środy z orange.

Pytałem laski z obsługi, czy po filmie jest jeszcze jakaś scena (jak miało to miejsce w poprzednich częściach) - dowiedziałem się że nie. Prawda to ?

Opublikowano

wrocilem. Zawiodlem sie, jest juz taka sztampa, ze ta czesc nie powinna powstac. Depp sie w sumie przejadl, najmocniejszym punktem jest barbossa, fabula obraza juz widza myslacego, ktory zweszyl typowego sequella w najgorszym wydaniu no i penelope choc piekna to jej akcent - grrrr. Z plusow - ladne widoczki i stado slicznych dziewczat, choc cyckow brak, jak to u disneya. Btw. Po napisach COS JEST, ZOSTANCIE DO KONCA!

pozostawiona sama sobie na wysepce odnajduje w wodzie laleczke voodoo sparrowa, chytry usmieszek i koniec

btw2. Milan miales racje, ta czesc to beznadzieja ale poprzednie daja rade.

Gość Orzeszek87
Opublikowano

cholera wszyscy piszą ze kiespkie i znajomi co byli ze tez kiepski, goddammit. musze sam pójść i obadać. nie lubie jak napalam sie na film i okazuje sie balasem dry.gif