grzes_l 9 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Nie zaprzeczam - po prostu nie chcesz zrozumiec (albo za trudne?). Chodzi o to, ze dziwi mnie gonienie kolesi, ktorzy maja "korzenie" i maja nas w du.pie, a odrzucanie tych, ktorzy chca i tu sa, a niby korzeni nie maja. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 To jest nie istotne, jesteś rasistą!1 A tak całkiem poważnie - oglądam Cafe Futbol i zadzwonili do Franza, który rozmawiał z rodzicami i Beniszem. Twierdzi on, że Błoński - dziennikarz z wybiórczej - pie.rdoli 3 po 3, że Benisz tak naprawdę chcę bardzo grać w reprze naszej, rodzice tak samo by chcieli i prawdopodobnie już dziś wieczorem Franek będzie wiedział czy może mu słać powołanie, czy nie. Teraz Akfafresza musi załatwić nam i jedziemy po majstra Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 W takim razie nieźle będzie wyglądała linia pomocy - Francuz(Obraniak), Niemiec(Benisz), Brazylijczyk (Roger) jeszcze tylko jakiś Hindus i będzie combo. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Ja tam widzę tylko jednego gracza spoza granic Polski - Roger, reszta to Polacy... Jeszcze AQUAFRESH nam potrzebny, by stworzyć drużynę Actimela. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Polacy... To taki atawizm. Cos typu patriotyzm genetyczny... Cytuj
Gość Oran Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Weź już skończ ten temat, bo nudno się robi. Jeszcze jakbyśmy mówili o Olisadebe i Rogerze, jakby oni Ci nie pasowali to rozumiem - chociaż w piłce nożnej to nie ma ŻADNEGO znaczenia, ale jeżeli mówisz o ludziach którzy mają polskie korzenie, w przypadku Boenisza SĄ POLAKAMI w 100% to elo rap, nara ziom, szedł Grześ przez wieś i mu piasek z worka lecioł. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Faktycznie dyskusja nie ma sensu, bo nie zrozumiales kompletnie nic. Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ale grzesiu, wszyscy wiedzą, że to Ty masz problemy z czytaniem i pisaniem z sensem i zrozumieniem. [chciałem teraz napisać : "zrozum to" ale jaki to by miało sens?]. Dla fanów folksdojczów i innych gastarbajterów: "Wszystko wskazuje na to, że Sebastian Boenisch będzie występował w piłkarskiej reprezentacji Polski. Lewy obrońca Werderu Brema, który w czerwcu zdobył z reprezentacją Niemiec młodzieżowe mistrzostwo Europy, po spotkaniu z Franciszkiem Smudą jest zdecydowany na grę w biało-czerwonych barwach - czytamy w "Dzienniku". Jak donosi "Dziennik" na grę w biało-czerwonych barwach Boenisch zdecydował się z dwóch powodów. Po pierwsze, chce zagrać na wielkiej piłkarskiej imprezie, a Polska ma już zagwarantowany start w Euro 2012. Po drugie zaś, Boenisch nie ma szans na występy w kadrze Niemiec. Joachim Loew wyżej ceni sobie umiejętności trzech innych obrońców." No powody napawają do dumy z bycia polakiem XD Zagram dla was nie dlatego, że czuję się jednym z was, ale dlatego żeby się wypromować. Beskitu Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Klopot w tym ze mam takie samo zdanie jak Ty tutaj. Wiec to nie ja mam problemy ze zrozumieniem. Odnies sie wreszcie do tresci nie do osoby - to motto na dzis i nie tylko. A ciagnac to o czym pisalem to zdecydowanie wolalbym takiego Arbolede czy kogos podobnego, ktorzy az sie rwa by nas reprezentowac i w naszym kraju sa z wyboru, niz takiego Boenischa, ktory robi nam łaske. Dla mnie Boenisch to obcokrajowiec. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Urodzony w Gliwicach w 87 roku, mający pełne polskie korzenie. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 (edytowane) Nowe info nt Benisza http://sport.onet.pl/74327.2,1248703,2075021,,zaskakujacy_zwrot_ws_boenischa__klub_wywiera_presje,wiadomosc.html Toż to czysty szantaż. Edytowane 9 listopada 2009 przez Mordechay Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Klopot w tym ze mam takie samo zdanie jak Ty tutaj. Wiec to nie ja mam problemy ze zrozumieniem. Odnies sie wreszcie do tresci nie do osoby - to motto na dzis i nie tylko. A ciagnac to o czym pisalem to zdecydowanie wolalbym takiego Arbolede czy kogos podobnego, ktorzy az sie rwa by nas reprezentowac i w naszym kraju sa z wyboru, niz takiego Boenischa, ktory robi nam łaske. Dla mnie Boenisch to obcokrajowiec. mój poprzedni post nawiązywał do Twojej odp. na post Orana XD beskitu, bawisz mnie A co do Benisza, to dałbym sobie z nim spokój. Nie jest to jakieś objawienie bez którego sobie nie poradzimy. Cris : Jeszcze słowo i po warnie ;] (stona , grzes_l) Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 (edytowane) Kolejna opinia w temacie "Polakow": Za WP.pl EDIT: Nie wiem czy bylo: Opinia Reissa (ktorego w sumie nie bardzo powazam przez korupcje) o Smudzie. Mimo wszystko kazdy punkt widzenia warto poznac: http://www.weszlo.com/news/3935 Edytowane 11 listopada 2009 przez grzes_l Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Jest już podany skład na pierwszy mecz Smudy. Kuszczak - Kowalczyk, Żewłakow, Kokoszka, Brożek - Błaszczykowski, Dudka, Obraniak, Kosowski - Lewandowski, Jeleń Czyli można gadać o tym, kogo pominął i jak bardzo wobec tego nie zna się na piłce ("gdzie Gancarczyk, idioto!1?"). Podobno podczas meczu Franz, po raz pierwszy w karierze, założy garnitur. Będzie więc co oglądać. Cytuj
Gość Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Nie sądzę, raczej będzie w kurtali repy. On nie pasuje do garniaków Ostatnio dobry tekst walnął o rumunach. Jak znajdę to wrzucę Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 Sklad jak sklad. Zobaczymy jak zagraja i czy z czasem jakis styl bedzie. Mam nadzieje ze nie bedzie naszej narodowej, wyssanej z mlekiem matki kontry... Cytuj
RedKyubi 0 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 0:0 do przerwy.. dużo mieszanych akcji lecz jak były nasze ataki po stronie przeciwnika tak też i były błędy po naszej stronie. Duży minus dla Żewłakowa Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Minus dla całej obrony.(pipi)a w Polsce nie ma prawie w ogóle dobrych defensorów.Tylko ja daje radę na prawej obronie Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 No i 1 w plecy. W pierwszej połowie jeszcze to jakoś wyglądało, ale po przerwie snują się jak zwykle bez celu po tym boisku. Ciekawe, że po wcieleniu do polskiej kadry Obraniak zaraz stracił miejsce w Lile i od razu nie potrafi prosto piłki kopnąć Cytuj
RedKyubi 0 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Teraz wynik mówi sam za siebie, tak stracić bramke :confused: Cytuj
Gość Oran Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Obraniak stracił miejsce z innych powodów, Maiden chyba o tym pisał. Tak se grają, Kosowski życiówkę ma, na koniec kariery jak znalazł. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Pamiętajcie, że to wszystko przez "ciężką" murawę. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Peszko zbiera się dłużej do strzału/podania niż bocian do odlotu Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 14 listopada 2009 Opublikowano 14 listopada 2009 Ile bylo w rzutach roznych? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi