Opublikowano 3 maja 201212 l Nikt odkrywczy nie będzie stwierdzając, że mamy czterech piłkarzy wysokiej klasy, a co z resztą, to nie wiadomo. Z powodów różnorakich polska kadra grała w ostatnim roku ledwie parę normalnych meczów, a i w nich były przeszkody z pełnym składem (kontuzje czy jakże częste fochy Smudy), tak że raczej cholera wie. Sporo z tych piłkarzy grało niewiele sensownych meczów w kadrze, a nawet w klubie, ale pewnie i tak ich na wrocławskim i warszawskim boisku nie zobaczymy. Za Lewandowskim zagrają na skrzydłach Błaszczykowski i Obraniak, który czasem nawet nieźle zagra w Bordeaux. Trzecim pomocnikiem będzie nie wiem kto, zapewne Mierzejewski z Trabzonsporu albo Rybus z Tereka Grozny. Grają tam chyba nieźle. Z tyłu jest mniej znanych nazwisk. Z Portugalią zremisowaliśmy 0-0 składem Warzyniak, Perquis, Wasilewski, Piszczek, broniąc nieźle, tak więc jeśli ktoś z nich nie wypadnie, to pewnie tak zostanie. W sumie ta czwórka, jeśli mogła, to grała, no i jak grali wszyscy czterej naraz to nie było źle. Alternatyw za bardzo nie ma. Przed nimi będą Dudka i pewnie Polanski, którzy też raczej ustabilizowali swoją pozycję w kadrze. Czyli generalnie na dziś mamy dość zgraną jedenastkę. Większość z pozostałych piłkarzy za wiele nie grała, ale znając Smudę, pewnie po prostu dobierał ich po charakterze, żeby podstawowi mieli dobre morale. Edytowane 3 maja 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 22 maja 201212 l Dziś o 20:45 pierwszy sparing przed Euro 2012- Łotwa. Skład: Łukasz Fabiański - Sebastian Boenisch, Marcin Wasilewski, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtkowiak - Eugen Polanski, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski, Rafał Wolski, Kamil Grosicki - Paweł Brożek.
Opublikowano 22 maja 201212 l Rudniew, Lukjanovs (Lechia), Visnakovs (Cracovia) czy Laizans (ostatnio ŁKS) przeciwko reprezentacji pzpnu. Jak Łotwa wygra to yebne ze smiechu Ale wiadomo, jak to Smuda powiedzial - nie spodziewajcie sie niczego bo to taki mocniejszy trening, czyli wymowka jakby co jest
Opublikowano 22 maja 201212 l No powiem Ci, że właśnie włączyłem, bo się dowiedziałem że Rudy gra Tak bym nawet tego gówna nie obejrzał. Ja (pipi)e, co oni robią z tą repą. Przecież jeszcze niedawno mecze Repy to był ogień, a teraz te liski jeżdżą przed samym Euro do Austrii żeby tam grać mecze. Kurwa, co za kraj.
Opublikowano 22 maja 201212 l Widzieliście kiedyś żeby pierwsza połowa meczu kończyła się po 44min45s ? XD
Opublikowano 22 maja 201212 l Wreszcie, ale Polaczki ogólnie lipę grają. Grosicki zdecydowanie udowadnia, że powinien być w pierwszym składzie zamiast słabego Mierzejewskiego.
Opublikowano 22 maja 201212 l Widzieliście kiedyś żeby pierwsza połowa meczu kończyła się po 44min45s ? XD Widzieliśmy też, że druga skończyla się w oklicach 89min45.s Ale co się dziwić, jemu też krwawiły oczy od oglądania tego, jak nam wszystkich - Benisz, Ojgen, Matuszczyk klasa światowa, to samo Mierzejewski z Brożkiem, jedynie Grosicki się nadawał i Wasilewski, no i Łukasz wyciągnał to co musiał. Ogółem dno.
Opublikowano 22 maja 201212 l Who the fuck is Tomasz Jodłowiec? Adam Matuschyk Matuszczyk, pozdro! Michał Kucharczyk. Tych trzech bym wy.(pipi)ał, jeśli już bym miał wybierać z tych 26. Innej opcji nie widzę. (no ewentualnie Brożek, ale chyba 22 nie da się zgłosić...) Plus dla Fabiańskiego- nie spodziewałem się po nim dobrej formy. Ciekawe kto będzie drugim bramkarzem. On czy Tytoń? Grosicki całkiem zadowalająco- jeśli będzie miał z kim grać to zdecydowanie może wyglądać lepiej. Tylko tu dylemat bo Rybus też w niezłej formie. Zobaczymy. Irytuje mnie tylko brak Komorowskiego bo inaczej nie widzę dobrego trzeciego obrońcy- i ile popieram powoływanie młodego Kamińskiego, tak Glik jest niewiadomą... Ogólnie rzecz biorąc ten sparing nie nastraja optymistycznie bo nie ma za dużo dobrych zmienników. W sobotę zobaczymy jak prezentuje się pierwszy skład- oby lepiej.
Opublikowano 23 maja 201212 l Wojtek jaka technika, pewnie lepsza niż u większości tych kopaczy z kadry
Opublikowano 24 maja 201212 l Widzieliście kiedyś żeby pierwsza połowa meczu kończyła się po 44min45s ? XD skończył tez w 89 skruppulatny i konsekwentny sędzia Grosicki dobry kopacz, ma braki w technice ale jest szybki a co najwazniejsze potrafi (i chce ) szarpnąć. Dałbym mu szansę, na Greków byłby jak znalazł w ogóle ciekawe co Grecy zamyślają robić- wyjdą defensywnie? Zaatakują?
Opublikowano 24 maja 201212 l No to Benisz ma pewne miejsce w jedenastce Lewy obrońca reprezentacji Polski, Jakub Wawrzyniak doznał urazu na jednym z treningów i najprawdopodobniej nie będzie w stanie zagrać na Euro 2012. Nie jest pewne czy trener Franciszek Smuda powoła kogoś w jego miejsce.
Opublikowano 24 maja 201212 l I takie podejście mi się podoba http://www.tvn24.pl/-1,1745565,0,1,cwiercfinal-to-nasz-obowiazek,wiadomosc.html A nie ciągłe ględzenie
Opublikowano 25 maja 201212 l Jak patrzę na doniesienia z obozu Polaków to jestem trochę zaskoczony formą treningów. Wawrzyniak rozegrał w sezonie 2011/2012 aż 53 mecze, zdecydowaną większość od pierwszej do ostatniej minuty. I co? Od razu władowali go w jakieś ćwiczenia z gumami. Pomyślałem sobie: oho, ciekawe co strzeli pierwsze – guma czy komuś mięsień? No i na razie strzelił mięsień (jeden). Nie dam sobie palca uciąć, czy to już ostatni. Za przygotowanie kadry odpowiada ciągle ten gość, o którym nawymyślano, że przygotowywał Turków w czasie Euro 2008. A potem jak się okazało, że wcale nie przygotowywał, to wszyscy o sprawie zapomnieli. Trudno się z W.Kowalczykiem nei zgodzić, chociażby Szczęsny mówił wczoraj, że tydzień takich treningów i by chodzić nie mógł. W sumie to idealne podejście zaorać zawodników mających po 50 meczów za sobą, a co ! Piłki damy im na 2 dni przed meczem otwarcia niech się nacieszą.
Opublikowano 25 maja 201212 l Tytoń i Fabiański kontuzjowani - widzę, że taktyka przygotowań "mamy ciężkie nogi" przynosi efekty
Opublikowano 25 maja 201212 l Po co komu Boruc w kadrze? Przecież mamy tyyyyylu dobrych bramkarzy... Będzie beka jak trzeba będzie ich podmienić i na Euro pojadą Sandomierski i... Gliwa.
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Druga połowa dobitnie pokazuje, że Smuda nie powinien dokonywać w trakcie całego turnieju ani jednej zmiany. Edytowane 2 czerwca 201212 l przez Tokar
Opublikowano 2 czerwca 201212 l http://www.youtube.com/watch?v=a06phJ-ul3M karny xD Grecy w meczu z Andorą też mieli 2 karne, ale żadnego nie wykorzystali;) Edytowane 2 czerwca 201212 l przez Wściekły Pies
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Dobra brameczka. Normalnie fifa pełną gębą. Szkoda że nie poczekał z nią tydzień
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Na czas EURO nie będę wchodził na forum, bo czytając posty StĄny można się zniesmaczyć do piłki.