Mustang 1 719 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 To prawda. Nie wróciłbym już do czytnika bez tej funkcji. Nawet przy dobrym oświetleniu zwiększa komfort czytania, a przy słabym po prostu je umożliwia. Czytając wieczorem nie muszę już siadać w pobliżu lampki. Po prostu biorę Kindla i czytam gdzie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 No PPW to zawsze lepsza opcja, szczególnie jak ktoś dużo na czytniku siedzi, mi wystarcza ostatnio kupiony classic, ale gro książek i tak wybieram w papierze ( 80% papier - 20% kindle; wszystko od czasu styczniowego zakupu naturalnie).Mimo to i tak nie żałuję, dobre dopełnienie do biblioteki (no i zakup kolejnego regału odłożył w czasie o 4 miesiące ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Wybaczcie, że odkopuję wiekowy temat, ale nie widzę sensu w zakładaniu nowego. Rozumiem, że najlepiej obecnie kupić paperwhite kindla? Planuję w ciągu miesiąca/dwóch zakupić. Warto brać wersję 3G czy to zbędny bajer? Lepiej z amazona UK czy DE? Warto sięgnąć po wersję bez reklam? Czy one w niczym nie przeszkadzają i nie warto dopłacać 20 ojro Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 i ostatnie pytanie: czy warto sięgnać po tą oryginalną okładkę za 35 euro? mimo wszystok, 35 zł za etui to trochę beka Zdecydowałem, że będę brał na amazonie germańskim, bo jest promo, że z prime jest 35 eurasków taniej a mam do wykorzystania miesiąc darmowego :D Sry za posta pod postem, zapomniałem, że nie złączy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Reklamy wchodzą TYLKO jako wygaszacz ekranu i dotyczą zdaje się dystrybucji książek na urządzenie. Ja mam bez reklam, bo jakieś promo złapałem /lata temu/. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Mam z reklamami, absolutnie w niczym nie przeszkadzają, są bezinwazyjne. 3G to imo zbędny bajer, przecież wszystko i tak lepiej zrobi smartfon, a Kindle błyszczy w jednej funkcji - wygodzie czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Reklamy wchodzą TYLKO jako wygaszacz ekranu i dotyczą zdaje się dystrybucji książek na urządzenie. Ja mam bez reklam, bo jakieś promo złapałem /lata temu/. Mam z reklamami, absolutnie w niczym nie przeszkadzają, są bezinwazyjne. 3G to imo zbędny bajer, przecież wszystko i tak lepiej zrobi smartfon, a Kindle błyszczy w jednej funkcji - wygodzie czytania. Dzięki wielkie za opinię, wezmę wersję bez reklam, bo... do Polski nie wysyłają wersji z reklamami :D 3G oleje, ale co z tą okładka? kupę kasy to kosztuje i wydaje mi się, że po prostu nie warto. Rozumiem, że mogę bezpiecznie kupować kindla z niemiec, wszystko będzie banglać jak trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Ja mam etui oryginalne za jakies 40 euro od 5-6 lat. Nadal wyglada jak nowe, dobrze chroni kindle, bardzo wygodnie sie to trzyma w ręku i jest przyjemna skóra. Moim zdaniem warto mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Widzę, że ceny poszło do góry.. ja swojego kundla (bodajże model 4? Posiada fizyczne przyciski) kupiłem kilka lat temu na allegro za ok. 180-200zł + etui z ekoskóry za 20zł ;P. Kindle śmiga jak złoto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dobra, dzięki e-koledzy, to biere tego kundla paperwhite :) Ale bez etui, etui się dokupi przy jakiejś okazji (niekoniecznie oryginalne za 35 euro, nie mogę przeboleć tej ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Ja polecam oryginalne mimo wszystko. Mam to oryginale za 35, ciemny fiolet i wygląda cały czas świetnie. Ma magnes, ładne obszycie nicią... Ale to już kwestia podejścia - sam na wszystkie przenośnie sprzęty staram się brać oryginalne etui o ile pasuje mi jego typ. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dobra, dzięki e-koledzy, to biere tego kundla paperwhite :) Ale bez etui, etui się dokupi przy jakiejś okazji (niekoniecznie oryginalne za 35 euro, nie mogę przeboleć tej ceny) Nie będziesz żałować. Ja swojego P3 uważam za najlepszy zakup ostatnich lat (mam go już 2 lata i przeczytałem spokojnie około 50 książek na nim). Świetny sprzęt :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 To nie dla mnie, choć pewnie będę czasem korzystał. nadal jednak preferuje papier :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 brawo ja, zanim zdążyłem kundla kupić, to się skończyła promocja -35euro dla prime no nic. jakie pl sklepy z ebookami polecacie? woblink, coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) brawo ja, zanim zdążyłem kundla kupić, to się skończyła promocja -35euro dla prime no nic. jakie pl sklepy z ebookami polecacie? woblink, coś jeszcze? Szukaj sobie w wyszukiwarce książek na swiatczytnikow.pl albo lubimyczytac.pl i będziesz miał oferty różnych sklepów. Choć nie ukrywam, że największym sklepem z ebookami jest chomikuj :) Edytowane 10 Października 2017 przez Kris77 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 ok, dzieki :) woblink wygląda spoko z tą swoją promocją, że dycha zawsze wraca do Ciebie. zobaczę jeszcze :D Kurcze, choć ten sprzęcik nie dla mnie, czuję, że jak już przyjdzie to go przetestuję zanim oddam xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 944 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Jak go przetestujesz to nie oddasz;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 oddam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Paperwhite jest idealny. Sami kupiliśmy w promocji za coś około 50€ w zeszłym roku i tak sobie teraz myślę, że w sumie to by się przydał drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A czytacie jeszcze papierowe ksiazki mimo posiadania Kindle? Ja zauwazylem ze w domu chetniej siegam po papierowa ksiazke w fotelu, Kindle za to towarzyszy mi na wszelkiego rodzaju wyjazdy i wyjscia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) A czytacie jeszcze papierowe ksiazki mimo posiadania Kindle? Ja zauwazylem ze w domu chetniej siegam po papierowa ksiazke w fotelu, Kindle za to towarzyszy mi na wszelkiego rodzaju wyjazdy i wyjscia. Częściej na Kindle jednak - w łóżku Paperwhite 3 z podświetleniem jest nie do pobicia. Moja pani śpi, a ja bez świecenia w sypialni mogę sobie poczytać przed snem. Edytowane 11 Października 2017 przez Kris77 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ja czasem papierową łykam, jak kupię komuś w domu, żonie, albo dziadkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 odebrałem wczoraj tego Kindla i... ledwo oddałem świetny sprzęt, genialny gadżet, chcę to też dla siebie! Już wczoraj zdążyłem kupić dwie książki z woblinka, genialnie się na tym czyta, dziewczyna też zadowolona z prezentu :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Generalnie nie znam osoby niezadowolonej z kindle'a, nawet wśród ludzi, którzy mają swoje biblioteki liczone gdzieś tak pod 1000 książek w papierze. Wygoda czytania w podróży to największy plus.No i banalny dostęp do wielu niewydanych książek u nas P.SJak zakupisz swojego, to zainteresuj się bookragem, imo często niezłe zestawy mają (teraz wybitnie dobry, ale raczej dla zainteresowanych tematem). No i bez chomikowania, nasz przemysł książkowy naprawdę nie jest w najlepszym stanie :| Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 chomik? a fuj, na co to komu. tylko legalne źródła :D chociaż wątpię, czy będe duplikował niektóre książki elektroniczne, które mam fizycznie... Swoją drogą, dziś na legimi wróciły czytniki za złotówkę + pierdyliard książek w ramach abonamentu, warto się skusić? Obecnie gorzej u mnie z kasą i trochę sobie na własnego kindla poczekam, to może chociaż inkBOOK Prime? also, legimi ruszyło też na kindlu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi