Skocz do zawartości

Reprezentacja Polski

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Kosecki nie mial za duzych spodenek ale chyba nie preferuje bielizny pod spodenkami.

Milo calej sympatii do Wasyla, nie wiem czemu on gra w kadrze w obecnej chwili. Wg mnie trzymajac sie tej samej zasady mozna w pierwszym skladzie wystawiac Salomona. Nie wiem czy przy pierwszy dwoch bramkach Boruc nie moglby sie lepiej zachowac, byl to dal mnie zbyt gleboki szok ze tak szybko sie udalo ukraincow strzelic bramki. Lukasik nie wiem co robil w pierwszym skladzie, naturalnie bym wrzucil za niego Obraniaka, niestety nie siadlo mu jedno wazne podanie czyli bedzie pojazd przez tydzien w polskich tabloidach ze nie kocha polski i kali nie umie dalej mowic po polsku. Szkoda ze Majewski wrocil do kadry w takim meczu, bo widac bylo ze brakowalo mu zgrania, natomiast stale fragmenty wykonywal bardzo fajnie. Wszedzie sie pisalo ze Lewandowski sie w koncu przelamie, bo jak nie teraz to kiedy? Chyba conajwyzej oplatkiem (pipi) ;).

Ciezko w ogole jakiegokolwiek polaka pochwalic za ten mecz, ale trzeba tez uczciwie przyznac ze ukraincom wpadlo wszystko co moglo, a polacy gdyby dostawali punkty za trafianie w bramkarza to by ukraincy zostali rozjechani.

Edytowane przez BoryzPL

A kogo ten dobry trener zza granicy wystawi? Przywiezie od siebie kilku grajków? Czy może napcha kadrę Stępińskimi, Przybeckimi, Milikami itd.? Tutaj nie ma kim grać od 40 lat i trener zza granicy tego nie zmieni. Był już jeden - weszli na ME i co ugrali? to samo co Engel, czy Janas wchodząc na MŚ. Jeden wielki dramat. Szkoda takich ludzi jak Boruc, Lewy, Kuba, czy chociażby walczący Kosa, którzy choćby chcieli, to nie mieli z czego zabłysnąć. To jest jeden wielki żal i nawet Mourinho dużo tu nie wskóra, przejrzyjmy na oczy ludzie.

Gość Darude

No to z Waldkiem poczekamy ,do końca eliminacji i mu podziękujemy .Sorry ,ale zobacz na jego wyniki -marne .Dodatkowo dał się zachłysnąć polsatowskim pomysłem na kadre .

Myśle ,że nawet tą kadre stać na dobre wyniki ,tylko tutaj potrzeba kogoś kto nie zna naszego podwórka dlatego jak dla mnie jedyna opcja to wywalić Waldka na zbity pysk już teraz .

Edytowane przez Darude
  • Plusik 1

Fornalika będę bronić bo z szamba się nie zrobi perfumerii ale muszę i tak go zganić za mecz....Majewski w pierwszym składzie to po prostu roszada pod pismaków...nie wystawia się w tak ważnym meczu na tak ważnej pozycji człowieka co tak dawno nie grał w kadrze i koniec kropka. Poza tym obrona...ona to zresztą dramat od czasów euro i wcześniej...lubię wasyla ale jego czas w kadrze minął już jakieś 2 lata temu...waleczność i dobry duch drużyny to za mało

Salamon i Celeban do składu, Wasyl i żenujący Boenisch won. Rybus kompletnie przeszedł obok meczu, Krychowiak inny człowiek niż z Anglią, Łukasik dużo nie zdziałał. Każdy zagrał albo bardzo słabo, albo słabo. Tylko kim ich zastąpić, kto wymyśli tu nagle nowych, lepszych ludzi na ich miejsce i niby skąd ich weźmie?

Boenisch 6/5 piłek spiep-rzonych, duże braki w reakcji, zwrotności i tragiczne braki szybkości, które skutkowały faulami, kiedy nie nadążał, czy wjechaniem rozpaczliwym wślizgiem w polu karnym w końcówce, który inny zawodnik nawinąłby na zamach i zostawił naszego Boenischa za linią końcową. Przed kontuzją był naprawdę fajny, obecnie bardzo mocno pod formą.

Edytowane przez Gość

Ja tu nawet analizy nie będę wrzucał bo po co? mnie za to nie płacą grubego hajsu. Polacy nie maja motywacji, po co ją mieć. Mają mentalność polaczków, mają kasę (nikt nie powie, że chu.jową) to po co się spinać i męczyć? 

Kibice? reprezentacja? honor? <bitch please>

.Osobiscie bym go już wywalił i zainwestował w dobrego trenera z zagranicy .

Jak będa tak ciągle zmieniać trenera to nigdy nie będzie dobrej reprezentacji...

masz racje, ale najpierw trzeba zatrudnić trenera dobrego ( Fornalik takowym nigdy nie był i nie będzie ), a potem dać mu 4-6 lat na zbudowanie kadry, a nie rozliczać na bierząco. Po co jest opowowiadanie, że gramy o awans do Brazylii ? My szukajmy narazie dwóch nie przewracających się o własne nogi środkowych obrońców, a potem marzmy o awanasach. A do tego jest potrzebny dobry trener, a nie trener który wywalczył wice mistrza Polski. Nasz zespół niema taktyki, niema woli walki, nie umie ustawiać się oraz przesuwać na boisku, a tego Fornalik ich nie nauczy. 

Kurdę, a pół roku temu Fornalik był milion razy lepszym trenejro od Smudy ("wreszcie normalność"itd) . Co się stało, że pomimo dużo większego zagęszczenia rozgrywanych meczy, pracy z gotowym już materiałem, Polacy nadal wyglądają tragicznie, ba wyglądają pod wieloma względami gorzej niż na EURO. Okazji do zdobycia bramek nie ma. Obrona zupełnie nie istnieje. Teraz ma nas uratować dobry trener z zagranicy... Może tak, o ile weźmie ze sobą kilku kolegów, którzy zaczną najpierw szkolić na modłę zachodnią adeptów futbolu, a nie jak zwykle próbować zaklinać rzeczywistość "trenerem z zagranicy".

no ale powiedziało się a) Boniek prezesem, trzeba powiedzieć b) zagraniczny trener, który stworzy nie tyle reprezentacje co system szkolenia ! A rozliczać zacznijmy ich za kilka lat. Problem jest w kadrze taki, że 3-4 wyróżniających się graczy polskich w europie nie chce tyrać na 7-8 pozostałych. Jeżeli tamci nie dają z siebie 120 % fizycznej normy, bo myślą że mecz wygrają samymi umiejętnościami, to nic nigdy nie osiągniemy. Widzieliśmy jak Ukraińcy byli zmotywowani, a jak nasi. 

Nie ma porównanie między z parą Wałdoch i Hajto z tą która jest obecnie czyli dwóch przereklamowanych nieudaczników jakim jest Glik i Wasilewski. Tamci odgrywali kluczowe role w klubie, który liczył się o mistrzostwo Niemiec. Teraz jeden gra we włoskim średniaku, a drugi grzeje ławę w Anderlechcie.