Skocz do zawartości

Nowa generacja...

Nowa generacja 47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcesz nowej generacji konsol?

• Tak, mój X360/PS3 mi nie wystarcza. Potrzebuję nowego sprzętu.
      12
    • Nie, mój PS3/X360 jak najbardziej mi wystarcza. I tak będzie przez najbliższe lata.
      35

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Znakomita większość gier wychodzi na te wszystkie platformy. Tylko Sony, MS i Rockstar wydają exclusivy.

Z resztą, dobra, ja pamiętam jak w 2005/06 pokazywali Gears of War czy Assassin's Creed to ludzie od razu chcieli nowych konsol, teraz będzie tak samo.

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja jeszcze PS3 nie zdążyłem kupić, a tu już dyskusja o next-genach. Chociaż w sumie ja wszystkie konsole kupuje w momencie, kiedy mogę je wyrwać w okolicach 700zł (używki), więc póki co nowa generacja

• Zgadzam się w 100% ze Zwyrolem i Kazubem.   Teraz kiedy devi osiągają szczyty technologiczne na obecnych konsolach w spokoju mogą skupić się na gameplayu, fabule, klimacie itd. Zresztą to widać w ob

• Wiadomo, że PS4 (nowy Xbox też) stanie się konsolą dla osób z grubym portfelem i na miejscu niektórych nie napalałbym się zbytnio na nową generację konsol i pozostał przy aktualnej. Po pierwsze wysoka

Opublikowano

ja bym już chciał next geny , MOCNE I BEZAWARYJNE

Opublikowano

Za poltora roku, czyli koniec 2012 to dobry czas na next gena. I tak odczekam rok od premiery zanim kupie.

Opublikowano

Ja jeszcze PS3 nie zdążyłem kupić, a tu już dyskusja o next-genach. Chociaż w sumie ja wszystkie konsole kupuje w momencie, kiedy mogę je wyrwać w okolicach 700zł (używki), więc póki co nowa generacja mi nie grozi. Nie muszę grać w nowości, a mam przed sobą jeszcze dziesiątki gier, które mnie kuszą, z obecnej, lub nawet zeszłej generacji. Nie jest ważne, czy gram na Playstation 8, czy na Xboksie 1080 - ważne, że się dobrze bawię. Póki co, jak już wspomniałem, w kolejce czeka PS3, później Wii, gdzieś po drodze muszę też kupić DS-a. Jak już te sprzęty będę miał zaliczone, mogę myśleć o kupnie kolejnych, a to nastąpi pewnie za jakieś 3-4 lata. Dopóki będzie normalna obsługa, oraz wsparcie Xbox Live, czy tam PSN dla konsol obecnej generacji, dopóty nowości sprzętowe nie będą dla mnie zmartwieniem.

Opublikowano

Linek, bardzo rozsądne podejście , graty. Gdybym dysponował plusem zasiliłby twe konto. Ja chce next fenów, ty nie potrzebujesz ale nie beczysz zeby nie powstawały.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

a po drugie- cykl życia konsol to 5 lat -a jak pokazuje sytuacja teraźniejsza - nawet i więcej. To wystarczyło odkładac 70 groszy dziennie przez te lata i miałbys next -gena na premierę. Tak, ze nie miauczcie, bo konsola nie jest droga , zwazywszy na to, ze:

1 starcza na długi czas - bo 6 lat to mase zabawy

2 w porównaniu do cen gier- jesli kogos stac by kupowac oryginały na konsole to raczej stac go by raz na 6 lat wydac 1600 zł

To dziwne bo moja konsola chodziła tylko 2 lata a kupiłem ją ponad rok po premierze. I nie trzymałem jej w hermetycznym, dźwiękoszczelnym pudle jak co niektórzy. Nie ma co się oszukiwać kupując nową konsolę trzeba mieć na uwadze, że nie podziała ona dłużej jak 3 lata. Kupowanie 2 lub nawet 3 tych samych konsol to już standard. Zarówno PS3 jak i X360 borykały się z tym problemem i nie wydaje mi się, żeby sytuacja się zmieniła tym bardziej, że Sony i MS jest to na rękę. W końcu sprzedaż konsol wzrosła prawie dwukrotnie dzięki temu. Dlatego też poczekam najpierw na wersje Slim, które na bank się pojawią.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

Nintendo nie ma jakoś tego problemu i ich konsole są najmniej awaryjne. Zawsze tak było.

Opublikowano

Nintendo nie ma jakoś tego problemu i ich konsole są najmniej awaryjne. Zawsze tak było.

Tylko, że Wii w swojej konstrukcji bardziej przypomina PS2 a te też potrafiły działać 8 lat lub więcej.

Z początku największym problemem było wydzielane ciepło przecież pierwsze modele PS3 pobierały 200 Watów. Wersja Slim obniżyła pobór mocy o 34% i ciekawi mnie, dlaczego nie dało się tego zrobić od początku.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

W PS2 to musiałem w pewnym momencie smarować prowadnice, bo gry zwyczajnie się przycinały, ot np podczas grania w God Of War wyskakiwał co jakiś czas czarny ekran z komunikatem please insert disc, po czym po kilku sekundach gra dalej ruszała. Na szczęście smarowanie pomogło i laser śmigał znowu.

Z PSX-em było podobnie, ale tam grałem w większości na piratach i w pewnym momencie trzeba było stawiać konsolę "do góry nogami" xD, co oczywiście pomagało. BTW śmieszne jest to gadanie ludzi z Microsoftu, że nie wolno ruszać konsolą gdy czyta płytę, bo na 99,9% porysuje dysk, jakoś PSX nie miał z tym problemu, nawet przy przekręcaniu.

Opublikowano

Tylko, że Wii w swojej konstrukcji bardziej przypomina PS2 a te też potrafiły działać 8 lat lub więcej.

Z początku największym problemem było wydzielane ciepło przecież pierwsze modele PS3 pobierały 200 Watów. Wersja Slim obniżyła pobór mocy o 34% i ciekawi mnie, dlaczego nie dało się tego zrobić od początku.

zeszli z procesem technologicznym