Skocz do zawartości

Wipeout 2048

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem wczoraj pograć w online i PSN stwierdził, że jednak nie mam network passa (a miałem, w dzień premiery vity wklepany w system),

okazało się, że przez to, że ściągłem wipeouta jak był w plusie system anulował mojego passa i po zakończeniu abonamentu nie mogłem już grać.

Musiałem tym amatorom wysłać zdjęcie, że posiadam fizyczną kopię gry i podać kiedy network passa wprowadzałem. Rzuca się w oczy, że polskie plejstejszon nie ma dostępu do bazy danych użytkowników i ich gier i tylko pośredniczą w kontaktach ze SCE. Polak = klient gorszej kategorii.

Wiesław polski Scep czasem tak bardzo negatywnie zaskakuje tym co może jako autonomiczna jednostka ,że  dziwię się  ,że  infolinia jest w Polsce a nie w Wielkiej Brytanii lub w Tokyo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Heh, w koncu odpaliłem ponownie wpika i skonczylem singla, wszystko na złoto (elitarny przelot). Nie było to zbyt trudne, nawet postanowiłem pobić Zico i trofeum wpadło po pół godzinie... Część zdecydowanie łatwiejsza od HD Fury, ale to nadal GOTY wyścigi i pewnie wrócę do nich kiedyś właśnie skończyć kampanie HD i Fury. Szkoda, że gra wymaga online passa, bo bym może pograł online, jak jeszcze ktoś gra, ale nie wydam 42 zł na passa, bez przesady...

Opublikowano

Wersja pudełkowa? Pamiętam, że ja swoją cyfrówkę z session passem kupiłem za niecałą stówkę, a wersja goła kosztowała niewiele taniej. Gra dalej pozostaje moim ulubionym tytułem na Vitę. Ten soundtrack, uczucie pędu, wybiłem złoto w prawie wszystkim.

Na minus, na doczepkę bo to nie podstawka, niegrywalny w 30 klatkach HD.

Opublikowano

Pudelkowa. Niestety sp wykorzystany...

A w HD da się grać, ostatni raz w niego grałem jak kupiłem ps3 milion lat temu, więc nie wadzi mi 30 klatek ☺

Opublikowano (edytowane)

Po miesiącu złodzieje z sony oddali mi na konto network passa i mogłem pograć. O ile rano wczoraj nie było odpowiedniej liczby ludzi to wieczorem już pocisnąłem spokojnie ze dwadzieścia elitarnych kostek w multi. W weekend pewnie jest jeszcze lepiej.
Grało się bardzo fajnie (nie licząc uporczywych błędów komunikacyjnych przy wchodzeniu w online i czasem wywalania z lobby).
Później weszło dwóch typów na 50 poziomie i bardzo utrudniali zdobywanie elitarnych przelotów bo zadania najczęściej opierały się na pokonaniu najwyższego levelem typa w lobby. Nie mniej jednak zawsze można wylosować kilka fal i wygrać z każdym.

Edit:

Dziś nie da się grać po sieci wcale, serwer padł mimo, że tylko garstka ludzi gra, pewnie pani Jadzia wypięła go, żeby sobie nokie naładować. No cóż.

Nie polecam.

Edit 2:

Podczas prób grania kampanii sieciowej wyszło jeszcze kilka niespodzianek, m.in. progres gry online potrafi znikać. W sposób zupełnie przypadkowy, np. niektóre kosteczki robią się szare. Niektórzy w sieci twierdzą, że co jakiś czas również serwer jest resetowany i bardzo trudno zrobić wszystkie zawody (potrzebne do platyny) pomiędzy resetami - ale to niekoniecznie prawda, bo mój progres z 2012 roku jakoś nie zniknął.

Nikt już się nie opiekuje tą grą z wiadomych przyczyn. Jak mi się uda wbić wszystko w online to napiszę :-)

Edytowane przez Wieslaw
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

dorwalem po taniosci wersje pudelkowa i wrocilem do tego wipka, kampania z podstawki juz dawno skonczona, a teraz w promo psn bylo hd i fury w pakiecie za 25zl wiec znowu mam wkretke

jezu jakie to jest dobre  :banderas:

Opublikowano

HD Fury w wipku 2048 są strasznie wolne i leniwe, te gry były stworzone z mysla o 60 klatkach a nie 30 i neistety jak się grało w oryginały na PS3 to czuć różnicę :( 

Opublikowano

ano tez mam wrazenie ze ogrywajac na vicie to kampania z podstawki jest lepsza, do tego do tych 30fps lepiej pasuja te trasy z podstawki bo sa po prostu szersze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

myslalem ze tylko pierwsze wyscigi sa wolne w dlc hd i fury ale oni przez cala kampanie zapomnieli co to wyzsze klasy speedu w tych eventach dedykowanych vicie, wielka szkoda, zdecydowanie 2048>hd/fury jesli chodzi o vite

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

jest jeszcze ruch w multi? i czy konieczne jest kupienie osobne network passa nawet jak kupię cyfrówkę?

Edytowane przez c0r
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

moze ktos powiedziec czy cyfrowy wipeout ma "wbudowanego" w siebie online passa, czy pobiera sie on jako osobny pliczek? chetnie bym lyknal teraz w promocji dla samego online passa, nie chce pobierac calej gry skoro mam w boxie.

Opublikowano

Kupowałem jakiś czas temu w promocji, to wszystko było w jednym pliku, tak mi się wydaje :)

Grałem kilka razu na multi.

Chyba, że można to jakoś sprawdzić bo mam zainstalowaną gierę na Vicie.

sprawdz w psnie na vicie w liscie pobierania czy masz osobno online passa do pobrania :) 

Opublikowano

Kupowałem jakiś czas temu w promocji, to wszystko było w jednym pliku, tak mi się wydaje :)

Grałem kilka razu na multi.

Chyba, że można to jakoś sprawdzić bo mam zainstalowaną gierę na Vicie.

sprawdz w psnie na vicie w liscie pobierania czy masz osobno online passa do pobrania :)

Sprawdziłem i przepraszam...

Jest Network Pass w osobnym pliku.

Opublikowano

Pograłem godzinę i jestem zadowolony. Do 30fps idzie się przyzwyczaić, gra nie zwalnia mimo ogromnej prędkości i dynamiki, tak że jeśli ktoś ma vitę, ma plusa, a nie ma WipEouta 2048, to brać za te 9 zł, to jak kradzież.

Postanowiłem już że spróbuję wbić platynę, albo przynajmniej wszystkie trofea offline. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Pograłem godzinę i jestem zadowolony. Do 30fps idzie się przyzwyczaić, gra nie zwalnia mimo ogromnej prędkości i dynamiki, tak że jeśli ktoś ma vitę, ma plusa, a nie ma WipEouta 2048, to brać za te 9 zł, to jak kradzież.

Postanowiłem już że spróbuję wbić platynę, albo przynajmniej wszystkie trofea offline. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Realizuję właśnie ten sam plan :)

Jakby co można się zgadać na multi pod platynę, potrzeba chyba 4.