Opublikowano 14 sierpnia 201212 l Ktoś wątpił, że będzie kozak? Ja miałem małe obawy czy kłopoty THQ nie odbiją się negatywnie na przygodach śmierci , jak widać nie całe szczęście.
Opublikowano 14 sierpnia 201212 l Nie, to był jeden z najważniejszych projektów firmy na ten rok. Pewnie liczą na dużą sprzedaż, która pomoże im załatać nieco dziur.
Opublikowano 14 sierpnia 201212 l No póki co można powiedzieć, że dostarczyli produkt naprawdę wysokiej jakości, więc jak się nie sprzeda to winić można tylko głupotę ludzką.
Opublikowano 14 sierpnia 201212 l Gra ukazuje się też w bardzo korzystnym okresie, bo mamy póki co jeszcze posuchę, no może oprócz Sleeping Dogs.
Opublikowano 14 sierpnia 201212 l Dziś ukończyłem genialną (jak dla mnie) część pierwszą i jak patrze na te wszystkie nowości, materiały, screeny... to robi mi się mokro :3
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Oceny są rewelacyjne: http://www.gamerankings.com/ps3/988571-darksiders-ii/index.html
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Nom, na metacritic również (zwłaszcza oceny użytkowników napawają optymizmem). Do końca wahałem się czy brać Darksiders 2 czy Sleeping Dogs, dobrze zaryzykowałem. A co do SD to instaluję demko więc po ograniu go może też się skuszę
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l Do czego są te wszystkie pierdoły w PSS do tej gry? Czy D2 ma coś w stylu OP? Czy jest może zrobione to tak jak w ME2?
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l Pograłem wczoraj z 4 godziny i już rozwinąłem postać do 8 lvl, zrobiłem do tego ze 3 zadania poboczne, a już mam z 5 kolejnych. Jednak większość z tego co teraz mam to odnajdź kogoś i pokonaj, a wcześniej szukałem specjalnych przedmiotów. Gra się nawet fajnie, ale klimat jak dla mnie momentami ssie jaja. O ile początkowa lokacja w scenerii zimowej robi dobre wrażenie designersko, tak potem wyskakuje jakaś łąka z wesołą melodyjką w tle, świeci słoneczko i ogólnie miałem wrażenie, że autorzy strasznie podniecili się porównaniami do Zeldy, dlatego chcieli wrzucić teren porównywalny z Hyrule. Serio, momentami brakowało mi tam tylko skrzata w zielonym kubraczku. Btw niektóre tereny są bardzo rozległe i warto je eksplorować, głównie ze względu na skrzynie z ekwipunkiem. Co tam dalej, wydaje mi się, że za mało jest trochę walki, za dużo zagadek i skakania, choć te są dosyć proste, typu przesuń jakiś mechanizm, czy przetransportuj specjalną kulę we wskazane miejsce. Standard w tego typu grach. Dodatkowo pod lewym analogiem da się wysłać ptaka na zwiady, a ten wskaże dalszą drogę, w razie zgubienia. Kamera momentami wariuje, przeszkadzała mi w walce w otwartym terenie, nie będę nawet wspominał co czasem się działo w mniejszych miejscówkach. To samo dotyczy elementów platformowych. Jeśli już przy nich, jak mnie irytują w tej gierce ograniczenia, typu mamy wskoczyć na jakąś półkę i musisz to zrobić tylko w wyznaczonym przez autorów miejscu, choć spokojnie postać powinna doskoczyć z innego miejsca. Fajne są rozbudowane elementy RPG, coś jak w Diablo. Znajdujemy masę przeróżnych przedmiotów i broni, każda z innymi właściwościami, choć niektóre da się dodatkowo ulepszać, co ciekawe wszystko jest widoczne na postaci. Jest też dodatkowo co każdy lvl opcja przyznania punktów do nowych zdolności z dwóch drzewek, które można potem przypisać pod skróty. Da się też w miastach hubach kupować nowe ataki, choć ja tam i tak najczęściej korzystam z podstawowych ataków kosami, przeplatanych drugą ciężką bronią, typu topór, czy młot. Do tej pory walczyłem chyba z 3 bossami, z czego tylko z jednym trzeba było odrobinę pokombinować z czułym punktem. Reszta to krótkie nawalanie, odskok w bok i powtórka.
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l gdzie kupiłeś już grę? Polecasz brać na premierę? czy lepiej wziąć jedynkę jak jeszcze nie grałem?
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l Lepiej wziąć jedynkę, bo jest tania i to świetna gra. @Zwyrol Pojechałeś. Przejdź sobie z tej łąki na prawo do Cauldron albo na lewo do tego wodnego fortu i zmienisz zdanie. Za(pipi)iste jest to, że w tym jednym świecie masz i tereny zimowe, i tereny zalane magmą, i tereny zielone. Poza tym następny świat będzie dużo bardziej ponury, więc powinien Ci bardziej przypaść do gustu. Później proporcje walka/zagadki są trochę odwrócone i moim zdaniem, jest za dużo tej pierwszej.
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l Lepiej wziąć jedynkę, bo jest tania i to świetna gra. @Zwyrol Pojechałeś. Przejdź sobie z tej łąki na prawo do Cauldron albo na lewo do tego wodnego fortu i zmienisz zdanie. Za(pipi)iste jest to, że w tym jednym świecie masz i tereny zimowe, i tereny zalane magmą, i tereny zielone. Poza tym następny świat będzie dużo bardziej ponury, więc powinien Ci bardziej przypaść do gustu. Później proporcje walka/zagadki są trochę odwrócone i moim zdaniem, jest za dużo tej pierwszej. Jestem w Odlewni i nadal podtrzymuję, że klimat jest lekki. ;] PRQc spokojnie możesz zacząć od dwójki. Oczywiście są nawiązania do poprzednika, ale nie ma problemu z wskoczeniem od sequela. Zresztą Death to ciekawszy bohater i nie rusza się jak drewno.
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l A dlaczego spodziewałeś się ciężkiego klimatu? Bo kierujesz Śmiercią? Przecież widać było od razu, że nie będzie to jakieś dark fantasy.
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l Jak ktoś ma neta > 3mb może za free zarejestrować się na Onlive. Można zagrać w D2 30 minut i sprawdzić.
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l W końcu trafiłem do miejscówki jaką chciałem od początku kraina umarłych a rozległa jest jak te pseudo Hyrule :o szkoda tylko, że gra mnie powoli zaczyna nużyć powtarzalnością, a mam już nabite 10h. Zresztą z pobocznymi zadaniami też jest nie lepiej. Uaktywnionych mam z 5, tylko co z tego jak do połowy miejscówek nie mam nawet dostępu. Czas tylko traciłem na te pierdoły, dlatego lepiej skupić się na głównych zadaniach, a to zostawić sobie na później, gdy odblokuje się odpowiednie zdolności. Btw bajer z masą broni bawi z początku, potem okazuje się, że broń np z 10lvl, ma znacznie lepsze statsy niż np ta z 13-14. Warto jednak zbierać te śmieci bo można sprzedawać.
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l Porównanie x360 vs ps3 : http://www.lensoftruth.com/head2head-darksiders-ii-screenshot-comparison/
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l śmieci warto trzymac, bo jak znajdziesz broń, którą można ulepszyć, to możesz sobie coś wykoksanego sprawić. a same bronie masz posegregowane kolorami pod względem mocy, więc wiadomo, że fioletowa z 10 levelu będzie lepsza niż zielona z 15 Edytowane 18 sierpnia 201212 l przez Dahaka
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l śmieci warto trzymac, bo jak znajdziesz broń, którą można ulepszyć, to możesz sobie coś wykoksanego sprawić. No właśnie miałem kilka takich, ale wymieniłem je na coś lepszego. ;] Głównie patrzę na to by było jak najwięcej dodatkowych pkt do siły, jakieś tam krytyczne uderzenia, czy inne zdolności to dla mnie sprawa drugorzędna. Przydaje się też regeneracja pasków gniewu i zdrowia.
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l no ja tak samo, chociaż zaczynam przestawiać się na krytyczne uderzenia, bo niektóre bronie dają nawet do 150% więcej obrażeń za criticale, więc jeśli z reszty ekwipunku uzbierasz spory % szansy na criticala, to ci lepiej to wyjdzie lepiej niż pakowanie w siłe. Obrażenia od ognia też mogą być przydatne na dodatkowych bossów, którzy na najtrudniejszym poziomie trudności, już potrafią być wyzwaniem (choć gra i tak jest łatwa niestety)
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l Ok, dzięki za rady. ;] Mnie rozjebała bonusowa walka z Bheithir taki latający ptak zionący ogniem xD, nie dawałem mu z początku rady i powtarzałem to chyba z 5 razy. W końcu zacząłem do niego strzelać pistoletem, a gdy ten zaczął się zbliżać, spadałem w przepaść, życia na tym się nie traci prawie wcale, a boss jest resetowany i znowu podlatuje do tej platformy po czym znów mam czas by wpakować mu kilka serii. Manewr ze spadaniem powtarzałem chyba z 10 razy i w końcu cały pasek mu skroiłem bez draśnięcia z jego strony
Opublikowano 18 sierpnia 201212 l Też miałem problem z tą walką. Generalnie to byłem już max w(pipi)iony, bo nie mogłem wygrać, miałem taktykę przebiec mu pod nogami i tłuc po plerach w nadziei, ze uda mi się unikać ataków ogonem. I jakoś tak się przyfarciło, że praktycznie jednym ciągiem całe hp mu zjechałem, wpadłem w taki szał, że latałem dookoła i waliłem na oślep, skakałem na oślep, unikałem na oślep i dałem radę, chociaż energi nie miałem w ogóle widocznej na pasku, chyba z 1 hp mi zostal xD Generalnie gra jest dobra, chociaż twórcy poszli bardziej w ilość, a nie jakość. Overworld mógłby być jakoś bardziej urozmaicony jakimis ciekawymi ziagadkami, czy żeby po prostu miały jakiś level desing. A tak to pustawo niestety i właściwie to cisne tylko z lochu do lochu, bo ani to specjalnie ładne, ani nie ma tam co robić. Mam jakieś 10h na liczniku i póki co to jedyneczka mi się bardziej podobała. Lokacje były ciekawsze, struktura świata wydawała mi się lepsza. Generalnie jedynka była bardziej zeldowata i dlatego mi się bardziej podoba.
Opublikowano 19 sierpnia 201212 l No właśnie, jak gram w tą gierkę, to jeszcze bardziej doceniam koncept GOW (mechanika, konstrukcja leveli). Tam gra trwa odpowiednio długo, nie nuży bezcelowym bieganiem i nie mam wrażenia, że ktoś na siłę wydłuża levele. Tutaj połowa miejscówek wydaje się być przesadnie rozciągnięta, a miejsce momentami kiepsko zagospodarowane. Coś jest nie tak, skoro z miejsca do miejsca staram się dotrzeć jak najszybciej galopem konia (ograniczonym niestety), a zamiast chodzić pieszo stosuję w każdym pomieszczeniu taktykę 2 fikołki i skok, bo tak zwyczajnie szybciej się porusza. Niektóre levele to w ogóle wyglądają tak jakby siedział taki level designer z zegarkiem i sprawdzał w ile ludzik przebiegnie pomieszczenie. Na zegarku pokazuje mu 3s, no to powiększa miejscówkę, by wyszło przynajmniej 5-6s. Potem dochodzi do absurdów, że wpadam do jakiejś dużej lokacji, a tu się okazuje, że pomimo całych tych rozmiarów, jedna jedyna dróżka prowadzi przez belki na ścianie.