Gość szpic Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 pokonalem wczoraj WOF i to co potem dzieje to jest ogien xD te wiverny juz mnie w(pipi)iaja i to mocno, a zbieranie nowym zloz jest troche ciezkie jak ciagle zywiolaki mnie atakuja Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 A jakim cudem Cię wywerny mogą irytować, skoro się ich nie spotyka.... chyba, ze celowo chce? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) to nie do konca prawda. moj swiat byl tak uksztaltowany ze jungle mialem powyzej 400 stop i kazdy skok sie konczyl harpiami i wywernami. moj sposob na pokonanie ich to jakis armor z speed boostem i biegniecie w strone wywerny gdy ta nurkuje. przeleci tuz nad nami i mozna sie odwrocic i z miecza pocisnac. skrzydla sa super, ciekawe czy to ze maja wbudowane w siebie lucky horseshoe to bug czy celowe. czerwony balonik mnie zawiodl i w rezultacie go nie uzywam. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Baloon in a bottle jest awesome jak się nie ma skrzydeł. Wtedy jest zbędny. Imho nie bug, bo mają specjalną animację przy free-fallu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 to nie do konca prawda. moj swiat byl tak uksztaltowany ze jungle mialem powyzej 400 stop i kazdy skok sie konczyl harpiami i wywernami. moj sposob na pokonanie ich to jakis armor z speed boostem i biegniecie w strone wywerny gdy ta nurkuje. przeleci tuz nad nami i mozna sie odwrocic i z miecza pocisnac. . co do vivern to jak masz rocket bootsy to jest prosto, czekasz az ona nurkuje i wtedy wlatujesz w powietrze i zamiast miecza uzywaj karabinu np clock word itp wtedy wiverna apda szybko, ( rocket booty kupisz u goblina ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 wtedy dochodza koszty amunicji i w czasie nurkowania viwerna lubi poderwac w gore wiec ciezko wyczuc moj sposob jest darmowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Czekam na filmik Gattza o darmowym biciu bossów z nowego patcha :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 heh to raczej sie napewno nie stanie. bycie pijanym od potionow bedzie raczej konieczne. ale rozmawiamy o viwernie a nie nowych bossach wiec nie wkladaj mi w usta slow ktorych nie mowilem plan na dzisiaj zabic: Skeletrona. zostaje zastanowienie sie nad wyborem broni i srodkow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 @Gattz Nie śmiał bym Ci nic wkładać do ust! Ale serio... chcę zobaczyć jak solo bijesz nowych bossów bez "czitów" Dla mnie to się wydaje mega trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 jak narazie to wykorzystuje crystal storm na niego i wydaje sie to byc w zasiegu jak lepiej opanuje omijanie go z gravity potion. udalo sie go zejsc do 10k hp wiec nie jest zle. jutro kolejne podejscie. ps. probuje zrobic mu cos takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Na niego aka na kogo? Ja tam osobiście preferuję pociągnąć ich z Sharka. W oczy wchodzi jakieś 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 co ze zwyklego? bo ja to robie tylko z wykorzystaniem broni ktora nie wymaga wczesiejszego ich ubicia. na niego aka na skeletrona Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zwykły ssie bo bije po 1 - nawet zwykłe moby. Crystal Storm mnie tez jarał na początku. Niby OK na Skele i Destro ale jest z dupy na Twinsy bo ma w miarę niewielki zasięg. Ciutkę większy niż enraged oko (to zielone) i wtedy balansuje się na granicy dmg'u. Łatwo zginąć, a przez to zresetować bossa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) no i solo skeletron prime wbite. jeden dzien odpoczynku zrobil swoje bo dzisiaj padl przy pierwszej probie. dla zainteresowanych jak mozna zrobic to "mega trudne" to tutaj macie niezly filmik z ktorego sie dowiedzialem jak swietne jest featherfall jako dodatek do gravitation. wlasnie takiej kontroli mi brakowalo przy poprzednich probach. ps. jak widac nie tylko ja wymyslilem ze mozna bic crystal storm ktory nie wymaga ubijania bossow edit: the twins tez wbite solo bez itemow z ostatnich bossow. dopiero przy drugiej probie bo jednak kontrolowanie gravitation potion tak by nie walnac w podloge jednoczesnie sie skupiajac na cooldownach i strzelaniu bylo ponad mnie, ale ze skrzydlami juz bez problemu. czas na robaka edit2: ostatni z bossow ubity solo z uzyciem crystal storm. w moim osobistym odczuci destroyer jest najlatwiejszy, potem skeletron prime a najgorsza byla walka z the twins. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 spotkaliscie sie z takim czyms, ze terraria ciagle usuwa wam postacie i swiat ? gram na 2 pc i musze kopiowac postacie miedzy kompami. Kopiuje caly folder z savem ( swiatem i postaciami ) ale jak odpalam gre to terraria usuwa wszystko z tego katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ja kopiowałem tylko światy i nigdy nie miałem problemu. Co prawda podmieniałem jedynie jeden plik, a nie cały folder. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 no no kolejny patch wydaje sie fajny. najbardziej ze wreszcie przestana zjadac kase za dokladanie efektow do itemow po smierci spotkal juz ktos swietego mikolaja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jaki patch? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 w steam masz w update news "terraria update released 15 dec" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 no no kolejny patch wydaje sie fajny. najbardziej ze wreszcie przestana zjadac kase za dokladanie efektow do itemow po smierci spotkal juz ktos swietego mikolaja? spotkalem spotkalem, ale najpierw bałwan mnie zasztyletował Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 @Szpicu Marchewkowym nosem? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 z iceman gangsta sie nie zadziera Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 @Szpicu Marchewkowym nosem? ;p nie nozem.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) ogladam sobie random stream srl a tu koles gra po raz pierwszy w terrarie. tyle milych wspomnien a tu nagle na chacie uderza mnie info ze bedzie wkrotce nowy wielki update. http://www.pcgamer.com/2013/04/22/terraria-update-teased-with-pictures-of-a-new-biome-and-a-penguin/?ns_campaign=article-feed&ns_mchannel=ref&ns_source=steam&ns_linkname=0&ns_fee=0 i https://docs.google.com/document/d/1cfu7S2BHSKah_fd3jzeoMY0Q7VVlg7nT-OvniOPGJdI/edit?pli=1 a wiec starbound i nowy wielki update do terrari w tym samym roku Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Mają być dwa duże updaty. Nic z wersji kosolowej jednak, bo to inny developer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi