barth 70 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Trochę narzekania było. Przede wszystkim na "Dzikich", "Trepów" i "Elitarnych". Lepsze to niż Starszy Bosman w książce
YETI 11 040 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 A nie mogli dać wyboru między polskim, a angielskim dubbingiem i napisami? Jak to ma miejsce w niemal każdej większej grze? IMO zje.ba.li.
Gość DonSterydo Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Pewnie na płytę nie weszło. Halo 4 jest na dwie płyty podzielone. Edytowane 7 września 2012 przez DonSterydo
bartiz 1 619 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Ehh powinni dac same polskie napisy do chuya
easye 3 389 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Wkurzajace, zwlaszcza dla fanow. NIe wyobrazam sobie ciorania w multi z polskim podkladem. Mam nadzieje, ze Ultima nie zawiedzie i bedzie miala wersje angielska, bo z obsluga u nich ostatnio nie najlepiej...
Ins 5 816 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Dobrze, ze chociaz mozna limitke z full angielskim kupic i nie trzeba bawic sie w import. Szkoda, ze nie zrobili po prostu jednej wersji z angielskim dubbingiem i wyborem w jakim jezyku maja byc napisy. Jakos watpie, ze dubbing PL pomoze lepiej sie sprzedac Halo w naszym kraju. Edytowane 7 września 2012 przez Ins
wrog 640 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Pewnie na płytę nie weszło. Halo 4 jest na dwie płyty podzielone. Dwie płyty pojawiały się jedynie na wizualizacjach limitki. Nikt nie potwierdzał, że gra jest na dwóch. Na drugiej równie dobrze może być Forward Unto Dawn i reszta filmików.
MaZZeo 14 240 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Myślę że w ultimie i innych sklepach po prostu pojawią się zwykłe wersje ENG i PL jako oddzielne. Tez uważam że przekombinowali, liczyłem na napisy PL, a tak w kolekcjonerce nie dostanę nic. Ciekaw jestem dubbingu, choć cudów nie oczekuję. No i jak przetłumaczą multiplayer announcera to nie mam pojęcią PODWÓJNE ZABICIE POTRÓJNE ZABICIE ZABICIOPOKALIPSA ZABICIOLIONER FLAGSASYNACJA barth skad to info?
Karas 433 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Mam nadzieje że nie będzie problemów z dostępnością zwykłej wersji w ENG , bo full PL nawet kijem nie mam zamiaru tknąć Edytowane 7 września 2012 przez Karas
barth 70 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Z Microsoftu. Jup, bezpośrednio do MS. Przestaję się dziwić dlaczego firmy nie chcą nic robić w naszym kraju. Dostaliśmy najlepszą z możliwych opcji - dwie wersje gry. ENG dla ludzi, którzy są już fanami Halo i/lub znają dobrze angielski i PL dla nowych graczy, bądź ludzi nie obdarzonych zdolnościami językowymi. Wystarczy wybrać odpowiednią i kupić. Ale lepiej marudzić 2
wrog 640 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Mam nadzieje że nie będzie problemów z dostępnością zwykłej wersji w ENG , bo full PL nawet kijem nie mam zamiaru tknąć Nie powinno, bo z tego ogłoszenia dzisiejszego wynika, że sklepy będą mogły tę wersję brać bezpośrednio z polskiej dystrybucji, bez zabawy ze ściąganiem na własną rękę. Polski MS będzie dystrybuował te trzy różne SKU (zwykła PL, zwykła ENG, limitka ENG). Edytowane 7 września 2012 przez wrog
Karas 433 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Ale lepiej marudzić :confused: To już pomarudzić nie wolno że idąc do sklepu będę musiał patrzeć czy jest to wersja PL lub ENG bo obie nie znalazły się na tej samej płycie ? Zawsze będę marudził gdy wersja full PL będzie mi z góry narzucana. Widać Sony mnie rozpieszcza dając mi wybór.
barth 70 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Ale polska wersja NIE JEST ci narzucana, wystarczy spojrzeć na pudełko by wiedzieć jaką kupujesz (słyszałem, że podobno nie jest to takie trudne ).
Karas 433 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Nie w każdym sklepie musi być dostępna wersja ENG. Jak nie jest mi narzucane jak w polskim wydaniu jest tylko full PL (no chyba że ENG to tez oficjalne polskie wydanie to wtedy przepraszam)? I czemu do (pipi)a obie wersje językowe nie mogą być na tej samej płycie/wydaniu skoro gra i tak będzie na dwóch DVD. Edytowane 7 września 2012 przez Karas
mausenberg 76 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 No nie mogli dać polskich napisów do oryginalnych głosów..? co za żal... debilizm 3
barth 70 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 1. Nie wiadomo, czy jest na 2dvd, na razie są to plotki. 2. Widać, skoro nie ma dwóch języków na jednej płycie to nie dało się tego zrobić. Płyty dvd mają dość ograniczone jak na dzisiejsze czasy miejsce. 3. Większość sklepów w Polsce NIE bierze gier od MS, tylko je sprowadzają, więc nie ma o co się martwić. Poza tym jest łatwy test pozwalający stwierdzić, czy trafiłeś na wersję PL - jeśli na pudełku znajdziesz duży, czerwony owal z napisem "POLSKA WERSJA JĘZYKOWA" to chyba domyślasz się co to oznacza.
Karas 433 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 (edytowane) Wiesz potrafię rozróżnić w jakiej wersji językowej jest gra.Czyli oficjalnym wydaniem na nasz rynek będzie tylko wersja full PL tak ? Tylko to chce wiedzieć i możemy zakończyć rozmowę na ten temat. Ps. Ważne że gra zapowiada się za(pipi)iście Edytowane 7 września 2012 przez Karas
wrog 640 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Odpowiedziałem Ci na to pytanie wyżej. W Polsce MS wydaje trzy różne SKU/wydania Halo 4.
Ins 5 816 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 (edytowane) No i spoko, ale wrzucenie do ENG wersji polskich podpisow jak widac to nie lada wyczyn ... Tutaj juz nie ma gadania o zbyt malej pojemnosci DVD. PS. Dzien w dzien puszczam sobie kawalek z OST zwany Revival,scenka w ktorej pojawi ten track bedzie tak niesamowita, ze az ciary mnnie przechodza. Mam taka nadzieje ofkoz "powrot" Didacta (ale ktorego?) woah, to bedzie cos Edytowane 8 września 2012 przez Ins
Fenikz 89 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 (edytowane) Według newsa na onlinecenter limitka nie będzie u nas w wersji PL, ale na ultimie jest info że będzie, nawet przy tytule dodali "PL". To jak z tym już jest? Bo zamówiłem limitkę i chcę ją po polsku mieć. :confused: http://www.onlinecen...-po-polsku.html http://www.ultima.pl...onerska/i12206/ Edytowane 8 września 2012 przez LeszeK-
Gość DonSterydo Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 No i spoko, ale wrzucenie do ENG wersji polskich podpisow jak widac to nie lada wyczyn ... Tutaj juz nie ma gadania o zbyt malej pojemnosci DVD. To by wprowadziło zamieszanie, wielu ludzi pewnie by nie doczytało do końca, że jedna wersja ma polskie dialogi i napisy, a druga tylko napisy (bo te napisy też wypadałoby na pudełku oznaczyć).
44bronx 459 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Halo4 z polskim dubbingiem, czyli ''Mistrz Kierownik jedzie guźcem'' a tak serio to jestem przeciwny dubbingowi we wszystkich filmach i grach. Jak już ma być polsku to TYLKO napisy. 1
aux 3 807 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Dubbing w Halo? Tak! Tylko jaka będzie obsada, Boberek? Zawsze mnie dziwiło że Halo ukazuje się u nas bez napisów, po drodze była chyba wpadka z remakiem jedynki w którym na okładce było PL, a gra po angielsku. Ale dość narzekań. Fani znający angielski kupią sobie anglika, fani słabo znający angielski/lubiący polskie wersje kupią polaka i jest git. Ja biorę po polsku bo wspieram takie inicjatywy, gracze z innych krajów świata dostają gry w swoich ojczystych językach więc nie widzę powodu by u nas miało być inaczej. 1
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Było to wrzucane? Halo 4 Promethean enemies and weapons revealed Reszta: http://www.allgamesb...nd-weapons.html 1
Rekomendowane odpowiedzi