White 23 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Zastanawiam sie nad kupnem tego gadżetu, lecz waham się pomiędzy wersją klasyczną i z dotykowym ekranem. Jako że mam zamiar czytać dużo książek angielsko- i niemieckojęzycznych, zależy mi na słowniku. Wiem jak to działa w wersji touch- pac pac w nieznane słówko i pojawia się definicja. A jak wygląda korzystanie ze słownika w wersji classic? Cytuj Odnośnik do komentarza
Totamten 123 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Klikając krzyżakiem najeżdża się na słowo, wtedy pojawia się skrócona definicja na dole strony. Po naciśnięciu przycisku wyświetla się pełne tłumaczenie na całą stronę. Ja wziąłem classica, bo obejdzie się bez przypadkowego przerzucania strony, jest lżejszy i trochę tańszy. Za to nie ma układu dźwiękowego, ma słabszą baterię i mniej wbudowanej pamięci niż touch. Parametry baterii i pamięci ma wciąż dobre, po prostu touch ma lepsze. Mnie to nie przeszkadza, bo do czytania classic sprawdza się świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 (edytowane) Nie wiedziałem co to takiego, ale ciągle gdzieś widziałem o tym wzmianki i obejrzałem sobie recenzję Kindle 4 Classic i zostałem zmiażdżony tym co zobaczyłem. I pomyśleć, że na Allegro sprzedają nówki po 380 zł Przydałoby mi się to do e-booków o tematyce prawnej, ale niestety wersje cyfrowe kosztują tyle samo co papierowe, a nie dam za kawałek kodu 200zł Edytowane 8 Maja 2012 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
ignja 0 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Próbował ktoś z was czytać mangę na kindle 4? I czy jak zamówię wersję z reklamami na allegro, której chyba nie można zamówić z USA do Polski to Amazon uzna mi gwarancję? Bo podobno zdarzały się takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Próbował ktoś z was czytać mangę na kindle 4? I czy jak zamówię wersję z reklamami na allegro, której chyba nie można zamówić z USA do Polski to Amazon uzna mi gwarancję? Bo podobno zdarzały się takie przypadki. Czytanie mangi to ogólnie zły pomysł na tak małym ekranie. Jakie przypadki? Nieuznania gwarancji? Na ogół Amazon uznaje gwarancje na KindleSO, tyle ze musisz odesłać go na własny koszt do stanów, a oni i tak odeślą go po naprawie tylko na adres w USA. Wyjściem jest wykupienie zdjęcia reklam (dopłacenie różnicy w cenie miedzy SO a International), ale tego nie testowałem, w necie tez ludzie raczej teoretyzują tylko ze to powinno zadziałac, ale nikt nie sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zurenai 2 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Sam nie próbowałem, ale ponoć idzie czytać mangę na Kindle'u 4. Bardzo pomocny jest przy tym program Mangle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 A ten "duży" Kindle? Nie pamiętam, jak się nazywał, ale był chyba jakiś model z większym ekranem. Tylko raz, że chyba trudno dostępny, a dwa że IIRC droższy od zwykłego... Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 W tym przedziale cenowym (tj. zamiast dużego kindla), lepszą opcją będzie mały kindle + tablet. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 http://store.valvesoftware.com/product.php?i=G2431 fajne etui! Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zastanawiam się czy kupić kindla przez allegro czy przez amazon... z jednej strony na amazonie bez pośredników i lepiej z gwarancją, z drugiej przez allegro taniej, szybciej i łatwiej. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soq 226 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A te tańsze z Allegro to nie są przypadkiem wersje z reklamami przeznaczone domyślnie na rynek amerykański? Jeśli tak, to bierz bezpośrednio z Amazonu, bo będziesz miał problemy z gwarancją. Koledze padł ostatnio czytnik i w związku z tym, że kupił na Allegro wersję, która nie jest przeznaczona na międzynarodowy rynek, musiał pokryć koszt wysyłki do USA uszkodzonego Kindla. Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Są i z reklamami i bez reklam... Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czy w opcjach jest mozliwosc zmiany jezyka menu? Chce kupic Kindle 3G w dojczach i troche obawiam sie, ze pozniej nie bede mogl zmienic z niemieckiego na angielski Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Czy w opcjach jest mozliwosc zmiany jezyka menu? Chce kupic Kindle 3G w dojczach i troche obawiam sie, ze pozniej nie bede mogl zmienic z niemieckiego na angielski :confused: Nie ma takiej opcji w kindle 3G bezdotykowym.Nowe kindle dotykowe(w tym 3G) zawieraja opcje zmiany jezyka. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez Gregorius Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Czy na Kindle Classic można wgrywać jakieś inne słowniki niż te co są wbudowane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 mam dość dziwne pytanie: chce kupić game of thrones książkę, tyle ze w oryginale. i: za 30 książkę czy 23 zł za edycję kindle z tym że nie mam kindle'a. czasem sobie czytam książki na kompie lub telefonie i o tyle fajnie, że mogę zobaczyć definicję danego słowa. jestem mocny na tyle aby przeczytać w oryginale, ale boję się, że będę musiał co parę minut zaglądać do słownika w komie czytając książkę papierową. na komie-kompie mogę od razu poznać definicję. jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Nie wiem czy na telefonie będziesz miał możliwość czytania książek z Amazona - sprawdź zawczasu. Co do kwestii języka to Martin operuje nim na tyle dobrze i zrozumiale, że słownik będzie zbędny. Ale to tylko moje doświadczenia. Oczywiście zamiast czytania z ekranu kompa/komórki zachęcam do kupna Kindle'a, bądź czytania z papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soq 226 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Zarówno na iOS jak i na Androidzie masz oficjalną aplikację od Amazonu do czytania ich książek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 (edytowane) dziwne, bylem pewnien ze napisałem posta. no cóż, napiszę jeszcze raz: tak jak pisze soq, mam sprzęt z ios i tam jest appka amazona kindle, więc z tym nie ma problemu. dziś coś zamawiam z amazona i zastanawiam się, czy kupić książkę, czy elektroniczne wydanie. przy polskiej wersji nei byłoby dyskusji i wziąłbym knigę, ale w e-wydaniu zaletą jest szybkie sprawdzenia definicji słowa. słownictwo nie jest megaskomplikowane, bo ściągnąłem demo game of thrones na ibooks, ale co 2-3 strony jest słówko, którego nie znam. edit: Kindle titles for your country are not available at Amazon.co.uk. Please shop for Kindle titles at Amazon.com . a na amazon.com jest za 12 dolców. jeszcze jest na ibooks za 7 euro, ale to już nie jest aż tak atrakcyjna cena. Edytowane 4 Lipca 2012 przez Rambo7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Przy kupnie czytnika doliczają już podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Próbowałeś dodać nowy adres z uk, jakiejs ambasady np? Kupujemy tak gierki z amazon.com i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawletiarow 0 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Jeśli się zastanawiacie nad dopłatą do wersji z reklamami to przestańcie. Ja zaryzykowałem i wziąłem od zaufanego sprzedawcy na allegro z fakturą i gwarancją wersje z reklamami. W ogóle nie przeszkadzają, a przynajmniej od czasu do czasu coś nowego na czytniku się dzieje. Nie są to jakieś beznadziejne reklamy, a czasem ładne obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza
konan129 0 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 No tak, zaoszczędzisz te kilkadziesiąt złotych, tylko że jak coś się zepsuje to wydasz więcej za przesyłkę, a posiadając wersję bez reklam czekasz z 3 dni i masz nowy czytnik za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Próbowałeś dodać nowy adres z uk, jakiejs ambasady np? Kupujemy tak gierki z amazon.com i działa. O co dokładnie z tym chodzi ? Dodam adres z ambasady, ale i tak wysyłka będzie na mój adres domowy. Jak to dokładnie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 dziwne, bylem pewnien ze napisałem posta. no cóż, napiszę jeszcze raz: tak jak pisze soq, mam sprzęt z ios i tam jest appka amazona kindle, więc z tym nie ma problemu. dziś coś zamawiam z amazona i zastanawiam się, czy kupić książkę, czy elektroniczne wydanie. przy polskiej wersji nei byłoby dyskusji i wziąłbym knigę, ale w e-wydaniu zaletą jest szybkie sprawdzenia definicji słowa. słownictwo nie jest megaskomplikowane, bo ściągnąłem demo game of thrones na ibooks, ale co 2-3 strony jest słówko, którego nie znam. edit: Kindle titles for your country are not available at Amazon.co.uk. Please shop for Kindle titles at Amazon.com . a na amazon.com jest za 12 dolców. jeszcze jest na ibooks za 7 euro, ale to już nie jest aż tak atrakcyjna cena. Próbowałeś dodać nowy adres z uk, jakiejs ambasady np? Kupujemy tak gierki z amazon.com i działa. powinno być tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi