Opublikowano 3 sierpnia 201212 l Janusz Gol :ph34r: Artur Sobiech Grzegorz Wojtkowiak Czemu nikt w naszym sztabie nie wpadnie na pomysł powołania T. Kołodziejczaka? Czemu nie ma Komorowskiego? Od Wojtkowiaka gorszy być nie może...
Opublikowano 3 sierpnia 201212 l Nie wiem o co chodzi z tym Sobiechem. Koles poziomem dorownuje Slusarskiemu i regularnie jest powolywany. Gol z Wojtkowiakiem w formie moga sie przydac, ale no wlasnie, w formie. Bardziej mnie zastanawia co tam robi Sobota. Waldek przebojem wbil sie do ekstraklapy, na poczatku wystrzelil, ale od dluzszego czasu nie zaslynal niczym, poza efektownymi i dynamicznymi probami dryblingu. Ktore ofkoz w 90% przypadkow mu nie wychodza. Dobrze ze jest Piech, mega niedoceniany w tym kraju grajek, ktory od dluzszego czasu wybija sie ponad tych szarakow.
Opublikowano 3 sierpnia 201212 l Nie śledzę specjalnie występów Ślusarskiego, ale nie słyszałem, żeby ktoś widział w nim jakąkolwiek nadzieję w tym wieku. Sobiech dość młodo zaczął coś grać w lidze, dość młodo pojechał do Niemiec. Kariery tam na razie wielkiej nie zrobił, gra ogony, ale parę goli strzelił. Swoją drogą, jak tak myślę o Polakach, którzy strzelali gole w rundzie pucharowej w rozgrywkach europejskich w ostatnich latach, to do głowy przychodzi mi Sobiech... i Gol, i Wawrzyniak. W kadrze dostał na razie jedną większą szansę, gdy nie grał Lewandowski, i strzelił gola. Trudno więcej oczekiwać od kolesia będącego awaryjną opcją. Inna sprawa, że po przyjściu Dioufa nie ma szans grać w Hannoverze i powinien stamtąd spadać. W każdym razie, urodzaju polskich napastników nie stwierdziłem. Druga i trzecia opcja raczej pozostaną na jakiś czas symboliczne, jak drugi bramkarz Realu za Casillasem. Piech na razie strzelił gola wicemistrzowi Macedonii, z Viktorią Pilzno już było gorzej. Fornalik pewnie da mu zagrać zimą, cudów bym nie oczekiwał. Edytowane 3 sierpnia 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 3 sierpnia 201212 l Nie śledzę specjalnie występów Ślusarskiego, ale nie słyszałem, żeby ktoś widział w nim jakąkolwiek nadzieję w tym wieku. Sobiech dość młodo zaczął coś grać w lidze, dość młodo pojechał do Niemiec. Kariery tam na razie wielkiej nie zrobił, gra ogony, ale parę goli strzelił. Swoją drogą, jak tak myślę o Polakach, którzy strzelali gole w rundzie pucharowej w rozgrywkach europejskich w ostatnich latach, to do głowy przychodzi mi Sobiech... i Gol, i Wawrzyniak. W kadrze dostał na razie jedną większą szansę, gdy nie grał Lewandowski, i strzelił gola. Trudno więcej oczekiwać od kolesia będącego awaryjną opcją. Inna sprawa, że po przyjściu Dioufa nie ma szans grać w Hannoverze i powinien stamtąd spadać. W każdym razie, urodzaju polskich napastników nie stwierdziłem. Druga i trzecia opcja raczej pozostaną na jakiś czas symboliczne, jak drugi bramkarz Realu za Casillasem. Piech na razie strzelił gola wicemistrzowi Macedonii, z Viktorią Pilzno już było gorzej. Fornalik pewnie da mu zagrać zimą, cudów bym nie oczekiwał. Jak rozumiem, Twoim głównym czynnikiem mającym wpływ na powołania do kadry są gole strzelane w europejskich pucharach? To ile goli w tych rozgrywkach strzelił ostatnio Obraniak czy Perquis? Oświeć mnie, jarosławki treneiro. I nie zapomnij powołać M. Saganowskiego <ok>. Edytowane 3 sierpnia 201212 l przez Maiden
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Już dziś, po raz pierwszy od prawie roku w meczu reprezentacji Polski zagra aktualny wiślak! szkoda tylko że po drugiej stronie xD liczę na kilka ładnych interwencji Pareiki
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Udany debiut nowego trenera reprezentacji Polski. Porażka tylko 1:0 z 'potentatem' światowego futbolu. Miejmy nadzieje, ze dzisiejsza gra naszych Kopaczy starczy na 'ogórków' z Czarnogóry.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Beka, beczunia! W Estonii żyje mniej ludzi niż w Warszawie, co nie zmienia faktu, że im udało się znaleźć 11 lepszych kopaczy, niż w ponad 38 mln Polsce.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Miejmy nadzieje, ze dzisiejsza gra naszych Kopaczy starczy na 'ogórków' z Czarnogóry. E tam SPOKO! "No z Anglikami to pewnie prze(pipi)iemy, ale (pipi) tam. Przeca Ciemnagóra to jakieś za(pipi)e, spokojnie z nimi wygramy, San Marino to z 20:0 będzie, a Mołdawia spoko spoko, nie ma się o co martwić. Zostaje jeszcze Ukraina, ale oni są przecież oni są na takim jak my, albo i niższym poziomie jak my więc luz, damy im radę. Angole wygrywają grupę, a my na lajcie z drugiego do baraży więc git" mentalność polaków ftw.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l O meczu dowiedziałem się po jego zakończeniu przez co nie mogłem śledzić tej wspaniałej rywalizacji ale nurtuje mnie pytanie: Cz rodzina Błaszczykowskiego byla na meczu? Mam nadzieję, że PZPN tym razem stanął na wysokości zadania i nasz "el capitano" nie musiał się już o to martwić i spokojnie mógł się oddać piłce.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l "No z Anglikami to pewnie prze(pipi)iemy, ale (pipi) tam. Przeca Ciemnagóra to jakieś za(pipi)e, spokojnie z nimi wygramy, San Marino to z 20:0 będzie, a Mołdawia spoko spoko, nie ma się o co martwić. Zostaje jeszcze Ukraina, ale oni są przecież oni są na takim jak my, albo i niższym poziomie jak my więc luz, damy im radę. Angole wygrywają grupę, a my na lajcie z drugiego do baraży więc git" mentalność polaków ftw. Polaków czyli kogo konkretnie? Ja od paru miesięcy średnio sto razy dziennie słyszę, że polski futbol jest tragiczny.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Mam na myśli tych odwiecznie optymistycznie niepoprawnych, kibiców polskiego futbolu. Odkąd sięgam pamięcią na jakieś 15 lat wstecz ciągle to słyszę przed eliminacjami czy już na konkretnych imprezach o naszych grupach. Nic a nic się nie zmienia, zawsze ta sama gadka i zawyżanie możliwości naszej ekipy. Myślę, że gdyby ten balonik przed Euro nie był tak bardzo przez wszystkich pompowany to i rozgoryczenie po porażce byłoby mniejsze, bo ale nasi rzadko kiedy uczą się na własnych błędach (w sensie społeczeństwo, ale również i sama reprezentacja czy ten (pipi) PZPN).
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Oglądałem co prawda urywkami ale mogę chyba smialo podsumować gre polskiej reprezentacji: HAHAHAHAHAHA i HAHAHAHAHA a co będzie w przyszłości ??? BUHAHAHAHAHAHAHAHA..... Edytowane 15 sierpnia 201212 l przez Milo
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Brak kreatywności, zaangażowania, współpracy - standard. Czarnogóra ich zje. Wytrzymałem pół godziny, ta sama żygowina co za Smudy, mina Błaszczykowskiego po hymnach: "za jakie grzechy jeszcze ten yebany mecz trzeba zagrać" już dała do myślenia Waldek nie ma czasu na manewry i będzie się musiał przez jesień przemęczyć, później jakoś będzie trzeba wpoić panom piłkarzom, że zamiast pchania się indywidualnie do przodu i zespołowego ruszania się jak ze związanymi jajcami, trzeba zapjerdalać i grać "Ty do mnie ja do Ciebie", bo to najlepsza taktyka przy naszym poziomie wyszkolenia, tylko żeby się jeszcze wykonawcy znaleźli. Jest po staremu, problem z rozgrywaniem piłki na połowie przeciwnika (na własnej nie lepiej) znajdywaniem partnerów/wychodzeniem na pozycje. Farbowane lisy udowadniają, że ponad naszą nędzę się nie wybijają i pora dać sobie z nimi i w przyszłości im podobnymi spokój, i nie robić z repry miejsca na odpady niełapiące się w swoich ojczyznach jak francuziki, czy też jeżdzić wydzwaniać i upraszać się o łaskę i dołączenie do naszej doborowej kompanii zakamuflowaną opcję niemiecką. Optymizmem powiało, także nic tylko kolejnego, już nie o pietruszkę meczu się rwać i wyczekiwać z wypiekami, w którym to nasi będą chcieli się odegrać za nieudany mecz w którym to chcieli się odegrać za nieudane mistrzostwa
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Już dziś, po raz pierwszy od prawie roku w meczu reprezentacji Polski zagra aktualny wiślak! szkoda tylko że po drugiej stronie xD liczę na kilka ładnych interwencji Pareiki cofam to co napisałem, cieszę się że nikt z Wisły nie gra w tej zbieraninie kalek.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Teraz lamenty i ujadanie, a jak wygramy z Czarnogórą i Mołdawią, to już będziemy kandydatami do awansu i potęgą piłkarską. Najśmieszniejsze (?) jest to, że tak wszyscy sobie pieprzą jak to źle itd., a i tak to g. oglądają i oglądać będą. Tym samym nie dość, że podbijają oglądalność, to jeszcze w pewnym sensie to dziadostwo finansują. Błędne koło. Prawda jest taka, że w końcu powinien Ktoś się wziąć za to wszystko i pieprzyć opinie ujadaczy. Tylko zaoranie tego g., rozwiązanie pezetpeeru i systemowe działania przyniosą korzyść. Teraz nikt Polsce Euro nie odbierze. Niech w końcu (jeżeli w ogóle to nastąpi), zawieszą polskie kluby w pucharach i reprezentację w imprezach i eliminacjach. I co z tego? Do tej pory był to największy hamulcowy czynnik przez zmianami w polskiej piłce. Ale zaraz zaraz! Przecież każdy wie, że tak się nie stanie. Czyli dalej ci, co to oglądają (ja na szczęście nie) będą finansować dziadostwo, płacić za bilety i pisać lamenty na forach, Piechniczek dalej będzie gadał o rewolucyjnej polskiej myśli szkoleniowej i mundialach z 1974 i 1982r., a żelpeny dalej będą biegać po ligowych boiskach, zarabiając co najmniej 100 tys. kafli za 40 minut efektywnej gry i to jak dobrze wiatr zawieje. Edytowane 15 sierpnia 201212 l przez [InSaNe]
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l ' timestamp='1345069409' post='2668905']Teraz lamenty i ujadanie, a jak wygramy z Czarnogórą i Mołdawią, to już będziemy kandydatami do awansu i potęgą piłkarską. Gdybyśmy wygrali z Czarnogórą to na pewno będzie to spora niespodzianka, pierwsze zwycięstwo z tego poziomu rywalem od dawna i na pewno wywołałoby to sporo uzasadnionego entuzjazmu. No i tak, bylibyśmy kandydatami do awansu. Nie za bardzo rozumiem generalnie wypowiedzi niektórych w tym temacie, poza tym, że bardzo gardzą wszystkim dokoła, wiele z nich nie wynika. Edytowane 15 sierpnia 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l Piękny debiut polskiej reprezentacji tuż przed eliminacjami ! Teraz czas wyciągnąc wnioski z tej porażki. W tym jesteśmy mistrzami, co mecz, to wnioski. Druga sprawa, że Smuda naprawdę zostawił po sobie gotowy zespół...
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l ' timestamp='1345069409' post='2668905']Teraz lamenty i ujadanie, a jak wygramy z Czarnogórą i Mołdawią, to już będziemy kandydatami do awansu i potęgą piłkarską. Gdybyśmy wygrali z Czarnogórą to na pewno będzie to spora niespodzianka, pierwsze zwycięstwo z tego poziomu rywalem od dawna i na pewno wywołałoby to sporo uzasadnionego entuzjazmu. No i tak, bylibyśmy kandydatami do awansu. Nie za bardzo rozumiem generalnie wypowiedzi niektórych w tym temacie, poza tym, że bardzo gardzą wszystkim dokoła, wiele z nich nie wynika. ciężko cokolwiek zdziałać skoro PZPNik ma plecy w postaci FIFA czy UEFA. Problem i tak moim zdaniem leży w mentalności piłkarzyków bo na uja pana biegać skoro kaska za granie będzie i tak i tak. Nie widzą powodów by się przemęczać jak Piszczek czy Lewandowski biegając po 12 km na mecz bo i tak zbyt dużo. Petrescu ze swoją smiesznawą drużyną rozbijał Sevillę na wyjezdzie, a w Polsce nie znalazł uznania bo ...wykańcza ludzi na treningach. Nosz kurfffa mać albo dostostosujemy się standardami do Zachodu, albo dalej klnąć i pluć jacy to nieudacznicy(czyt. lenie).
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l ale to nie kibice snują opowieści o sile kopaczy, tylko media na czele z tvp, kto widział studio przed meczem z panami Kurowskim, Kowalewskim i Dziekanowskim, to już wszystko wie co do meczu, obejrzałem pierwszą połowę, która tak mnie osłabiła, że w przerwie przysnąłem i obudziłem się akurat na replay bramki z wolnego w końcówce meczu, wynik, podejrzewam, i tak za niski
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l Jak tak dalej pójdzie to będziemy przegrywać mecze z reprezentacją Wysp bezludnych
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l Polska piłka się skończyła na ładnych pare lat .Ani piłarzy ,ani atmosfery wszystko jest na zasadzie jest bo musi być , zresztą na tej samej zasadzie też ten kraj funkcjonuje.Dziaostwo ,a najbardziej jest dobijajace ,że te dziady ciagle siedzą w najlepsze i nie ma ludzi by to wywieźć na taczkach chen daleko . Oj długo się nie wygrzebiemy z tego gówna.
Opublikowano 16 sierpnia 201212 l Wójt przemówił Mistrz! http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms/janusz-wojcik-fornalik-juz-jest-zesr-po-tym-meczu,1,5218945,wiadomosc.html
Opublikowano 17 sierpnia 201212 l ''golimy frajerów'' - klasyk. Klasykiem bedzie niedługo - frajerzy golą nas . Z kim jeszcze nie przegralismy ?Z eskimosami ?