Kris77 433 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 chomik? a fuj, na co to komu. tylko legalne źródła :D chociaż wątpię, czy będe duplikował niektóre książki elektroniczne, które mam fizycznie... Swoją drogą, dziś na legimi wróciły czytniki za złotówkę + pierdyliard książek w ramach abonamentu, warto się skusić? Obecnie gorzej u mnie z kasą i trochę sobie na własnego kindla poczekam, to może chociaż inkBOOK Prime? also, legimi ruszyło też na kindlu. Nie pochwalam chomika, ale nie oszukujmy się - 30 zł za ebook to jakiś nieśmieszny żart. W mojej ocenie to jest złodziejstwo. Ta sama książka wydana na papierze jest tańsza od pliku... Owszem, są promocje na ebooki, ale w okolicach premiery taniej jest kupić w księgarni. Kojarzy ktoś kolekcję Świata Dysku z ceną 13 zł za książkę w prenumeracie?? Uczciwa cena na poziomie 10 zł za ebook na premierę i papierowej już nie kupię żadnej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 To 30zl to i tak jest usredniona cena, czesto przeciez sa jeszcze drozsze. Ja akurat ebooki czytam zazwyczaj w sytuacji, kiedy trudno dostac wersje papierowa jakiejs ksiazki, np. jesli nie byla wyadana po polsku. W przeciwnym razie zdecydowanie wole wydac hajs na fizyczna wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A nie wiem, bardzo, bardzo rzadko kupuje ksiazki na premiere, wiec nie robi mi roznicy, a poki co na kindlu kupilem dziewczynie 2 ksiazki po ~15 zl kazda, wiec spoko :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 paperwhite 3 40 eurasków taniej z okazji cyber monday, warto? w sumie spodziewałem się większej przeceny Dobra, przeczytałem, że nie było większych promocji niż te 40 eurasków, więc biere Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Długo nie zajęło, szybko kupujesz własny, ale wiadomo, po wypróbowaniu łatwo się przekonać do Kindle'a, na tej samej promocji znajoma kupiła dla siebie i męża, wcześniej pożyczyli na weekend ode mnie - jak widać poskutkowało Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 ano, świetny sprzęcik, jeszcze go nie mam a już dwie książki kupiłem na wyprzedaży Woblinka tzn na promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Nosiłem się z zamiarem kupna od roku, ale nie miałem gdzie przetestować. Znajomy nabył ostatnio i po krótkich oględzinach sam kupiłem. Lubię czytać, ale z tradycyjnymi książkami mam ten problem, że po prostu niewygodnie mi się je czytać, a po dniu pracy pół godziny czytania i mi oczy mgła zachodziły przez co czytałem ledwie parę książek na rok. Kindle wyeliminował u mnie wszystkie niedogodności związane z czytaniem, nie męczy wzroku no i można bez problemu czytać na leżąco (ostatnie na co mam ochotę po 8-9 godzinach w pracy, to garbienie się nad książką). Od pierwszego marca 3 książki przeczytane i zabieram się za kolejne. Przy okazji sprawdziłem Legimi i wykasowałem po 2 dniach. Książek na Kindla tyle co kot napłakałpomimo tego, że w księgarniach wszystkie książki są dostępne w tym formacie. Szkoda tylko, że moja mania zbieractwa prowadzi do tego, że wszystkie książki będę musiał kupować cyfrowo jak i w fizycznych wydaniach Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Pany, kilka pytań odnośnie Kindla bo jestem już praktycznie zdecydowany na Paperwhite 3, głównie dla opcji podświetlenia (jak to możliwe, że wcześniejsze modele tego nie miały?). Brać ze sklepu Amazona.de czy na allegro? Internety piszą, że lepiej brać bezpośrednio z amazon z powodu ich (rzekomej) wzorowej obsługi klienta w przypadku reklamacji, z drugiej strony są głosy, że ludzie odsyłali im nowy uszkodzony czytnik a dostawali z powrotem wersję refurbished. Brać wersję z reklamami czy bez? Jak wezmę z amazona to nie mam za dużego wyboru ale już na allegro jest wybór i różnica cenowa jest znaczna. Te reklamy można wyłączyć? są uciążliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Bierz z Amazona. Reklamy podobno nie przeszkadzają, ja mam bez. Polecam od razu brać oryginalne etui. Poczytaj stronkę swiatczytnikow Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No czytam czytam, etui faktycznie się przyda bo czytnik będzie rzucany po czeluściach piekieł tj. damskiej torebce Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 606 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Tylko amazon, niewiadomo co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, MichAelis napisał: Tylko amazon, niewiadomo co trafisz. Dokładnie. Tylko z amazona nie kupisz wersji z reklamami=tanszej. Mimo wszystko, amazon, nawet jak pies zje czytnik to w okresie gwarancji dostaniesz nowy egzemplarz (zależnie co maja pod ręka, niektórzy dostają całkiem nowy, inni refuba) Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Pytanie z gatunku oczywistych ale nigdzie nie mogę znaleźć najprostszej odpowiedzi, jak sie zmienia strony? jest jakis przycisk z prawej strony czy trzeba palcem po ekranie przesuwać? Cytuj Odnośnik do komentarza
PATRYG 290 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Możesz przesuwać palcem albo dotknąć prawą krawędź ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jak kupowałem rok temu to jak w maju na dzień matki to PW3 był po przecenie za 99 euro, także jak nie masz parcia to lepiej się wstrzymać, bo zapewne promocje teraz też wrzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Trochę zamuliłem bo właśnie się skończyła niedawno przecena wielkanocna, liczę na coś w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie ma co przepłacać za czytnik bez reklam - reklamy są na ekranie gdy z czytnika nie korzystasz, w momencie uruchomienia nie ma żadnych reklam. Jeżeli chodzi o etui, to polecam zajrzeć na allegro, bo są fajne za nie więcej niż 50 zł co wyglądają jak skóra z funkcją wybudzania - spasowane idealnie i bardzo ładnie wygląda, dodają jeszcze folię na ekran (sam mam taki, mogę wieczorem fotkę wrzucić). Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Do kraju z niemieckiego amazona są wysyłane tylko wersje bez reklam więc jeżeli chciałbym od nich to nie mam wyboru. Etui wiadomo, że z allegro, nie dam 35€ za etui Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Skórzany z amazonu to mistrzostwo, ale kosztuje 50 ojro. Tak czy siak polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Są promocje na Dzień Matki jakby co. 35 ojro na PPW. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) Dzięki za info, już zamawiam. edit: czy do czytnika jest dodana ładowarka czy trzeba ją dokupić? Edytowane 8 Maja 2018 przez mcp Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Jest tylko kabel usb. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Kupiłem z amazona niemieckiego i dostałem wersję na rynek meksykański xd bardzo fajny gadżet, tylko z tymi cenami za e-książki to faktycznie przeginka, chyba trzeba dodać swiatczytników do newslettera i czekać na promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Godzinę temu, mcp napisał: Kupiłem z amazona niemieckiego i dostałem wersję na rynek meksykański xd norma na woblinku czesto sa promocje rozne ciekawe, masz programy lojalnosciowe itd itp, inne strony też maja dużo promocji. nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) 8 godzin temu, mcp napisał: Kupiłem z amazona niemieckiego i dostałem wersję na rynek meksykański xd bardzo fajny gadżet, tylko z tymi cenami za e-książki to faktycznie przeginka, chyba trzeba dodać swiatczytników do newslettera i czekać na promocje. WUT?!?! E-booki są często tańsze niż tradycyjne książki, jak do tej pory kupiłem książek za 300-400 zł i średnia pewnie poniżej 20 zł. Najgrubsze promocje są na stronie Świata Książki. Polecam też zaglądać na lubimyczytać.pl, tam do każdej książki jest zestaw aktualnych cen z ~20 e-księgarni (na Świat Książki trzeba sprawdzać osobno, bo nie uwzględniają). Edytowane 15 Maja 2018 przez Pacquiao 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi