Skocz do zawartości

X-Men Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

W USA już zrobili prognozy otwarcia i film ma mieć ponoć najniższe w całej historii serii X-men :pawel:

Wciąż liczę na dobry film.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 149,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj z nudow obejrzalem te recenzje. Nie wiedzialem nawet, ze premiera juz byla. Jak forumek nie hajpuje to tak wlasnie jest. No i z tymi dokretkami to prawda.

Recenzja bez spoilerow.

Opublikowano

a ja pójdę, a co 

Opublikowano
34 minuty temu, Mejm napisał:

Dzisiaj z nudow obejrzalem te recenzje. Nie wiedzialem nawet, ze premiera juz byla. Jak forumek nie hajpuje to tak wlasnie jest. No i z tymi dokretkami to prawda.

Recenzja bez spoilerow.

Obejrzałem Chrisa i jeszcze tego kolesia recki:

:wujaszek: :pawel:

Dajcie znać jak było w kinie.

Opublikowano

Sansa powinna zostać na wościach w Winterfell.

Opublikowano

Które filmy z uniwersum warto nadrobić? Kiedyś widziałem ten z 2000 roku i chyba tyle. Któreś omijać szerokim łukiem czy można lecieć po kolei?

Opublikowano

W zasadzie wszystkie to popcorniaki jedne lepsze drugie slabsze. Ale te stare to sraka wieksza.

Opublikowano

1 i 2 starego kanonu (trójkę niekoniecznie no chyba, że chce się zrobić 100%)dla duetu Stewart-McKellen, a tak to najlepiej First Class z Fassbenderem i McAvoy'em. DotFP takie średnie. Apocalypse nie widziałem ale z tego co czytałem nie straciłem za dużo (chociaż pewnie nadrobię jak trafi się okazja).

Oczywiście Logan i Deadpool też można obejrzeć bo to ta sama piaskownica. 

Z seriali to obowiązkowo Legion. Serial z Amy Acker The Gifted podobno nierówny chociaż nie miałem jeszcze przyjemności sprawdzić.

Opublikowano

First Class

Days of the Future Past

Apocalypse

wchodzi jak złoto, na resztę wyje,baneeeee

Opublikowano
13 minut temu, ragus napisał:

Apocalypse

HENRYK, PROSZĘ CIĘ, NIE RÓB TEGO!

Opublikowano

- Heniu mordo, nie rób tego! 

- My name is not Heniu mordo...I am Magento!

Opublikowano

X-2

DOFP

Logan

Deadpool

:fsg:

Resztę też można obejrzeć z pominięciem X-Men 3 oraz Origins: Wolverine.

Opublikowano

Stara trylogia nadal bawi. Nawet trojka. Mi sie ta czesc podobala i pamietam ze chyba scena z mostem byla jakims tam kamieniem milowym cgi czy cos. W kazdym razie jak juz obejrzysz 2ke to szkoda ominac 3 bo jest bezposrednia kontynuacja.

Wolverine origins go.wno straszne. Logan go.wno pretensjonalne.

Nowa seria xmen ok. Future past chyba najwiekszy kasztan chociaz internet mowi, ze apokalipsa ale nie pamietam dlaczego (i to w sumie moze byc dowod, ze jednak prawda).

Opublikowano

Origins jednak widziałem, ale nic z tego nie pamiętam poza chyba jedną sceną. Logan się dzieje w Japonii czy tam innych Chinach? Z tego widziałem chyba urywki jak gdzieś leciało w tle.

Deadpoola widziałem na premierę więc tego nie wliczam do back logu. Pewnie i tak nadrobię wszystkie, ale przynajmniej wiem czego się spodziewać.

Opublikowano

Nie, Wolverine z 2013 dzieje sie w japonii. Calkiem zapomnialem o tym filmie xD Nie potrafie ci powiedziec o co tam biegalo ani kto byl zly. Logan to ostatni film z "trylogii" Wolverine.

W sumie obejrzyj wszystkie filmy. Po postach widac, ze kazdy propsuje co innego i pewnie sam bedziesz niektore polecane/odradzane tytuly widzial odwrtonie.

Opublikowano

Xmeni sa ogolnie ch.ujowi i jezeli ktokolwiek nakrecil o nich cos fajnego to naleza sie fanfary.

Taka ukryta opcja dc w marvelu.

Opublikowano

W latach 90 w Polsce nikt się nie jarał Avengersami, tylko Xmenami. Przypominam, że lata 90 były referencyjne dla ludzkości. 

Opublikowano

Wtedy to tylko Spider-Man na TVP2, a X-Meni to tylko w gościnnych dwóch odcinkach, tak jak Iron-Man.

Opublikowano

No co ty? Nie ogladales tej bajki z zoltymi kostiumami? Gdzies na bank leciala.

Opublikowano

Zawsze była beka z xmenow, całe tm-semic w Polsce.

Opublikowano

Ale tm-semic to ty szanuj.

Opublikowano

No szanuje, w koncu mnie uksztatowało.

Po prostu nie znałem nikogo kto jarał się tymi xmenami,  x force, i  x cos tam.

Nawet  wtedy była beka ze to komiksy gdzie podczas walki jest na stronie 20 chmurek i kłóca sie podczas bicia.

Chyba tylko to z top cow czytałem, bo było jaranko na laski Jima Lee. tam gdize była na fioletowa, srebrna, i czerwona.