_daras_ 725 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Zakładam że nie interesują Cię trofea, więc olej na początek Wizzarda i weź się za Rycerza, Amazonkę albo Dwarfa (najłatwiej się nimi wkręcić w grę ze względu na ataki fizyczne a nie magię). Potem będziesz miał tutorial który Ci wiele wytłumaczy. Na początek polecam grać offline (zresztą większą część czasu tak grałem, jest po prostu "miodniej"). Przed rozpoczęciem każdej podróży musisz pamiętać o 3 rzeczach: - zabierać ekipę z knajpy - kupować ZA KAŻDYM RAZEM w świątyni boon, który da Ci większą liczbę pkt na koniec każdego questa - zakładać odpowiednią zbroję No i jedziesz. Każdy quest trwa gdzieś z 10 min i po nim patrzysz czy Ci zbroja wystarcza na rozpoczęcie następnego. Jeśli nie, to wracasz do miasta i dzięki większemu levelowi kupisz lepszą zbroję. Podczas podróży zbieraj kości, które potem będziesz wykorzystywał do wskrzeszania swojej ekipy (która z kolei pomoże Ci w zabijaniu hordy bydlaków). Resztę sam obczaisz z biegiem czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Nie słuchaj darasa bo później będziesz grał tak jak on i ostatniego Bossa sam nie ubijesz Weź postać której styl gry teoretycznie ci odpowiada Fighter uniwersalna postać średni damage dobry def można robić z niego dobrego Tanka i Support Dwarf neandertal nie lubię tej postaci Elf Boss killer ciężej się gra levele Ale końcówki to bułka z masłem Wiz damage dealer radzi sobie z bossami i szybko czyści levele Sorc to support i crowd Control Amazonka najlepszy damage w grze slaba obrona swietna mobilność Rób questy jak najszybciej strasznie pomaga ta ekstra ilość punktów nie martw się buildem po poza Deep Pockets można wszystko zresetować jak nie wiesz ile potrzebujesz dac do Deep Pockets to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Nie słuchaj darasa bo później będziesz grał tak jak on i ostatniego Bossa sam nie ubijesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Heh, dzięki Panowie za odpowiedź Ciekaw jestem tego pseudo artbooka, bo z tego co widziałem w sieci to prawie hentaj Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 A Don jeszcze jedno (pipi) team AI scrubow tylko albo graj Solo albo tylko Online zeby nauczyc sie wspolpracy i rol postaci w teamie strasznie sie przydaje ta wiedza jak grasz pozniej labirynty Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Ukyo, ty ciągle giercujesz w DC?:> Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 Nie tlye co kiedys ale tak czasami sobie dla funu odpale kilka pieter ToM Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 25 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2014 Zastanawiam sie nad wbiciem drugiej platyny w DC na PSV jak ktos byl by zainteresowany to dawac znac edit: Plan sie posypal wersja z PS+ na Vite jest wykrywana jak moja USA na PS3 wiec nie moge zrobic 2 platyn i Save dziala bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza
DarnokPL 2 Opublikowano 27 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich, Tak przeczytałem cały temat i tak żałuję, że nie zwróciłem uwagi na tą genialną grę wcześniej tylko teraz przy okazji plusa. Zacząłem wojem i przeszedłem na normalu i przerzuciłem się na wizarda i dosłownie pochłonęła mnie ta gra. Codziennie jak tylko syna uśpimy z Żoną to muszę przed spaniem chociaż z 2-3 runy do zniszczenia EQ przejść. Nic od czasu Demon Soulsa i Bad Company 2 tak mnie nie pochłonęło. I tak czytam Wasze dyskusję a z racji małego dziecka w domu i ograniczonego czasu nie mam kiedy poczytać i pokombinować co na jakiego bossa najlepsze. Broń z jakim argumentem i jaki set zastosować, żeby było "zgodnie ze sztuką". Obecnie po prostu zakładam najlepsze sety i bronie patrząc na "cyferki" nie analizuje dokładniej ale na hardzie na 43lvl mogę sobie na to pozwolić ale później pewnie bez przymiarek pod konkretnego bossa nie będzie już tak lekko. Ma ktoś może taką rozpiskę typu na bossa x w broń taki argument a w zbroję np. fire. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 27 czerwca 2014 przez DarnokPL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2014 "Świetna sprzedaż Dragon's Crown Vanillaware nie jest producentem tworzącym dużą ilość dobrze sprzedających się gier. Jednak Dragon's Crown (PS3) okazuje się konkretnym hitem sprzedażowym. Poinformowano nas o tym na oficjalnym Twitterze dewelopera. 940 tysięcy na PlayStation 3 i PlayStation Vita. Wynik, który na Ubisofcie, EA czy innych zachodnich firmach wrażenia nie zrobi. Jakiś czas temu informowano nas, że sprzedaż dobiła do 800 tysięcy sztuk. Tak więc dobicie brakujących 60 tysięcy do miliona nie powinno być problemem. I na szczęście - sprzedaż jest zasłużona, bo to kawał świetnej gry." Źródło: https://twitter.com/vanillaware_boy http://www.pssite.com/news-34949-swietna_sprzedaz_dragon_s_crown.html Najs. Oby sukces dzieła Vanillware przełożył się na coś równie dobrego na ps4 w podobnych klimatach. Cytuj Odnośnik do komentarza
KIELiCH 81 Opublikowano 27 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2014 Jakby na Vite też coś równie dobrego sklecili to też bym się nie pogniewał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 28 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2014 jestem ciekaw platformy dla nowej gry - nie zapominajmy ze to malenka firma z ograniczonym budzetem, ktorej po prostu moze nie stac na stworzenie czegos na ps4 i skupi sie na ps3/vita z uwagi na wielka baze uzytkownikow i wieksze szanse ze rga sie zwroci atlus otwarcie powiedzialo, ze wlasnie z uwagi na budzet studia i zakladana sprzedaz persona5 zmierza na ps3 zamiast na next geny(choc pewnie jakas reedycja delux sie na nich ukaze bo to do nich typowe patrzac jak doili wczesniejsze persony) Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 29 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Ja mam bodajze 55lv czarodziejka, do konca tyg postaram sie skonczyc harda. Ktos chetny do przejscia gry na infernalu i do labiryntu 3-9 w weekend? Vitka. Edytowane 29 lipca 2014 przez KopEr Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 29 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2014 Jak będę online to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 Wyslalem zaproszenie do znajomych Pogralem trochę i gre na hardzie przeszedlem. Mozna rozwalic ancient dragona online czy tylko dungeony i labirynt mozna z kims grac przez neta? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 Wszystko mozna grac online od przejscia pierwszych 9 leveli na Normal Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 089 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2014 Czarodziejka 99 lvl.Ukończyłem infernal oraz labirynt chaosu wyłącznie z NPC Ciekawy jest ten dodatkowy poziom trudności - wszyscy na 255 lvlTrochę mnie irytuje fakt, że po 50-60 godzinach gry mam ledwo ponad 2 mln waluty a wskrzeszenie dobrego NPC z 255 lvl kosztuje 10 mln ;/Ktoś mi podpowie jaki jest sens grać ten najwyższy poziom trudności oraz dodatkową wieżę z 9 piętrami ?? Są jakieś fajne bonusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2014 (edytowane) Ja nie wiem co wy robiliscie w tej grze przez tyle godzin, mam czarodziejke na 80 ktoryms lv, skonczona na infernalu, smok na czas zabity, labirynt skonczony i mam 35h na liczniku zostaly mi 4 zakonczenia, 99lv, 100k obrazen i to durne z zarciem Edytowane 6 sierpnia 2014 przez KopEr Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2014 W ta gre gra się jak w Diablo czyli grind i farmienie coraz lepszych dropow jak nie ogarniasz to nigdy nie zrozumiesz bo ja się posralem z radości jak wpadł łuk z damage 255-255 i bonusem do Clone Strike Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 089 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2014 Ja nie wiem co wy robiliscie w tej grze przez tyle godzin, mam czarodziejke na 80 ktoryms lv, skonczona na infernalu, smok na czas zabity, labirynt skonczony i mam 35h na liczniku zostaly mi 4 zakonczenia, 99lv, 100k obrazen i to durne z zarciem :confused: Dodam, że zrobiłem wszystkie zakończenia oraz questy. Im dalej tym lvl wolniej idzie. Poza tym giera to czysta przyjemność : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
maztika 36 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2014 Czym różni się wydanie azjatyckie od europejskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2014 Gra miała jakieś dlc z lokacjami/itemami? Czy wyszła i twórcy olali temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2014 vanillaware takie dobre ze wszystkie rozszerzenia i dodatki i usprawniania dawali w formie patchy do pobrania oczywiscie za free jedyna rzecza jaka mozna kupic w ps store to rozne wariacje lektora Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 12 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2014 W ostatnim patchu doszedł m.in. nowy opcjonalny labirynt, podbicie leveli z 99 do 255 i poziom trudności na ktorym nawet mój fighter z lv. 99 ma przeyebane. Vanillvare takie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 089 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2014 Wskoczył Wam trofik za jedzenie ?Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko (dwukrotnie) i nadal nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi