ogqozo 6 533 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) No coz z meczu na mecz od paru spotkan nasi grali lepiej (tu bez szydery akurat) i mozna wkleic to co przy prawie kazdym meczu w tych eliminacjach - gdyby Lewandowski strzelil to co powinien, gdyby obrona w jak zwykle wylosowanym skladzie czegos nie s(pipi)ila... Tak mówią fani każdej drużyny po tym, jak ona przegra. Bo na to zwracają uwagę. Jak jest okazja to nasza, jak oni mają okazję to my zepsuliśmy w obronie. Generalnie każdy tak mówi po każdym meczu. Ale w istocie każda ekipa piłkarska na świecie wykorzystuje niewielką część sytuacji i czasem coś zepsuje w obronie. Postępu specjalnie nie widać. Pierwsze mecze eliminacji były wyrównane, ale bez wyniku, ostatnie też. Mówię o meczach w gronie czołowej czwórki grupy. Swoją drogą, to samo było na Euro. Polska zrobiła się strasznie nudna. Tak naprawdę, choć używa się tego słowa co dwa miesiące, dawno nie było żadnej prawdziwej kompromitacji, czyli wyniku w meczu o punkty, który kogoś nieuprzedzonego by jakoś naprawdę zaskoczył, który by nie miał prawa się zdarzyć. Nie było też jednak dobrego wyniku od jeszcze dłuższego czasu. Za czasów Beenhakkera były porażki z Irlandią Płn., Finlandią, słabą wtedy Armenią czy 0-3 ze Słowenią, ale też były zwycięstwa z Portugalią i Czechami. Czas Beenhakkera to był zaiste czas, kiedy coś się działo. Spadliśmy wtedy z drugiego koszyka, który mieliśmy dość długo, do czwartego. Od tego czasu gramy mniej więcej tak samo. Z każdą ekipą z drugiego europejskiego rzędu gramy wyrównany mecz, który remisujemy albo minimalnie przegrywamy. Stabilność. Wydaje mi się, że niektórzy widzą postęp na siłę w zmianie stylu. Dzisiejszy mecz był bardziej zamknięty, ale nadal nie można powiedzieć, żeby Polska grała lepiej od Ukrainy. Czyli jest jak było od dawna. Nadal nie widzę podstaw do mówienia, że jest źle albo dobrze. Polska kadra nie gra na tragicznym poziomie, ale też nie na takim, by bez sporej pomocy losu wychodzić z najsilniejszej grupy z czwartego koszyka. Edytowane 11 Października 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) No co tam? Nikt nie jest z naszymi chłopakami do końca? Kibice sukcesu. Tak na poważnie, to mam nadzieję, że chłopaki nic dzisiaj nie odpier.dolą i najzwyczajniej w świecie przegrają, bo w przeciwnym razie zasieją tylko zbędny ferment czy wykosić tę ekipę czy też nie. Jeszcze brakuje jakiegoś remisu 1-1 i Fornalik zostanie drugim człowiekiem, który zatrzymał Anglię... Edytowane 15 Października 2013 przez --wojtas-- Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Już dziś mecz z Anglią. Był mecz o wszystko, teraz jest o nic. Chyba tylko Fornalik zdaje się uważać, że dobra postawa na Wembley cokolwiek zmieni jego los. Osobiście jestem zresztą przeciwny wywalaniu go, bo cała historia piłki reprezentacyjnej wszędzie na świecie pokazuje, że to naprawdę prawie zawsze nic nie daje. Czasami jak czytam wypowiedzi dokoła, że trener z doświadczeniem, mentalnością i ekspercką taktyką by zmienił to i to, to się zastanawiam, na jakim świecie autor żyje, bo w moim kadry grają jak grają. Na prawej obronie ma w końcu zagrać Celeban, Jędrzejczyk na środku, a z przodu zamiast Klicha - Mierzejewski. Wiecie, co myślę o Mierzejewskim w kadrze... Koleś nigdy nic nie pokazał. W zasadzie to taki rzadki mecz, kiedy naprawdę o wiele ciekawszy wydaje mi się rywal niż kadra Polski. Musi tak być, bo Anglia jednak o coś gra. Jeśli wygra - jedzie na Mundial, jeśli nie - czekają ją baraże (a tam paru trudnych rywali, jak Grecja, Francja, Portugalia, Szwecja czy Chorwacja). W piątek jednak w końcu zagrała dobry mecz, pierwszy od lat. Grała odważnie i ofensywnie, aż strzeliła bramkę, po czym zwolniła tempo, ale bezlitośnie podwyższyła wynik na 4-1. Świetny debiut miał Andros Townsend, który dla kadry strzelił gola szybciej, niż dla Tottenhamu. Tradycyjnie człowiekiem-orkiestrą jest Rooney, a będący jednym z najlepszych graczy ligi angielskiej Sturridge daje nadzieję na to, że w końcu Anglia będzie miała jakiegoś w miarę porządnego napastnika. Nawet