erix 303 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 kindle jest ok , tylko na tej aukcji mowia , ze jest to wersja bez reklam (zwykle drozsza) , a na samym koncu , ze podsylaja info jak usunac reklamy, no wiec jednak wychodzi , ze jest to wersja z special offers. troche false advertising u tego konkretnego sprzedawcy ale sprzet spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 kupujecie jakies ebuczki czy wszystko jest kradzione z internetow ? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Te ksiazki ktore mam na polce kradne z netu, trudno zebym placil jeszcze raz taka sama cene. swiatczytnikow.pl prowadzi ranking i codziennie okazje rzuca, takze aby uspokoic sumienie juz cos tam kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Kindle to chyba jeden z najlepszych zakupow jakich dokonalem. Jestem zachwycony, a narzeczona i tesciowa juz zacieraja raczki bo chca sobie tez kupic, poki trwa promo na amazon (kundel za 200zl) Potwierdzam. Sprzęt jest świetny i wzbudza pozytywne reakcje nawet u osób, które z reguły do wszelkiej elektroniki podchodzą jak pies do jeża. Zdecydowanie najlepiej wydane pieniądze w ostatnim czasie. Zakup na amazon.de z wysyłką do kolegi mieszkającego w Reichu- bezproblemowy. Razem z późniejszą wysyłką do PL wyszło jakieś 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak zrezygnowac z prenumeraty gazety na kundlu? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 www.amazon.com/manageyourkindlesubscriptions 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Te ksiazki ktore mam na polce kradne z netu, trudno zebym placil jeszcze raz taka sama cene. swiatczytnikow.pl prowadzi ranking i codziennie okazje rzuca, takze aby uspokoic sumienie juz cos tam kupilem Chodzi mi o to, czy ebooki z neta to te same co kupne. Zeby sie nie okazalo, ze sciagam jakas ksiazke a tam tlumaczenie by krzysiu z wroclawia typu" Wiater wial, czlowieki poszedly w dal". Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Na chomikach mozna spotkac pliki prosto z kindla, ktore ludzie kupuja na amazon i wrzucaja do neta. Takie pliki najczesciej nie dzialaja, poniewaz sa przypisane do konta uzytkownika, ktore je kupil. Od groma jest dzialajacych plikow MOBI i EPUB, ktore sa w 100% odzwierciedleniem prawdziwych ksiazek badz ebookow w sklepach. Tak, wiec sa to pelnowartosciowe pliki, czesto nawet z okladkami. Niekiedy ludzie za pomoca programu calibre przerabiaja pdfy i wrzucaja je do neta. Czasami wychodzi to idealnie, a czasami cos skopia przy formatowaniu (dziwna interlinia, zbedne akapity) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A jak jest z brakiem oświetlenia w "classicu"? Bardzo daje się we znaki?http://allegro.pl/amazon-kindle-classic-kindle-4-wifi-i3858951528.htmlbrać czy nie brać? Tanio bardzo + czy brak nr seryjnego oznacza, że tylko piraty wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 wedlug opisu nie mozna korzystac z chmury amazona, co jest niedogodnoscia sama w sobie pomijajac kupowanie z amazona ebookow. osobiscie uwazam , ze sprzet jest na tyle tani [200pln z niemiec , w polsce +- 300zl(mowa o nowkach k5)], ze nie ma co specjalnie oszczedzac i sie pakowac w styrane/zepsute itp. z podswietleniem to jest tak, ze jak mialem classica to bylem zachwycony. teraz mam paperwhitea i jestem zachwycony, i wrocic byloby ciezko.ale jakbym zostal na classicu to bym nie narzekal. jak ze wszystkim , glupio wracac z wyzszego modelu na dol i oddawac ficzery. tl;dr - jesli nie masz super ciasnego budzetu i bedziesz duzo czytal , to warto doplacic za pw. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A jak jest z brakiem oświetlenia w "classicu"? Bardzo daje się we znaki? http://allegro.pl/amazon-kindle-classic-kindle-4-wifi-i3858951528.html brać czy nie brać? Tanio bardzo + czy brak nr seryjnego oznacza, że tylko piraty wchodzą w grę? a brak podswietlenia w książce daje Ci sie we znaki? :-D tu jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dobra Panowie, jako polak biedak student bardzo niechętnie dokładam tę stówę, ale kupuje chyba tutajhttp://allegro.pl/amazon-kindle-5-wifi-bez-reklam-wys-24h-polska-i3850460743.html#tabsAnchorpowiedzcie mi tylko, czy gwarancja na amazonie będzie obowiązywać zakupiony na tej aukcji kindle? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 To jest pewnie wersja z niemieckiego amazona (po 50 ojro tam jest), jak się ma blisko do granicy warto tam kupić, o gwarancje to najlepiej pytaj sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Z niemieckim kindlem jest o tyle smiesznie, ze kupic go mozna pod warunkiem podania niemieckiego adresu, ale reklamowac mozna od siebie i odsylaja do Polski. Nie wiem jak teraz, ale do niedawna byl problem z infolinia, poniewaz mozna bylo sie dogadac wylacznie po niemiecku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) A, czyli jak bym chciał oddać na gwarancje, to się muszę z niemcami męczyć, zamiast po angielsku szybko i sprawnie =/ ? A język tego kindla też będzie niemiecki? Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Masz do wyboru kilka jezykow, jest tez angielski. Az infolinia moze juz ogarneli opcje dogadania sie po angielsku, badz po prostu konsultant przelaczy do osoby znajacej dany jezyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Panowie, krótka piłka, Kindle Paperwhite czy PocketBook 623 Touch Lux? Chcę kupić dziewczynie, myślałem o pocketbooku, ale zależy mi głównie na komforcie czytania, szybkości działania, baterii. Z tego co widzę w necie kindle wypada na tym tle lepiej? Nie zależy mi na wielu formatach, a konwertowanie na mobi słyszałem że jest bezproblemowe, prawda to? A no i podświetlenie chyba też lepsze na kindlu. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Oczywiście ze kindle. Używam od końca grudnia i nadal sprzet bez wad. Ladowalem dopiero 3 razy :-D Do ksiazek konwersji, formatowania używam programu calibre. Bezproblemowo. Taki ksiazkowy iTunes. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Panowie jestem w kropce. Nie wiem czy kupić kindle czy coś innego, bardzo podoba mi się idea Legimi, czyli subskrypcji i dostępu do wszystkich książek od ręki, taki książkowy Spotify. Jednak to wymaga ereadera z Androidem np takiego http://swiatczytnikow.pl/test-czytnika-onyx-afterglow-i-aplikacji-legimi-czesc-ii-sezamie-otworz-sie/ z drugiej strony wszyscy chwalą Kindle jak żyć. help Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 tylko kindle Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Panowie jestem w kropce. Nie wiem czy kupić kindle czy coś innego, bardzo podoba mi się idea Legimi, czyli subskrypcji i dostępu do wszystkich książek od ręki, taki książkowy Spotify. Jednak to wymaga ereadera z Androidem np takiego http://swiatczytnikow.pl/test-czytnika-onyx-afterglow-i-aplikacji-legimi-czesc-ii-sezamie-otworz-sie/ z drugiej strony wszyscy chwalą Kindle jak żyć. help Walduś tak ze szczerego serca, olej Kindle'a i zacznij tworzyć rynek książkowy bo aż mnie ogarnia efekt paralaksy(Kazub, notuj!) gdy wchodzę do baru czy nawet kina. LUDZIE, WY SIĘ ZBIERAJCIE DO GALOPU I KUPUJCIE ZWYKŁE KSIĄŻKI BO ANTYKWARIATY ZAMYKAJĄ. WYŁĄCZAJTA TELEWIZORKI, ODCINAJCIE KASE MOLOCHOM PASOŻYTOM A WSPIERAJCIE SAMODZIELNE KRYTYCZNE MYŚLENIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość artur_alfa Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jako posiadacz Kindle, podpisuje sie pod postem M. Pomijam kwestie, ze doszlo do takiej sytuacji, ze cyfrowa premiera jest tansza raptem o kilka zlotych wzgledem drukowanej. Nie o taka cyfryzacje walczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 _M_ - a o co chodzi? Z tego co widzę pomimo wejścia do sprzedaży czytników e-book'ów rynek książki papierowej nie umarł i ma się dobrze. Waldek: Kindle lub Nook Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 _M_ - a o co chodzi? Z tego co widzę pomimo wejścia do sprzedaży czytników e-book'ów rynek książki papierowej nie umarł i ma się dobrze. Waldek: Kindle lub Nook no raczej nie ma się dobrze skoro czytelnictwo spadło o 20% względem ubiegłej dekady nie wspominając o zamykanych antykwariatach. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Mam Kindla i nie wyobrażam sobie bez niego życia. Czytam średnio książkę na tydzień i gdybym miał kupować wszystko w wersji papierowej to: 1. wydałbym na to dużo pieniędzy, 2. niektórych pozycji nie mógłbym znaleźć, 3. nie miałbym wolnej przestrzeni w mieszkaniu. Dlatego sprawiłem sobie Kindla i kupuję w wersji papierowej tylko te książki, co do których jestem pewny, że przeczytam je jeszcze raz albo są to jakieś ładne wydania, czy albumy związane z designem i fotografią. Antykwariaty nie są rynkiem książki IMO. To trochę tak, jakby mówić, że sprzedaż używanych gierek napędza rynek gier video i twierdzić, że twórcy gier mają z tego korzyści. Edytowane 21 Maja 2014 przez szaden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi