Mikes 65 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Co to wersja special offers? Z tego co słyszałem amazon wymienia od ręki więc o gwarancje się nei boję. Lekki offtop: zna ktoś prognozy dolara na najbliższe dni tygodnie? Zamawiałbym już teraz dzisiaj ale CHOLERNIE wysoko stoi dolar i wychodzi to naprawdę drogo Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 masz reklamy na dole menu i screen savery sponsorowane, w ksiazkach nie ma zadnych reklam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Nie podoba mi się to. Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Wersja tańsza, ale brak wysyłki poza USA. Co do ceny dolara to jeśli masz cierpliwość to poczekaj do marca-kwietnia, prawie pewne wejście Amazonu do Polski może dać lepszą cenę Kindle, bez dopłacania za przesyłkę i drogiego dolara. Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wersja tańsza, ale brak wysyłki poza USA. Co do ceny dolara to jeśli masz cierpliwość to poczekaj do marca-kwietnia, prawie pewne wejście Amazonu do Polski może dać lepszą cenę Kindle, bez dopłacania za przesyłkę i drogiego dolara. Wejscie amazona do polski to naraie nic pewnego, a i raczej na nizsza cene nie ma co liczyc - czy jakakolwiek elektronika po wprowadzeniu do oficjalnej dystrubucji w Polsce staniala? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Prawde mowiac to bardziej powodem dla ktorego nie mamy sie napalac jest fakt, ze amazon nie wprowadzil wersji lokalnych kindle'a do wszystkich miejsc gdzie ma wlasne filie. To ze bedzie amazon.pl, nie gwarantuje nam ze wypuszcza polska edycje kindle'a i nie bedziemy musieli zawiac international edition z USA. Jesli chodzi o wejscie amazon do PL to oczywiscie nie jest to pewne, aczkolwiek jak dla mnie jak ktos nie jest az tak mocno napalony na tego kindle'a to moze poczekac. Ja w sumie chcialbym miec to cacuszko - moze sobie kiedys kupie. Jesli amazon wejdzie do PL wraz z polskim kindlem to bedzie to nawet calkiem prawdopodobne ze zdecyduje sie w koncu na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Prawde mowiac to bardziej powodem dla ktorego nie mamy sie napalac jest fakt, ze amazon nie wprowadzil wersji lokalnych kindle'a do wszystkich miejsc gdzie ma wlasne filie. To ze bedzie amazon.pl, nie gwarantuje nam ze wypuszcza polska edycje kindle'a i nie bedziemy musieli zawiac international edition z USA. Które filie poza kanadyjską mają Kindle International? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Troche zle sie wyrazilem, teraz juz wprowadzili do wszystkich w EU, ale wczesniej musieli zamawiac international i zdaje sie tylko uk mialo swoja wersje. Dopiero po jakims czasie zaczeli to rozszerzac na inne panstwa [co do tego w jakiej kolejnosci to wchodzilo to nie wiem, za to jestem w 100% pewien ze przez pewien czas Kindle nie byl dostepny w pewnych filiach amazonu] Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nawet w UK musisz zamawiać Kindle z US... Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 "Delivers from and sold by Amazon.co.uk" Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 http://www.amazon.com/Viking-Tales-ebook/dp/B004SQTF6M/ref=pd_sim_kstore_4?ie=UTF8&m=A2ZHC53Q5OYSS4 Jak ktoś lubi mity/legendy to polecam, w dodatku za darmo. Pod opisem, w "Customers Who Bought This Item Also Bought" jest jeszcze kilkanaście z tej samej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dzięki, pobrałem tę co podałeś i obadam w wolnym czasie. Ej, jak długo ładuje się wam Classic do pełna? Chciałem raz go choć raz naładować na maksa i już się ładuje dobre kilkanaście godzin i dalej dioda pomarańczowa. Nawet odpuściłem USB z lapka i podłączyłem go do przejściówki na gniazdko, a dalej idzie jak krew z nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Na pasku baterii w samym Kindle też niewiele naładowane? Dioda mogła się nie zmienić. U mnie ładuje się najwyżej parę godzin przez ładowarkę z USB. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez jandersun Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Coś jest nie tak. Dalej go ładowałem, bo wskaźnik pokazywał już koło 4/5 baterii, teraz sprawdziłem i jest koło połowy. Zrobiłem reset przez ekran początkowy z drzewkiem i zobaczę czy w końcu się podładuje. Jak nie to olewam, korzystam normalnie aż się wyładuje i spróbuję znowu naładować do pełna choć raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jak nic nie pomoże, to pisz do Amazona i ewentualnie wymieniaj na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Hmm, coś takiego znalazłem. LiPo batteries live three - five years from manufacture, 300 - 500 full cycles of charge/discharge (mAh) and have no memory. Devices with charge capacity indicators, 'fuel gauges', need to be calibrated occasionally by using the device to the charge warning. Może wskaźnik zwariował. W każdym razie w tej chwili nie ma problemu, wszystko działa. Po prostu nie jestem w stanie naładować go na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza
eraef 96 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Szybkie pytanie do zorientowanych w temacie, opłaca się brać któryś z tych czytników z promocji groupona? http://www.groupon.pl/deals/cala-polska/kompranet/3059326?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_32&a=1661 Cytuj Odnośnik do komentarza
Peter. 1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 399 zł za Kindle 4 Classic to dobra cena, więcej by Ci wyszło jakbyś ze stanów sprowadzał. Cena Kindle 4 Touch też jest ok, chociaż na allegro zdarza się niższa cena za tą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza
zbyszekCfiartka 3 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) jakiśik czas jestem w pośadaniu kindla 4 klasik, i irytuje mnie jedna sprawa mianowicie podczas konwertowania z .pdf do .mobi (w calibre) akapity pojawiają się za często tzn jest ich za dużo w porównaniu do oryginalnego tekstu istnieje jakiś sposób na poprawną edycje tekstu? inny program? zawansowane opcje edycji? Edytowane 19 Lutego 2012 przez zbyszekCfiartka Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Calibre jest fajne do organizacji i ew. zmiany txt na mobi, do pdfów używam tego: http://www.pdftoepub...rspromotion.asp Mnóstwo opcji, program jest płatny ale promocja z linka trwa już od dobrych 2 lat widze ze na poprzednich stronach juz byly do tego linki Edytowane 19 Lutego 2012 przez scuff 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (pipi) spóźniłem się na tą promocje a wziąłbym chętnie bo wysyłka + cło to +150zł do ceny Wie ktoś gdzie jeszcze można go dorwać w tym przedziale cenowym? Nie chce special offers Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 sa jakies piraty na to? w sensie stronka gdzie ssiesz za darmoche ksiazki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Skoro można wszystko przekonwertować, a książek w PDF i innych jest w sieci multum... Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 wystarczy tytuł książki + mobi epub w guglach. Można jeszcze kupić ksiazke na emejzonie, sciagnac sobie kabelkiem na pc, anulować transakcje i wrzucić z powrotem na kundla, ale to raz na kilka faktycznie kupionych i zapłaconych książek, co by nie zablokowali konta Cytuj Odnośnik do komentarza
Zurenai 2 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Kupiłem Kindle'a 4 Classic miesiąc temu i mogę powiedzieć, że był to najlepszy zakup jaki zrobiłem w ostatnim czasie, teraz praktycznie się z nim nie rozstaję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi