Skocz do zawartości

X-Men Cinematic Universe

Shago

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Przecież ten trailer jest świetny, tak samo jak w przypadku Warcrafta wydaje mi się, że i tu poprawili CGI, już pal licho tą Jean Grey słabo wyglądającą, reszta jest całkiem gurwa kozak i mnie kupili, jak najbardziej postaram się obejrzeć w kinie.

https://www.instagram.com/p/BEoN4RYKojT/

chyba sama Sophie jest zdegustowana swoja rolą xD

Edytowane przez Bielik

Lawrence kreowana (przynajmniej na trailerach) na przywódcę "dobrych" to nieporozumienie, już pomijając samą aktorkę (mnie irytuje). Ruda ni ziębi, ni grzeje, zresztą nie widziałem jej chyba w żadnej roli do tej pory.

Na film czekam i do kina pójdę, ale nawet po nowym trailerze, poziom zajawki nie jest zbyt wysoki. Faktycznie efekty wydają się robić lepsze wrażenie.

• 2 tygodnie później...

Ok Pany, wczoraj byłem na nowych X-Menach i tak:

-film daje radę jest dużo lepiej od BvS ale trochę gorzej od CA:WC

- przez to że dodali sporo nowych postaci, film na początku jest poszatkowany (ale logiczny, nie tak jak BvS że sceny z dupy i nie wiadomo skąd to się wzięło i do niczego nie prowadziło) i dopiero pod koniec jest spójny ale mimo tego ogląda się to dobrze

- jest dużo humoru i jest on sytuacyjny i niewymuszony, bardzo fajnie mi się je oglądało w szczególności nie spodziewałem się humoru u Xaviera :o

- akcja, dużo akcji, CGI mnie nie raziło bardzo fajnie zostało to wszystko przedstawione a w szczególności NAJLEPSZA scena to oczywiście z udziałem Quicksilvera (po prostu jest boska  :banderas:  )

- apropo Quicksilvera i innych postaci: Quicksilver jest fenomenalny, zawsze gdy pojawia się na ekranie wywołuje banana na twarzy. Fassbender zagrał świetnie, dał popis aktorski. McAvoy też nieźle chodź nie tak samo dobrze, ale równie wysoko. O. Issac jako Apocalypse wypadł dobrze, ale tylko dobrze - brakowało mi tu czegoś, niby widać tą potęgę u niego ale ja aż tak jej nie odczułem. No i jest też jedna pewna postać  ^_^ ale o niej poniżej w spoilerze napiszę

- na + pewien akcent Polski  ^_^

- jest scena po napisach

to trochę spoilerów

- pojawia się Wolverine i to taki jakiego do tej pory nie widzieliśmy: brutalny, dziki jak zwierze, przemoc o niego aż biła. Jest to przedsmak tego jakiego Wolva dostaniemy w przyszłym roku z kategorią R, po tym co zobaczyłem złapałem mega hajpa na ten film. Po prostu WOW  :obama:

- Jean Grey odblokowuje moce Phoenixa (wygląda to zacnie i czuć tą moc) i podejrzewam, że następny albo kolejny z filmów to będzie Dark Phoenix Saga

- nie spodziewałem się, że aż tyle będzie tego akcentu Polskiego (2 sceny), Erick mówiący po polsku (trochę sztucznie ale zawsze to coś) oraz inni jacyś tam aktorzy Polscy. Bardzo miło mnie zaskoczyli tym, że rozmawiali w takim filmie po Polsku

- scena po napisach wchodzi jakiś jegomość do pomieszczenia gdzie przechowywali Logana i zabiera próbę jego krwi i chowa do walizki z napisem Essex Corp. Najprawdopodobniej zobaczymy niedługo X-23 :) 

i to chyba tyle, nie czułem zażenowania ani jakiegoś takiego przepełnienia i mega usatysfakcjonowania, byłem zadowolony z filmu i tyle, daję 7/10 i na pewno wpadnie na półkę jak wyjdzie na Blu-rayu.

Edytowane przez Malibu