Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

Na reseterze piszą, że w Danii się wysypali z informacją, że premiera 29 maja. Mam nadzieję, że to prawda i zagramy jeszcze przed E3, bo dla mnie to najbardziej wyczekiwana gra tego roku i chcę ją przejść zanim pojawią się next geny 

• Odpowiedzi 894
  • Wyświetleń 124 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• 10h za mną i dupy gra nie urywa, niestety.   Bardzo ładna oprawa AV pomimo niskiej rozdziałki, w miarę klasyczna jak na razie japońska historyjka jRPG, nawet fajni, nie odpychający bohaterow

• Dobrze, że gra niedługo wyjdzie i skończy się pierdzielenie o kawałku plastiku.

• W Xenogears'ie można było wysiąść w każdej chwili z gear'a. Ostatnio na PSP kolejny raz skończyłem i wolałbym pełny remake Xenogears'a niż FF VII. Przydałaby się też Xenosaga na pstryka. 

Opublikowano

Śmiechłem z tej daty. To miało być święto dla fanów PlayStation :)

Opublikowano

A co ma premiera remastera niszowego jrpga sprzed dwóch generacji do premiery nowej i najbardziej oczekiwanej gry od lat od bogów z Naughty Dog?

Opublikowano
8 minut temu, Gregor var Emreis napisał:

A co ma premiera remastera niszowego jrpga sprzed dwóch generacji do premiery nowej i najbardziej oczekiwanej gry od lat od bogów z Naughty Dog?

No ma na przykład grube obciążenie dla portfela. 

Opublikowano

Przecież wiadomo, że w tym dniu ten jrpg nie będzie się liczył to raz, dwa zero marketingu dla tej gry w porównaniu do TLOU2, także nie wiem o co te halo te 29 maja. Jak wydwacy tak pasuje to chyba wiedzą, co robią. 

Opublikowano

Last of Us 2 ogra się kiedyś tam za 50zł, a gry nintendo stoją zawsze w cenie można więc śmiało na premierę kupić.

Opublikowano

Myślę, że jednak znajdzie się trochę takich ludzi jak ja, którzy w pierwszej kolejności zagrają w Xeno. 

Opublikowano

Dla mnie Xeno to priorytet(na gruszce i willocie grało się ciulowo) , oby się sprzedało dobrze to może i X szybko wypulą. Parę razy już się powstrzymałem żeby wiiu nie kupować. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.01.2020 o 13:33, Strife napisał:

Dla mnie Xeno to priorytet(na gruszce i willocie grało się ciulowo) , oby się sprzedało dobrze to może i X szybko wypulą. Parę razy już się powstrzymałem żeby wiiu nie kupować. 

Dlatego ja miałem w limitce tego czerwonego padzika, i w sumie z niego skorzystałem. Nie zmienia to faktu, że mimo tego że ograłem ten tytuł na wszelkie możliwe sposoby, to jest to jedna z najbardziej wyczekiwanych przez moją osobę gier tego roku.

Opublikowano
3 minuty temu, P-chan napisał:

Dlatego ja miałem w limitce tego czerwonego padzika, i w sumie z niego skorzystałem. Nie zmienia to faktu, że mimo tego że ograłem ten tytuł na wszelkie możliwe sposoby, to jest to jedna z najbardziej wyczekiwanych przez moją osobę gier tego roku.

ja kupiłem jakiś gówniany padzik za 15 zł na allegro i też grało się przyjemnie bo na domyślnych kontrolerach wii nie dał bym rady xD

Opublikowano

Tak, sam próbowałem na początku tak grać za pomocą wiilota, i to co idealnie mi pasowało w Marianach, tutaj było tragiczne i nie dałem rady.

Opublikowano

Podobnie jak kolega P-chan oryginalnego Xenoblade'a ogrywałem na Classic Pro Controllerze z limitki Xeno i grało się na nim wybornie. Osobiście mam cichą nadzieje, że remake/remaster Xeno 1 nie jest jedynym projektem Monolith i rzeczywiście dłubią nad jakimś nowym Action RPG. Tak czy siak sam czekam na datę premiery i pewnie wezmę Day One, bo uwielbiam tą serię (choć X był dla mnie strasznym średniakiem). 

Opublikowano

Wiadomo coś może o tych dodatkowych lokacjach, do których nie było dostępu na wii?

Cytat

(choć X był dla mnie strasznym średniakiem)

Jako że wiiu nie  miałem to bym łyknął ten tytuł jak pelikan, strasznie mi się podoba eksploracja w X.

Edytowane przez Strife

Opublikowano
23 minuty temu, chrno-x napisał:

Podobnie jak kolega P-chan oryginalnego Xenoblade'a ogrywałem na Classic Pro Controllerze z limitki Xeno i grało się na nim wybornie. Osobiście mam cichą nadzieje, że remake/remaster Xeno 1 nie jest jedynym projektem Monolith i rzeczywiście dłubią nad jakimś nowym Action RPG. Tak czy siak sam czekam na datę premiery i pewnie wezmę Day One, bo uwielbiam tą serię (choć X był dla mnie strasznym średniakiem). 

Też mam taką nadzieje, szczególnie że ostatnio przecież w końcu kogoś rekrutowali, a i przecież też plotkowano o tym tajemniczym dziejącym się w świecie fantasy. O którym ostatnio coś cicho się zrobiło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Taka fajna edycja będzie - steelbook, gruby artbook, vinyl i plakat.

yTiTw5A.jpg

Opublikowano

PIEKNIE! BIorę i czekam jeszcze na XCX.

Opublikowano

Ja miałem poczekac bo zacząłem dopiero co na N3DS ale ten dodatkowy content może zmienić moje postanowienie.

Opublikowano

Jak COVID nie namiesza to biorę kolekcjonerkę, Monolith w serduszku co by nie wydali. Jednak musze powiedzieć że troche się zawiodłem po tym fragmencie co pokazali. W systemie walki chyba nic sie nie zmieniło, a ten w oryginale był kiepskawy. Poza tym, wyglada to strasznie plastikowo i sterylnie, jak jakas bajka 3D dla dzieci z marnym budżetem, a szczegolnie menusy hud gui itp, ale moze to tylko na trailerze takie sprawia wrażenie.

Opublikowano

Tez biorę kolekcjonerke, postawie obok tej z xc2.

Najlepsza seria, oby w tym roku cos ppkazali z ich nowej gry.

Opublikowano

Ciekawi mnie ten Future Connected. Czy chodzi o połączenie z XC 3 czy może z XCX ? Obie opcje biorę w ciemno 

Opublikowano
33 minuty temu, XM. napisał:

Tez biorę kolekcjonerke, postawie obok tej z xc2.

Najlepsza seria, oby w tym roku cos ppkazali z ich nowej gry.

Myślę że na E3 (bo zakładam że mimo odwołania tegorocznych targów w normalnej formie to i tak Direct i treehouse będą standardowo) Monolithsoft pokaże coś nowego, bo XC DE robi z tego co słyszałem jakis poboczny zespół a reszta dłubie przy nowych projektach MS i nowej Zeldzie i pewnie jeszcze przy wielu innych IP Nintendo.