Stona 569 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Moje pierwsze grzybki chmurka w butelce ^_^ Edytowane 19 Maja 2011 przez Stona Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Jak robicie, że się ma napisane głębokość na jakiej się przebywa i czas? Edytowane 19 Maja 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Hehe, Stona, cloud in a bottle to chyba najlepszy artefakt jaki do tej pory znalazłem. Empro - musisz scrafcić. Z tego co pamiętam to: zegarek jest z łańcuch (albo kilka) + sztabki złota albo innych minerałów. muszę rozkminić jak to dokładnie jest, bo chyba jest kilka zegarów. głębokościomierz to... nie pamiętam już jak się robiło ni cholery - większośc przepisów "wynajduję" mając po prostu dane itemy w inventory i widząc "o, mogę coś zrobić nowego!". to musisz sprawdzić w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 zegarek/głębokościomierz Zegarek zrobisz jak będziesz stał przy stoliku, tak samo głębokościomierz. Ale nie pamiętam z czego. Do zegarka potrzebny jest łańcuch + sztabka metalu. Nie wiem jakie są różnice pomiędzy poszczególnymi rodzajami, bo mam tylko miedziany, żal mi surówy na inny Żeby używać, trzeba wrzucić do paska po prawej. chmurka w butelce jest mega Mam jeszcze buty do biegania No i zwierciadełko = teleport do domku Lepsze to niż umieranie i tracenie sianka Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Teleport do domku to ewentualnie quit i ponowne włączenie gierki. Sianko zostawiam w skarbonce zawsze. Właśnie kopałem sobie złoto pod ziemią na wysokości 1000 stóp i... Ukazała się wiadomość, że "you feel an evil presence watching you right now" czy jakoś tak. Ale jak na razie jedyne co to się osrałem - nic mnie nie zaatakowało. Ogólnie gra jest bardziej klimatyczna niż Silent Hill 1 na PSXa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Sianko też mam w skarbonce, ale jak się idzie w pizdu na kilka dni i uzbiera się kilkaset/dziesiąt monet, to żal umierać A tego tekstu jeszcze nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Sianko też mam w skarbonce, ale jak się idzie w pizdu na kilka dni i uzbiera się kilkaset/dziesiąt monet, to żal umierać A tego tekstu jeszcze nie miałem Noś drugą skarbonę ze sobą. Nie działają jak skrzynki - możesz mieć 10 skarbonek, a w każdej to samo będzie - wkładasz coś do tej na lewym końcu świata, a pojawia się w tej co jest na prawym końcu, albo co lepsze i działa - w innym świecie. ZNALAZŁEM BROŃ PALNĄ, O JA JE'BIE! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Może się niektórym przyda.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Łoo, fajowo Dzięki Edziu :] Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Moja skromna dziura Przymierzam się do zbudowania normalnego domku, ale jakoś słabo mi to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 O srogo tam masz, jak w Wietnamie XD Ja zaczynam budować zamek chyba Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 (edytowane) No, a szczególnie klimatu dodają te zwisające zielone roślinki czy jak sie to tam zwie xD Jeszcze na dodatek pod tym mam ogromny system jaskiń, ale jeszcze nie spenetrowałem wszystkiego, bo wpadłem do przepaści i mi wyleciały zombie i 2 dżdżownice, to sie troche zdygałem i uciekłem XD @btw. Kazuun dzięki za filmik, przydało się Edytowane 20 Maja 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 lolol, 5:18 wtf? Do tego momentu nudy, potem juz tylko lepiej :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 (edytowane) Mój pierwszy domek wreszcie ukończony :potter: Potem wybrałem się w podróż Moje pierwsze znalezione grzyby w tak "dużych" ilościach i najlepszy widok jaki dotąd ujrzałem [w prawo mega duża góra, to tylko kawałek] Edytowane 20 Maja 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Hmm aż chyba spróbuje jak będę miał pare groszy wolnych. Minecraft był fajny, ale jakos po dluzszym czasie zaczela mi przeszkadzac grafika a dokladniej jej "klaustrofobicznosc". W 2D moze bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Właśnie zostałem rozwalony przez jakieś strzelające fajerbalami i teleportujące się cosie A byłem ponad 1,5km pod ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 (edytowane) Hmm aż chyba spróbuje jak będę miał pare groszy wolnych. Minecraft był fajny, ale jakos po dluzszym czasie zaczela mi przeszkadzac grafika a dokladniej jej "klaustrofobicznosc". W 2D moze bedzie lepiej. Dokładnie django, właśnie nie potrafiłem opisać tego co mnie w Minecrafcie dusiło, a dzięki Tobie już wiem, że chodziło mi o tą właśnie klaustrofobiczność. [Jeśli mamy to samo na myśli] Poprostu po pewnym czasie się jakby dusiłem w tej grze i nie chciało mi się od tego grać. Na szczęście w Terrari tego uczucia nie ma, przynajmniej jak dla mnie. Edytowane 21 Maja 2011 przez Empro kurna, skończ z tym piraceniem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Czemu nie moge polozyc sciany przy samej ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Czemu nie moge polozyc sciany przy samej ziemi? ściany-tła? jeśli tak, to wykop ziemię i zobacz, że "za" nią też jest tło - musisz je rozwalić młotem i dopiero wtedy; różne tła nie mogą się łączyć tak jak jednolite, musi być przerwa. ja trochę pobudowałem jeszcze. w dodatku... ta gra uzależnia cholernie - wróciłem z koncertu niedawno i prawie kładłem się spać... ale nie, jeszcze trochę trzeba pobudować! http://www.image-share.com/upload/667/6.jpg spory rozmiar, to daję link. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Zamiast tego hełmu weź sobie kup kask górniczy, CHOLERNIE pomaga. Wpadniesz w dziurę, to od razu możesz szlachtować wrogów, a nie sadzić pochodnie Jak się tam dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 (pipi)nąłem dom, ma sciany, światło, krzesło, stół i drzwi, spełniam parę warunkow dla npc ale nikt nie przychodzi, why Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Pierwszy pojawia się chyba sprzedawca, musisz mieć 100 monet. Może pykniemy jakieś multi, skoro tyle osób gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 (edytowane) No możemy coś pyknąć, tylko od razu mówię, że jestem początkujący, mam nadzieję, że wam to nie przeszkadza Edytowane 21 Maja 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 To jak wrócę z pracy to coś pomodzimy Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 (edytowane) Zamiast tego hełmu weź sobie kup kask górniczy, CHOLERNIE pomaga. Wpadniesz w dziurę, to od razu możesz szlachtować wrogów, a nie sadzić pochodnie Jak się tam dostać? dynamit a później pewnie można mocniejszym kilofem te bloki rozwalać, ale złoto na to jeszcze nie pozwala. edit: kulkę też rozwal dynamitem, miło się zdziwisz. a hełm górniczy to gó'wno pod względem wytrzymałości, a ja ostatnio nie muszę w ogóle kopać (też mnie zaczepiają na dole te ziejące ogniem potwory, mega denerwujące) - wszystkiego mam pod dostatkiem, teraz sprawdzam powierzchnie. zabiłem bossa, wiem jak go "przywołać". banalny był. Edytowane 21 Maja 2011 przez LegionPolski Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi