mcp 1 999 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Wnioski po ponad miesiącu używania PW3 - najlepszy gadżet elektroniczny jaki kupiłem. Właściwie to był prezent dla żony, która mocno się przed nim broniła a po dwóch tygodniach od zakupu zaczęła się zastanawiać dlaczego dopiero teraz to kupiliśmy. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć o czytnikach innych firm ale podoba mi się jakość wykonania kundla, wytrzymałość baterii (nie pamiętam kiedy ostatnio był ładowany) i opcja podświetlenia (konieczność!). Polecam mocno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Kupiłem P3 + skórzane etui + ładowarka (była dobra cena na komplet to wziąłem) Teraz tylko jakieś książki jakies trzeba kupić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 W sensie kupionego w Amazonie? Bez problemu. Z tymi z polskich ksiegarn trzeba kombinowac, zmieniajac im isbn/asin. Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Od poczatku. Ksiazki kupione na Amazonie beda sie bez problemu synchronizować, wiadomo. Ksiazki kupione w polskich ksiegarniach i wyslane na chmure kindla nie beda, tak samo jak wrzucone bezposrednio po kablu. Mozna ksiazki spoza amazonu konwertowac w calibre, dodajac im numer isbn/asin ksiazek z amazonu, wtedy bedzie synchronizacja, ale to potencjalne zarzewie problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Amazon Prime + Audible. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 W dniu 22.06.2018 o 10:30, mcp napisał: Wnioski po ponad miesiącu używania PW3 - najlepszy gadżet elektroniczny jaki kupiłem. Właściwie to był prezent dla żony, która mocno się przed nim broniła a po dwóch tygodniach od zakupu zaczęła się zastanawiać dlaczego dopiero teraz to kupiliśmy. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć o czytnikach innych firm ale podoba mi się jakość wykonania kundla, wytrzymałość baterii (nie pamiętam kiedy ostatnio był ładowany) i opcja podświetlenia (konieczność!). Polecam mocno. W dniu 17.07.2018 o 21:16, Malibu napisał: Kupiłem P3 + skórzane etui + ładowarka (była dobra cena na komplet to wziąłem) Teraz tylko jakieś książki jakies trzeba kupić Tak myślę, czy czasem kobicie nie kupić, bo ta co chwile kupuje jakąś książkę i nie za bardzo już się mieszczą/ PW3 a P3 to to samo? https://www.amazon.com/Amazon-Kindle-eReader-6-Inch-Touchscreen/dp/B00ZV9PXP2 Widzę że na stronce jest jeszcze wersja Oasis, najdroższa. I wiem, że pewnie było, ale jak wygląda wgrywanie książek? Tworzymy konto Amazon Kindle(?) i tam jest sporo polskich książek do zakupu? Czy po prostu pdf z chomika? Czy to są jakieś specjalne pliki? Kiedyś widziałem w sklepie ekranik i dziwiło mnie jak to jest zrobione:) Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Godzinę temu, grzybiarz napisał: Tak myślę, czy czasem kobicie nie kupić, bo ta co chwile kupuje jakąś książkę i nie za bardzo już się mieszczą/ To jest główny powód, dla którego kupiłem czytnik, książki na regale już się nie mieściły. Jak dużo czyta to kup, zwróci się prędzej czy później (ebooki są jednak trochę tańsze) i będzie na pewno zadowolona z prezentu. W linku, który podałeś na dole masz porównanie dostępnych kundli, ten najtańszy nie ma podświetlanego ekranu i słabszy wyświetlacz wyświetlacz. Brałbym jednak P3 bo nie wyobrażam sobie braku podświetlenia w takim gadżecie. Jak ci się nie śpieszy to poczekaj na jakąś okazję z przeceną. Książki zgrywasz normalnie po kablu albo po sieci z Amazona ale z polskimi tytułami jest tam słabo, jakieś magazyny chyba są. Format mobi. Na chomiku też coś znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 W dniu 12.09.2018 o 14:33, grzybiarz napisał: Tak myślę, czy czasem kobicie nie kupić, bo ta co chwile kupuje jakąś książkę i nie za bardzo już się mieszczą/ PW3 a P3 to to samo? https://www.amazon.com/Amazon-Kindle-eReader-6-Inch-Touchscreen/dp/B00ZV9PXP2 Widzę że na stronce jest jeszcze wersja Oasis, najdroższa. I wiem, że pewnie było, ale jak wygląda wgrywanie książek? Tworzymy konto Amazon Kindle(?) i tam jest sporo polskich książek do zakupu? Czy po prostu pdf z chomika? Czy to są jakieś specjalne pliki? Kiedyś widziałem w sklepie ekranik i dziwiło mnie jak to jest zrobione:) Ja kupuje na woblinku lub szukam książki na lubimyczytać i tam konkretną książkę sobie wyszukuje i patrze gdzie najtaniej . Pobieram plik i kablem na Kindla aby mieć okładkę. Tak PW3 to jest to samo co P3 tak jakoś sie mi napisało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Od poniedziałku świetna promka na amazonie na najnowszą wersję pw4: https://www.pepper.pl/promocje/kindle-paperwhite-4-najnowszy-czytnik-z-reklamami-8gb-amazonde-7999-eur-115000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Aż żal było nie wziąć przy takiej promce: A przy Nooku Glowlight, którego używałem przez ostatnich chyba 6 lat wygląda tak: Lepszy design, więcej dioptrii, równiejsze podświetlenie i lepszy ekosystem (integracja z goodreads ) to takie plusy, które widać od razu. Oby czytało się też lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 816 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zamierzam sobie kupić. Możecie mi powiedzieć jak jest z dostępnością i kompatybilnością polskich tytułów na PW4. Głównie czytałem fantasy, SI-FI, oraz biografie i do tego chciałbym wrócić. Czy pozycje takich autorów jak Grzędowicz, Pilipiuk oraz im podobnych którzy wydają w Fabryce Słów będą dostępne na urządzenie Amazona? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) 5 minut temu, Kaczi napisał: Zamierzam sobie kupić. Możecie mi powiedzieć jak jest z dostępnością i kompatybilnością polskich tytułów na PW4. Głównie czytałem fantasy, SI-FI, oraz biografie i do tego chciałbym wrócić. Czy pozycje takich autorów jak Grzędowicz, Pilipiuk oraz im podobnych którzy wydają w Fabryce Słów będą dostępne na urządzenie Amazona? Dzięki Wchodzisz sobie na stronę dowolnej księgarni internetowej z ebookami jak np. Virtualo czy Publio, w wyszukiwarce wpisujesz nazwisko i sprawdzasz... Ot, cała filozofia... Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Kris77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 603 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Kaczi napisał: Zamierzam sobie kupić. Możecie mi powiedzieć jak jest z dostępnością i kompatybilnością polskich tytułów na PW4. Głównie czytałem fantasy, SI-FI, oraz biografie i do tego chciałbym wrócić. Czy pozycje takich autorów jak Grzędowicz, Pilipiuk oraz im podobnych którzy wydają w Fabryce Słów będą dostępne na urządzenie Amazona? Dzięki Dopiero co zakonczyla sie promocja 99eur... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 816 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Obecnie wersja 8gb bez reklam kosztuje 120-130 funtów co jest dużo taniej niż tutaj w Polszy. Wiec jak wrócę do UK to spocie sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 603 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 W Polsce nie kupuje sie kindla, tylko na amazonie. i tylko mowilem, ze wlasnie skonczyla sie promocja na amazon.de za 99eur wersja 8gb bez reklam (z darmowa wysylka). To chyba mniej niz 130funi nie? Co jakis czas jest takie promo, poczekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 No jeśli w tym roku będzie bez zmian to następna promocja powinna być w Dzień Dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Używam PW4 od ponad dwóch miesięcy i w ciągu tego czasu juz 5 książek łyknąłem. Miałem już dość marnowania czasu w autobusie na przeglądaniu neta w telefonie albo gapienie się przez okno. E-booki są tanie i szybko dostępne, fajne są promocje na ebookpoint. Nie mam porównania do innych czytników i poprzedników, ale dla mnie to jedna z najfajniejszych "inwestycji" w siebie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 603 Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Plusik jak s(pipi)ensyn Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Dzisiaj dobra promocja na kindle jakby ktoś chciał poczytać siedząc w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czesc, przymierzam sie do zakupu i widze ze sa opjce z reklamami i bez. Moze ktos powiedziec na czym polega ten system reklam? Sa uciazliwe na caly ekran czy to raczej jakas belka na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 https://swiatczytnikow.pl/kindle-z-reklamami-pytania-i-odpowiedzi/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Wystarczy napisać do supportu amazona, że dostałeś kindle'a od znajomych z zagranicy, nie ponimaju o co w nich chodzi i za friko zdejmują reklamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Za pierwszy wynik z googla dostać plusika to jak wygrać z rakiem. Szanuję mocno za pomaganie niepełnosprawnym w internecie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Panowie, mozna jakos przerzucic e-booki z Kindla na inne konto robiac to na czytniku? Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Żonka mi kupiła na urodziny Paperwhita 4, więc jest jaranko. Jedyne co mnie razi to brak języka polskiego i tym samym słownika. Poza tym przydałby się translator PL-EN, wtedy chętniej szlifowałbym angielski. Póki co jeszcze nie miałem okazji przeczytać coś konkretnego, ale już po jednym dniu obcowania widzę, że główny argument za fizyczną książką i jej wspaniałym zapachem zaczyna się sypać Tak na marginesie, to Amazon oficjalnie ruszył w Polsce, więc jest nadzieja, że dorzucą nasz język w Kindlu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi