Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles Definitive Edition

Enkidou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Całe szczęście, że ten spoiler to nic wielkiego, mimo tego co chrono pisze to xcx jest lepszy fabularnie z wieksza iloscia ciekawych akcji. Dziwne, że tylko on i blantman narzekają na te cześć pod względem fabuły.

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Z tego co pamiętam, to długość Xenoblade głównie zależy od tego, co chcesz robić. Ja grałem grubo ponad 100 godzin i się nie nudziłem. Jeśli chodzi o ilość lokacji to powiedziałbym, że Prison Island jest już nieco w drugiej połowie gry.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

To w sumie słabo bo mam 26h na liczniku tylko, a zwiedzam wszystkie mapy dokładnie. No, ale pewnie przez to ,że nie robie tych tragicznych fetch questów tak szybko idzie. No nic.

Opublikowano (edytowane)

Fetch questy to sól tej gry. Dają pretekst do biegania po tym pięknym świecie, odkrywania różnych miejsc i toczenia różnych walk w tym świetnym systemie. Biegasz dla biegania, ale przy okazji gra "docenia" twoją eksplorację, a czasami sugeruje, gdzie jeszcze można się udać. Przynajmniej dla mnie nie było nic istotniejszego w tej grze.

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 1
Opublikowano

Nie wiem czy gram w te grę tak jak się powinno bo dostaje lekkie bęcki. Sword Valley, level 48 i nie mogę przejsc Mumkhara i jego przydu.pasów... jakie kamienie pakować w ubrania bohaterów? 

Opublikowano (edytowane)

Niestety w tej grze jest zależność - masz mniejszy level postaci od bossa (nawet o 1) - dostajesz ostro po dupsku, masz równy lub większy - bijesz ich jak szmaty... :(

Edytowane przez xmortex
Opublikowano (edytowane)

Czyli co - wyjscie tylko jedno i levelowanie? Boss ma chyba 52 lvl wiec sporo przede mną zabawy. ;/

A od czego zależy unikanie ataków przez nasza postac? Odpaliłem jakis gameplay co gosciu walczy z Mechonem, ma dwa levele wiecej od bossa i normalnie 90% ciosów unika.

Edytowane przez XM.
Opublikowano

FYI tej grze nie trzeba grindować - wystarczy robić questy, a exp jest aż za nadto. Ogólnie wykonując ok 2/3 questów (tych najłatwiejszych i dających dobre kamienie/ekwipunek) w danej miejscówce zawsze będziesz 2-3 lvl ponad bossem.

XC stoi questami i bieganiem 15x po tych samych lokacjach. Mi się to nie nudziło wcale.

Co do unikania, to jak ktoś wyżej pisał, wystarczy być lvl wyżej od bossa i już nie stanowi on najmniejszego problemu, do tego wybrane dobre "drzewko", mocny ekwipunek i nic Cię nie pokona. Chociaż ekwipunek i tak jest drugorzędny do wysokości levela (tam gdzie jesteś powinieneś mieć 53)

Opublikowano (edytowane)

Rzeczywiscie - mega hoiowe rozwiazanie. Wbiłem 52 lvl i poszło gładko. Słabo to zrobili.

Edytowane przez XM.
Opublikowano

Będzie jakaś informacja, ze dochodzę do końca fabuły i nie będzie już savevow i powrotu do starych lokacji? Bo czuję, że powoli kończę i nie wiem czy iść dalej.

Opublikowano

No właśnie miałem walkę z chłopakiem

Sharli

wiec jak sporo jeszcze zostało to bardzo się ciesze. Może wreszcie zajmę się odbudowa colony 6 tylko mało kasy na upgrady przez brak robienia z mojej strony side questów.

Opublikowano

No właśnie miałem walkę z chłopakiem

Sharli

wiec jak sporo jeszcze zostało to bardzo się ciesze. Może wreszcie zajmę się odbudowa colony 6 tylko mało kasy na upgrady przez brak robienia z mojej strony side questów.

XM jaki level masz teraz? I ile godzin na koncie? Wydaje mi sie, ze idziesz jak burza :D
Opublikowano (edytowane)

Odbudowa Colony 6 jest dość żmudna. Więc jak cię inne subquesty nie zainteresowały to i to ci się nie spodoba. Nagrody są słabe.

Swoją drogą nieźle zasuwasz, ja nabiłem ze 110h i jestem tuż przed głównym bossem. Powiem Ci tylko, że żeby go pokonać (w miarę łatwo) trzeba być w okolicach 80lvl (tak piszą na internetach) ale "subbosowie" to potwierdzają więc dobijesz raczej do 50h.

Tak jeszcze BTW, ja z chęcią bym spędził jeszcze z 50h z tą grą. Jest na prawdę super (poza nudnymi subquestami i dziwnym poziomem trudności) :)

Edytowane przez _mike
Opublikowano

Mam 68 lvl, 48h i udało mi się właśnie pokonać

Egila juz w corze Mechonisa. Musialem juz wcziraj skonczyc w tym momencie i bedw mial teraz ucieczke z rozwalajcego mechonisa.

Naprawdę dobra gra, ale o niszczatorze fabularnym jeszcze nie ma mowy bo wielu rzeczy szło sie domyśli ze tak sie wydarzy.

A najazdy kamery na dicksona i jego teksty juz od połowy gry dawały wskazówki, że coś odeje.bie

Opublikowano

Jest znowu na

Prison Island. Idę juz na Dicksona i Zanze.

Ile jeszcze do końca gry mniej więcej w godzinach? Przyznaję, że już mnie męczy to je.bane grindowanie pod każdego bossa i chcę już skończyc i poznac fabułę.

Nie chce wbijac na stronki z info bo jeszcze na spoiler sie nadzieje.

Nie chce wbijac na stronki z info bo jeszcze na spoiler sie nadzieje.

Opublikowano

Zaciąłem się na Smoku w Prison Island. Już chyba z 10 razy miałem go przejsc to doje.bywał żarem z du.py i cała ekipa umierała... i znowu, kur.va, kolejne grindowanie.

Opublikowano

Przeszedłem :obama: Dopakowałem do 79 lvl jak miał smok, zwiekszył na maxa agility i już do końca gry bossowie mieli problem z trafieniem mnie i każdego przeszedłem za pierwszym razem choc ostatniego to doje.bali równo :obama: Wrażenia z gry napiszę już w stosownym temacie, muszę się przespac z zakończeniem. Ale fakt - wszystko ładnie zazębione, nie jak w XCX. Trzeba czekac na kontynuacje. :)

• 1 miesiąc temu...