Stona 569 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Niech jeszcze dadzą składy reprezentacji Bośni, bo z tego co wyczytałem to tam jest jeszcze weselej Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 (edytowane) Trudno ocenić. I tak nie ma tam nikogo, kto mógłby być znany osobom, które nie śledzą ligi bośniackiej. Część udało się internetowo zidentyfikować jako graczy kadry U-21. Urodzili się w latach 90. (I feel so old...). Czyli, podejrzewam, mówimy o młodzieżowej kadrze Bośni. Cóż, nie będzie to wielki szlagier. Edytowane 6 grudnia 2011 przez ogqozo Cytuj
Stona 569 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 O to mi właśnie chodziło, tam, podobnie jak w kadrze PZPNu same ogóry. Nawet nie pierwszy sort ligi. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Miejscami dziwny ten skład. Że Kazimierczak i Fojut jak najbardziej by się nadali zostało już napisane. Dalej- obsada bramki; wiadomo, że w Polsce 24latek to młodziutki talent, ale nie lepiej niż brać na wycieczkę Gikiewicza i Gliwę (jeszcze niedawno przyspawanych do ławy rezerwowych), byłoby sprawdzić naprawdę młodych i utalentowanych Pawłowskiego i Skorupskiego?? O tym, że obecność Mili (jedyny polski klasyczny rozgrywający z prawdziwego zdarzenia) w tym towarzystwie różnorakich noname'ów i kalek jest kolejnym wytryskiem geniuszu Smudy, nie wspominam... btw. Jak Franz już powołuje np. śmiesznych grajków Zagłębia Lubin, to takiego Sylwka Patejuka też mógłby wziąć spokojnie Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Grudniowy mecz reprezentacji PZPN/Sportfive zapowiada się jeszcze mniej poważnie niż początkowo, ponieważ Bośniacy ewidentnie postanowili sobie z nas zakpić. Przeciwko komu więc zagramy? Przeciwko reprezentacji do lat 23 złożonej z piłkarzy z ligi bośniackiej. Rywal w sam raz dla niedawnych podopiecznych Stefana Majewskiego, którzy zbierali baty od ósmoligowców z Fidżi. Powołani zostali więc dwaj bramkarze, którzy łącznie rozegrali pięć spotkań ligowych. A żeby być dokładnym - jeden z nich rozegrał pięć meczów, a drugi ani jednego. Tak, to dobre - przeciwko Polsce może zagrać chłopaczek, który w tym sezonie ani razu nie wyszedł na boisko! Brakuje najlepszego strzelca ligi bośniackiej, brakuje też strzelca numer dwa. Jest kilku chłopaków, którzy nawet nie mają pewnego miejsca w swoich klubach. Wszystkich łączy jedno - mają co najwyżej 23 lata. No, i jeszcze coś - żaden z nich nie zadebiutował jeszcze w dorosłej reprezentacji. Już nasza kadra jest niepoważna, ale ich - śmiech na sali. Teoretycznie tak głupi mecz powinien wywołać falę protestów. Protestów jednak nie będzie, ponieważ zbyt wielu osobom ten debilizm pasuje. Po pierwsze - zadowoleni są piłkarze, bo mogą dopisać sobie kolejny mecz w kadrze (Polacy) lub debiut (Bośniacy). Po drugie - zadowolone są kluby, bo wartość piłkarzy rośnie, może uda się znaleźć frajera chętnego na zakup "reprezentanta Bośni" albo "14-krotnego reprezentanta Polski". Po trzecie - zadowolony jest PZPN, bo uniknie kompromitacji, tzn. mecz się odbędzie. W całym tym układzie jest jeden ewidentny frajer - to TVP, który płaci grubą kasę za każdy mecz kadry, który pokazuje na antenie. Ile to jest, pół miliona euro? Jeśli chcecie naprawiać polski futbol w sposób, w jaki możecie, jednocześnie z korzyścią dla was samych - nie oglądajcie tego gówna. Nawet nie sprawdzajcie wyniku, skacząc po kanałach. Dobrze by było, gdyby transmisję obejrzała rekordowo mała liczba widzów - co dałoby do myślenia TVP, a także sponsorom. weszło.com Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 Jesteśmy już po starciu potęg. Olimpijska kadra Bośni uległa polskiej lidze (bez Legii i Wisły) 0-1. Gola strzelił Waldemar Sobota. Podobno najlepiej zaprezentowali się właśnie on oraz Sebastian Mila. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 16 grudnia 2011 Opublikowano 16 grudnia 2011 No to gratulację. Bardzo wartościowy mecz wniósł wiele dobrego do tej reprezentacji. -_- Cytuj
Ore 188 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Grają sami naturalizowani obcokrajowcy - źle. Grają sami autochtoni z polskiej ligi - źle. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 No, dobrze by było gdyby grała REPREZENTACJA POLSKI z REPREZENTACJĄ BOŚNI, a nie zbieranina ligowych kopaczy ekstraklapy z pierwszo i drugoligowymi kopaczami z Bośni. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Jeszcze jakieś wymagania żeby dwaj niepokorni użytkownicy forum dla kĄsolomaniaków łaskawie zainteresowali się meczem reprezentacji? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Nie, myślę że te warunki wystarczyłby żebym usiadł i obejrzał mecz REPREZENTACJI POLSKI. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Ore serio widzisz jakiś sens tego meczu? No może piłkarze się cieszą, bo sobie do CV dopiszą kolejny występ w kadrze. A Waldek Sobota nawet bramkę. Ten mecz był bez sensu tak jak te eskapady do Zjednoczonych Emiratów i każde inne mecze kadry poza terminem fifa. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Czy widzę sens organizowania spotkań towarzyskich poza terminami FIFA i UEFA gdzie można sprawdzić zawodników do uzupełnienia kadry - tak. Czy widzę sens organizowania spotkań towarzyskich poza terminami FIFA i UEFA gdzie można powołać pewnych zawodników coby dziennikarze dali selekcjonerowi spokój bo on i tak wie swoje - nie. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Ja nie widze sensu ciaglego grania poza granicami kraju na 200 dni przed euro! Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Bez kitu z tej pseudokadry to jakiekolwiek szanse gry w oficjalnym sparingu nawet z Dżibuti to miałoby może ze 4 zawodników, reszta jest chuowa nawet jak na realia polskiej ligi :X A poza tym jeśli już ktoś ma potrzebę rozegrania takiego meczu to nie można go zagrać w Polsce ? I zakontraktować przynajmniej jakąś pierwszą reprezentację, niech to będzie nawet jakaś Armenia, ale przynajmniej przyjechaliby w normalnym składzie. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 No właśnie nie może, bo grafikiem spotkań rządzi sportfive 1 Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Ehh, biorąc pod uwagę komediowy poziom bośniackiej obrony, można śmiało stwierdzić, że gdyby zamiast nieudacznych Piecha i Jankowskiego, którzy wpadają w śmiertelną panikę w momencie wyjścia na sam na sam z bramkarzem, wstawić choćby na 30 minut Tomka Frankowskiego, to przynajmniej w świat poszedłby ładny wynik Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Życzenia od Grzesia : http://www.youtube.com/watch?v=G7aOQJ0y3Fc&feature=player_embedded Co za młot. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Ja (pipi)e ale analfabeta. On nie radzi sobie z krotkim przemowieniem bez kartki? Pomijam juz ze tresc zyczen moglby wymyslec siedmiolatek nawet. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 Co prawda temat jest o reprezentacji Polski a nie reprezentacji PZPN ale... Dziś mecz z Portugalią! BĘDĘ OGLĄDAŁ! Mam nadzieję że przez 45minut zdążę się znieczulić, bo meczu tych pip na trzeźwo nie zdzierżę Jaki wynik obstawiacie? Ja przypuszczam że będzie najniższy wymiar kary i 1-3. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 (edytowane) Ja nawet kupilem bilet. Co lepsze do ceny doliczyli koszty transakcji (od 8 d 15 z tego co pamietam) i uwaga-KOSZTY transportu (2 zl).Rozumiem, ze PZPn policzyl sobie za transfer do mojej drukarki, na ktorej wydrukowalem bilet? No ale 50tys osob zaplaci po 2 zeta za nic i Lato bedzie mial na wyplate! 4:1 Edytowane 29 lutego 2012 przez easye Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 Też obejrzę. Przyjemności z oglądania meczyków Repry nie mam ale ciekaw jestem Stadionu Narodowego no i liczę na solidny w(pipi) od Ronaldo i spółki. 0-3. Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 3 w plecy co najmniej, a bez napastnika raczej nic nie strzelimy. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 przecież Portugalia generalnie zawodzi od lat ,nie wykorzystujac swego potencjału piłkarskiego.W eliminacjach zajeli drugie miejsce za Dunczykami i tylko 3 pkt przed trzecimi norwegami a co tam, 2-2 będzie. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 (edytowane) Jak zwykle licytacja, kto uważa polską reprezentację za słabszą. Ja! Ja! Moim zdaniem 8-0 to i tak będzie fuks dla tych patałachów! A później po meczu "no jakimś fuksem wynik nie tak zły, niech się cieszą matoły, u ha ha, to takie funny". Oczywiście nie mówię, że Polska nie przegra, no ale... Ciekawostka reprezentacyjno-bundesligowa: według rankingu wydajności WhoScored, Jakub Błaszczykowski jest najlepszym graczem ostatniego miesiąca w Europie (konkretnie, w jej pięciu czołowych ligach). W pierwszej setce całego sezonu jest trzech Polaków i jeden Portugalczyk... Edytowane 29 lutego 2012 przez ogqozo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi