Zdunek 1 121 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak wybrać dobrego e-booka najlepiej w okolicach 300zł? Które mają podświetlenie? Czy to drogi dodatek i jak ma się do poprawy jakości płynącej z czytania?Może jednak Amazon nie jest takim dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Mam Kindle i polecam. Zapłaciłem za niego około 260 zł. Brak podświetlenia nie jest dla mnie problemem, a sprzęt jest bardzo dobrze wykonany. Oglądałem inne czytniki w Empiku, były rozczarowujące. Jeżeli chcesz czytać komiksy albo pdfy to lepiej spraw sobie tablet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Jak wybrać dobrego e-booka najlepiej w okolicach 300zł? Które mają podświetlenie? Czy to drogi dodatek i jak ma się do poprawy jakości płynącej z czytania? Może jednak Amazon nie jest takim dobrym wyborem? Do czytania książek Kindle jest idealnym wyborem. Po pierwszym dniu używania Kindle Classic, zastanawiałem się tylko nad taką rzeczą: dlaczego tak późno go kupiłem... Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Kris77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Dzięki! Kindle 5 Wi-Fi dorwany w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ja swoj bede mial w piatek, jest sens dokupywania etui? W sumie bede go uzywal tylko w domu, ale moze jakas skorzana okladka sprawia, ze trzyma sie go bardziej konfortowo? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 do ochrony przed chmurą olejową przydałoby się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 powiecie , ze to glupie , ale moim zdaniem warto zainwestowac w cover amazona. ten sprzet jest jak na swoja cene i tak swietny, wiec nie ma co dodatkowo oszczedzac. jakosc wykonania wiadomo , ale to zwieksza ogolny komfort uzytkowana i to znacznie. widac , ze tworzyla jedna ekipa z mysla o uzywaniu w duecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Moim zdaniem oryginalny cover za 30 funtów (jakieś 160 zł) to trochę dużo. Połowa ceny Kindle Classic. Ja kupiłem tego typu cover na Allegro za 35 zł + wysyłka i jestem zadowolony. Jest dobrze dopasowane, czytnik się trzyma solidnie i stabilnie. Oczywiście, oryginalny jest pewnie lepszy, z lepszych materiałów, ale wg mnie jeśli wziąć po uwagę proporcję ceny czytnika do ceny etui to jest za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No ale o ile takie etui zwiększa wagę. Kindle jest leciutkie i trzyma się dwoma palcami kiedy trzeba, jest na tyle dobrze wykonane, że ja o swojego nie dbam specjalnie i wygląda jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ja swojego noszę w torbie razem z innymi gratami. Większa waga mi nie przeszkadza, a ryzyko uszkodzenia czy zarysowania przez klucze jest mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Hmm ja chyba kupie etui glownie dlatego, ze bedzie sie wygodniej trzymalo czytnik. Przybnajmniej tak mi sie wydaje, bo wtedy calosc otwiera sie jak prawdziwa ksiazka. Oczywiscie moje zdanie moze sie zmienic w momencie jak odpakuje Kundla i zaczne go uzywac. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Cześć, Przymierzam się do zakupu Amazon Kindle 5 Classic (wifi, e-ink). Chciałbym się zapytać, jak to jest z dostępnością książek i formatami obsługiwanymi przez taki czytnik. Przyznam, iż jestem totalnie zielony w tych sprawach. Czy tylko .mobi są prawidłowo wyświetlane na tym kindlu? czy ebooki również? czy są jakieś źródła do "darmowych" ( ) ebooków na tego typu urządzenia, czy jestem skazany na zakup książek na storze amazona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Polecam www.swiatczytnikow.pl sam jestem poczatkujacym uzytkownikiem kundla i znalazlem tam mase pozytecznych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 No i po latach tulaczki zdecydowałem sie na kindle paperwhite. Walczylem z tym jak cholera bo to kolejny gadzet do tabletu i dwoch telefonów xd ale (pipi) tam na tablecie próbowałem czytac, ale sie nie da. Jedna rzecz mnie martwi ze bede musial kraść:-( ksiazki kolekcjonuje od zawsze i jakos nie ma szans abym drugie tyle na ebooka wywalił. 10zl bym zapłacił, ale za 1mb plik bulic niemal cene okladkowa to przesada. Zamowilem i niby na 30.12 gwarantuja dostawe. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 ale to juz pw2 ? przyszedl do mnie ostatnio i wzgledem pw1 ma faktycznie kilka przydatnych usprawnien Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jedynki nie sprzedaja juz. Wzialem jednak z tym coverem cena zaporowa porownujac do czytnika. Serio bateria miesiax trzyma? Jak dlugo to sie laduje z kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 miesiac z zegarkiem w reku to moze i nie , ale 2,5-3 tyg luz. z kompa to nie wiem ale podpiety do sciany to godzinka dwie i jest pelny Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Miesiąc to taki chwyt reklamowy. Nieużywany to i 2 miesiące wytrzyma. Można przyjąć, że 3 książki się przeczyta na jednym ładowaniu. Paperwhite może trochę mniej, bo jednak jest podświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kindle to chyba jeden z najlepszych zakupow jakich dokonalem. Jestem zachwycony, a narzeczona i tesciowa juz zacieraja raczki bo chca sobie tez kupic, poki trwa promo na amazon (kundel za 200zl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mi juz stoi, jutro kurier powinien zawitac do mnie zamówione 23.12. Tydzien włacznie ze swietami to super czas. Jak narazie kolekcjonuje ebooki, konwetuje je w calibre. BTW polecam stronke bookrage.org. Trzeba czaic sie na aktualne promo i za bezcen mozna nabyc fajne ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Na alledrogo sa kundle jakies 5 za ~ 300zika. Dobre to ? Narzeczona dostala prace i powiedziala, ze na czasie moze mi kupic takiego, dlatego pytam znawcow.Ja, zwykly szary czlowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 na amazonie de jest faktycznie za 50euro , wysylka zakladam gratis. za 200 zl to naprawde pol darmo , nie da sie rozczarowac ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 z amazon. de nie wysylaja Kindle do Polski. Zamowilem, wiec do jakiegos kiosku w Guben i tam odebralem 60km, wiec raz dwa i bylem. Zdziwilem sie jak fajnie dziala przegladarka internetowa. Za 200,a nawet 300zlotych nie ma nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Jedynki nie sprzedaja juz. Wzialem jednak z tym coverem cena zaporowa porownujac do czytnika. Serio bateria miesiax trzyma? Jak dlugo to sie laduje z kompa? Kindle ciągnie prąd przy zmianie strony (trzeba tylko pamiętać żeby wifi nie szło w tle bez potrzeby), mój 2,5-letni wciąż trzyma bardzo dobrze mimo że co noc czytam 2-3 godzinki. Ładuję tylko przez usb co ~2tyg, zawsze zostawiam podpiętego na 2-3 godzinki przy okazji wrzucania książek. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Taki jest spoko http://allegro.pl/amazon-kindle-5-wifi-bez-reklam-wys-24h-polska-i3816535251.html czy nie spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi