_daras_ 725 Opublikowano 21 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2013 No tylko nie mówcie że nowy patch utrudnia zdobycie platyny Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 21 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2013 nawet jak to co?? Daje graczowi który zakochał się w tytule pretekst do kolejnych 200 godzin na liczniku platyna to jakiś chory wymysł dzisiejszych czasów dla młodych ludzi lubiących ulepszać "e-pewną część swojego ciała" zrobiłem już 10x więcej w tej grze co ludzie mający platyne - zapowiada się że zrobie jeszcze z 3 x tyle bo łatka dała 100% hc content po grze dla trofealnych... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 21 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2013 Nie chce mi się po raz milionowy rozpoczynać gadki "czy trofea som fajne czy nie", zadałem proste pytanie i oczekuję prostej odpowiedzi. Niedługo zaczynam przygodę na Vicie i mam dylemat czy faktycznie DC czy może Rayman Legends Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 21 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2013 prosta odpowiedź w takim razie , daruj se obie bo mają trudne platyny a ja w obu bawiłem się świetnie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) Bez kitu, ty masz jakiś kompleks z tą platyną. Każdy gra, jak chce - jeden nie dla pucharków, inny z kolei tylko dla platyny, a jeszcze inny wbije platynę i gra dalej, bo gra wciąga jak mało która. Nic ci do tego. Nie wprowadzaj jednak z tego tytuł innych w błąd. _daras_, odpowiadając na twoje pytanie, platyna wcale nie była (nie jest) trudna, po patchu nawet staje się prostsza. Z tego co wyczytałem, największy problem stanowi ukończenie gry wszystkimi dostępnymi klasami - w załatanej grze ułatwiono zadanie, gdyż nie musisz już uprzednio przejść wszystkich 9 lokacji, aby zacząć zbieranie talizmanów - jeśli choć jedną postacią wykonałeś to zdanie, to nową postać możesz pominąć ścieżkę "A" danego dungeona i od razu ruszyć do "B". Do tego jeśli masz więcej padów, to sprawa staje się jeszcze prostsza (szybsza). Co istotne wszystkie pucharki możesz wbić offline - sporo jednak tracisz nie grając online, bo boty sterowane przez konsole są głupie, a gra z kimś kumatym daje masę frajdy (śmigałem przez chwilę z Bratem). Chyba że stawiasz na wyzwanie i grasz solo (ja tak przeszedłem praktycznie całą grę - łącznie ze speed killami oraz Demon Lordem). Nic nie stoi na przeszkodzie, aby po wbiciu platyny grać dalej - jedno nie wyklucza drugiego. Co nie dla wszystkich jest oczywiste... Edytowane 22 grudnia 2013 przez stoodio 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) Nie no straszne kompleksy platynowe mam ("uderz w stół a napinatory się odezwą" czy jak tam to leciało?? ), nie chcę offtopowac bo nie o tym mowa - owszem szanuje graczy jak leci ale przekreślanie tytułu z powodu trudnej platyny (bądź jak w tym wypadku "utrudnionej") bądź jej braku jest co najmniej smiechu warte I gdzie tu kogo wprowadziłem w błąd?? Platyna z czego mi wiadomo jest bardzo czasochłonna (nie wiem nie widziałem jakie trofea są do niej potrzebne), ale ludzie co ją wbijają bez poradników (granie z wiki czy yt to kolejna moim zdaniem masakrą) mówią o około 120 godzinach potrzebnych na jej wbicie (nie wiem czy ten czas oznacza "łatwą"). Wracając do gry - lvl 30 nowego labiryntu za mną (a myslałem że bedzie trudniej ale wypadajacy sprzęt to pierwsza klasa) i poziom postaci 128 (damn ciekawe ile trzeba przysiedzieć by wbic 255...) Drogi medalionowej nie ma co ruszać do przynajmniej 200 lvlu - padam na 1 góra 2 strzały od zwykłego szkieletu czy nietoperka... ps. Wczoraj lukając na licznik w grze - ten dobił do 262 godzin... Sam się sobie dziwię... A ps4 prawie nie ruszone... Edytowane 22 grudnia 2013 przez okami_fan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 dobra, demon lord poszedl do piachu za drugim ppdejsciem (pierwsze bylo nieudane z willym). Mogę grac na nowym poziomie trudności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 dzis jedno miejsce wolne mam - śmiało pisać pw i dołączyć! Gramy od 23 - do około 4 moze 5tej Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 Zaklepuje, ale uwaga - mam 96 Level ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 nie przeszkadza spokojnie z nami podlevelujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 Platyna jest nie tyle trudna co raczej czasochłonna (jak ktoś gra tylko po to, żeby platynę zaklepać i leci do następnej gry). Gra jest tak zacna, że mi platyna pewnie wpadnie podczas normalnej gry jak w Dark Souls. Patch ożywił sytuację i jest sporo randomów z którymi można pograć w LoC jak i ToM - wcześniej prawie nigdy nie znajdowało mi żadnej gry do której można by dołaczyć. Zagrałbym z Wami ale z tego co widzę grywacie w masakrycznych godzinach :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 up. niestety córka 11 miesięczna a w dzień praca więc gram dopiero jak małżonka z młodą zalegną stąd u mnie takie godziny (przyzwyczajony od roku do snu po 4 godziny na dobe jak chcę nadal nazywać się graczem ) reszta gra chyba w innych godzinach wuięc do nich wal Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 Okami SoC dziala w nowym labiryncie czy tylko w Chaos Labie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) tylko w nowym (chociaż nie wiem do końca gdyż mam w każdym secie po sztuce ) ale na logike biorę że skoro podchodzi nam lvl i dostajemy świetne nowe eq to talizman nie jest nam potrzebny... W starym labiryncie jechalismy tylko na podstawie własnie amuletu gdyz za każdym podpietrem lvl przeciwników wzrasta o 1 i bez w każdym secie amuletu nie bylibyśmy w stanie przejść 99 poziomów. Za chwilę jak znajdę sekundę w pracy napisze o bardzo ciekawych nowych umiejetnościach do broni które znalazłem i ciekawi mnie czy są przydatne... Edytowane 22 grudnia 2013 przez okami_fan Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 Co ile lvl Laba dostaje sie kolejny Seal bo ja jestem na 16 poziomie dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) panie drogi zbieraj zwłoki i bury'e them za nie wpadają, mam juz 20-25 sztuk zauważyłem że więcej takowych wypada w zwłokach z labiryntu chaosu. Edytowane 22 grudnia 2013 przez okami_fan Cytuj Odnośnik do komentarza
killdante 5 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 ktoś się orientuje co daje w przedmiocie "Power Smash activates Gravity" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 to jest jedna z tych umiejetności nowych których jeszcze nie rozszyfrowałem tak samo nie wiem czy opłaca sie "walić criticale i 1dmg tylko (chyba 50 na 50 szans) Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 Dzisiaj wieczorem powinienem miec z dwie godzinki czasu zeby pograc moze zobacze te nowe ekwipunki ;f Btw Czerwony Pirat to zlo wcielone dwoch Piratow to wieksze (pipi) niz Demon Lord z cala swoja swita Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) ktoś się orientuje co daje w przedmiocie "Power Smash activates Gravity" ? To jest podobno błąd w tłumaczeniu, ta właściwość działa jedynie jeśli występuje w broni - w przypadku kolczyków czy amuletu nie uświadczysz żadnego efektu. Edytowane 22 grudnia 2013 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 SoC można teraz farmić w ToM na jednym z początkowych poziomów. W LoC wypada tylko raz. ktoś się orientuje co daje w przedmiocie "Power Smash activates Gravity" ? Ponoć angielskie tłumaczenie jest skopane. Ta umiejętność tak naprawdę występuje tylko na broniach a w innych przedmiotach jest to coś kompletnie innego. to jest jedna z tych umiejetności nowych których jeszcze nie rozszyfrowałem tak samo nie wiem czy opłaca sie "walić criticale i 1dmg tylko (chyba 50 na 50 szans) Testowałem to przez chwilę amazonką i jak dla mnie się nie opłacało. Total damage wychodził gorszy niż bez tej umiejętności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
killdante 5 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 zastanawiam się czy jest sens grac w labirynt chaosu (jestem na 36lv) skoro mogę już grac na nowym, jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 22 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2013 (edytowane) Mam chaos zaliczony na 60lvlu i zlałem na rzecz nowego Wrócę do labiryntu chaosu jak w nowym wpadnie 99 , dla mnie nie ma sensu teraz zabierać się za stary labirynt (po pierwsze 3 "podpiętra" - po drugie słabszy sprzęt i mniejszy exp) - nowy eq jest priorytetem gdyż jest przekoksowy. Wczoraj średnio przy zmianie eq zacząłem zadawać z 5 k za podstawowy hit na 8k (nie skill jeno standardowy atak pojedynczy kwadratem ) na 30 lvlu tego labiryntu pojawiają sie nowi przeciwnicy :o przykładowo drzewo w wersji kolos a i na koniec rundy ancient dragon potrafi byc bossem.. Średnio na 1 etap wypadają 2-4 bossów w słabszych wersjach nam na drodze... Wczoraj była niezła jazda... Około 30 przeciwników na ekranie (tak nagle zrobiono takie raidy ze aż zaczyna grą przycinać) nagle bam ten szkielet i jestem dead - gdzieś między nimi był królik którego trzeba było na czuja szukać (wokół sami rycerze i gladiatorzy wiec ekran obsrany przeciwnikiem) . 2 ekrany dalej - pach minotaur, 3 ekrany dalej ciach gejzer aby na końcu spotkać się z bossem... Tu jeden set = jedno piętro... Robię z ekipą około 9 pięter (9 toreb z najlepszy eq) na raz jak coś (bez wyjscia do miasta)... 1 max 2 takie rajdy na dzień gdyz trwają one w okolicach 3-4 godzin ale wpada ładny exp. Polecam modlić się o score to taki jeden raid i spokojnie 5 lvli wchodzi jak ekipa dobrze gotuje i ładnie leci z koksem... Edytowane 22 grudnia 2013 przez okami_fan Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 23 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2013 Elf ma beznadziejny ten ekwipunek z nowgo Labiryntu na cholerę mi jakies Affixy z Beastmaster nowy atak czy to ze nie można mnie zrzucić xD Żałosne wracam do farmienia Mimic i Cannon Bow w LoC Cytuj Odnośnik do komentarza
okami_fan 17 Opublikowano 23 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2013 wczoraj znerdzilem nowy labirynt do 5 rano i wbilem 40 poziom nowych lochow... od 30 zaczyna sie gra niczym w jakimś demons souls, stopień trudności wyskakuje nagle i bezlitośnie... jest ciężko ale satysfakcjonujaco. polecam wytrwalym i poszukującym wyzwania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi