Skocz do zawartości

Terraria

Stona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polecam zerknąć na kanał TobyGames na JuTubie, gostek ma naprawde przezajedwabiste lets playe z Terrari

Pierwszy lets play, przy którym ciągle się śmieje :D

Dla leniwych, part 1:

Edytowane przez Empro
Opublikowano

I skąd ja mam to niby wiedzieć?

Staram się nie czytać żadnych guide'ów, bo sami pisaliście że frajda z odkrywania samemu jest przeogromna, ale póki co to odczuwam jedynie frustrację ze względu na praktycznie całkowity brak tutoriali.

Guide ze swoimi 10 tekstami na krzyż nie za wiele pomaga.

Opublikowano

No to pytaj tutaj :) A jak się frustrujesz, to czytaj wiki.

Ja tam mam frajdę, jak przypadkiem , mając w kiejdzie kości odkryłem że mogę z nich coś zrobić :D

Opublikowano

Właśnie mnie zabił sęp XD

W ogóle fajnie jest zacząć nową grę na paczu. Choć zanim zdobędzie się hak, to jest ciężko z kopaniem :(

Opublikowano

Ja odpaliłem hardcore na Large mapie ale nie ma (pipi)a, jest zbyt wielka, nie da sie w to grac. imo small są idealne. w large zrobiłem sobie baze wypadową, gdzie składauje absolutnie cały stuff jaki zdobyłem na wszystkich swiatach. brakuje tylko cobalt shielda

• Minusik 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

pytanie do bardziej doswiadczonych jako ze gram od jednego dnia:

-sa jakies schody ktorymi mozna normalnie wbiegac tak jak w minecrafcie?

-czy da sie scrafcic jakis naprowadzacz na wybrany mineral? bo zegarek i glebokosciomierz juz mam a potrzebuje wyposazyc lazienke i moze wreszcie zrobic sobie jakis armor.

-czy istnieja niezniszczalne bloki dla kilofa czy gdy sie przebic nie moge znaczy to ze potrzebuje np srebrny kilof (gdzies da sie sprawdzic w grze jaki potrzebuje?)

-no i czy jest jakis end goal w tej grze

Edytowane przez Gattz
Opublikowano

-Nie, są za to platformy po których wskakujesz i z których zeskakujesz.

-Nie.

-Jest jakiś niezniszczalny przez kilof blok, zniszczalny za to przez dynamit. Z tego co pamiętam w skażonej strefie.

-No w zasadzie to każdy ustala własny endgoal, ale głównie zabicie bossów [szczególnie tego nowego Wall of Flesh] i zdobycie wszystkich najbardziej wartościowych przedmiotów.

Jak chcesz możemy razem zagrać w któryś dzień, pisz na pw jakby co. :P

Opublikowano

@Gacek

- Każdy blok jest zniszczalny kilofem. Po prostu potrzebujesz jego lepsza wersję niż obecna. W grze chyba nie da się sprawdzić jaki Ci trza.

- End goal.... ubić bossa w dungeonie, zwiedzić dungeon, ubić bossa w Underground, potem zwiedzieć to co się odblokuje (aka content patcha 1.1.)

Opublikowano

a jednak jest takie cos jak spelunker potion

ta gra bez kitu ma niezla glebie doslownie i w przenosni

a jak trzeba biegac po swoje itemy ktore leza z 1000 stop pod ziemia to dopiero frajda. na szczescie dorobilem sie juz awaryjnego zestawu na takie okazje.

nie da sie pewnie zwiekszyc rozmiaru inventory?

Gość szpic
Opublikowano

oko cthulu a nawet 2 zostaly zabite.

trzeba sie teraz przygotowac na eater of worlds :D

eater jest latwiejszy niz oko, i wypada z niego duzo fajnego stuffu :D

btw jaki sie dobry eq aby isc zwiedzac underworld bo ile razy tam wejde to gine w pare sekund ;p

jak sie nazywa potion, ktory pokazuje, gdzie sa na mapce ore?