Joe Hart, ostatnio błądzący, wypadł z Czarnogórą bardzo dobrze. Nawet kontuzje pomogły, bo Leighton Baines jest zdecydowanie groźniejszy, niż Ashley Cole, wystawiany z przyzwyczajenia. Dawno nie widziałem tak dobrej Anglii i jestem ciekaw, czy będzie w stanie powtórzyć taki występ - bardziej niż gry polskiej kadry, która zapewne zagra podobnie jak zazwyczaj. Edytowane 15 Października 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 prawda jest taka, ze mecze z anglia i z niemcami nigdy nie sa "o nic". jakos inaczej sie do nich podchodzi. licze na fuksiarski remis bo lubie borubara i licze, ze bedzie przez 90 minut tanczyl na ku.tasie Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 lubię toczyć beczkę z naszych patałachów i micha mi się cieszy jak widzę remisy z azerbejdżanami i mołdawią, ale z taką Anglią mają zagrać na pełnej (pipi)ie i mają moje wsparcie. liczę na skromne 2:0 do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 z remisu będę zadowolony, wole anglie w barażach, niech śmiecie gryzą się tam z portugalią, francją czy ze szwecją od której dostali ostatnio baty ghehhehe ghee hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Scenariusz bedzie taki, ze przez 15 min nasze orly dzielnie beda lataly niczym Tupolew nad Smolenskiem, co by fani nie posadzili ich o brak ambicji i zaangazowania, a nastepnie rozpocznie sie katastrofalne rozbicie na murawie Wembley .Anglia rozwali Polske 3:0 Skoncza sie eliminacje, bedzie nowy trener, nowi/starzy pilkarze, i od 2014 rozpocznie sie kolejny, cykilczny horror pod tytulem eliminacje do mistrzostw swiata/europy. Wspolczuje tym, ktorzy biora udzial w tym szalenstwie od kilkudziesieciu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Szczęsny w bramce zamiast Borubara. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 ogqozo dałeś x2? :-D Mersi w tym meczu ze Szwedami padła moja ulubiona bramka kiedykolwiek strzelona Co do polszczy to niech se chłopaki wygrają. Fajnie byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Scenariusz bedzie taki, ze przez 15 min nasze orly dzielnie beda lataly niczym Tupolew nad Smolenskiem, co by fani nie posadzili ich o brak ambicji i zaangazowania, a nastepnie rozpocznie sie katastrofalne rozbicie na murawie Wembley .Anglia rozwali Polske 3:0 Skoncza sie eliminacje, bedzie nowy trener, nowi/starzy pilkarze, i od 2014 rozpocznie sie kolejny, cykilczny horror pod tytulem eliminacje do mistrzostw swiata/europy. Wspolczuje tym, ktorzy biora udzial w tym szalenstwie od kilkudziesieciu lat. Spoko ponad 2 banki zarobione na eliminacjach, gdzie wygraliśmy z San Marino i Moldawia. O piłkarzach to już nawet pisać mi się nie chce... Edytowane 15 Października 2013 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) cebulaki nie dosc ze rozpalili flary to jeszcze gwizdza na hymnie Anglii e: no i szpaku juz zwolnil waldka Edytowane 15 Października 2013 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 dokładnie, stężenie cebuli dosyć wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ah Panowie co za strzał Lewego! Jest już jeden celny w statach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Anglia w pierwszej połowie zdecydowanie lepsza. Najlepsze co można powiedzieć o grze Polski, to że jakoś się udawało utrzymać 0-0, jednak znowu gol stracony po dośrodkowaniu z lewej strony, tym razem w polu karnym było naprawdę sporo obrońców i nic to nie dało. Baines zresztą znowu zdecydowanie najlepszy na boisku. W Polsce poza Lewandowskim można pochwalić głównie Krychowiaka, który gra coś w destrukcji, jednak jak cała ekipa podaje w maliny nawet bez większego przymuszania. Polska nie gra za dobrze, wszelkie nadzieje na jakieś większe emocje w drugiej połowie wydają mi się kruche, oparte na jakimś jednorazowym zdarzeniu - takim jak akcja, w której Sobota był o ćwierć nogi na spalonym, a która zaskoczyła nawet operatora, bo dalej pokazywał powtórki bramki Rooneya. Edytowane 15 Października 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Na tę chwilę nie prezentujemy nawet poziomu top 100 rankingu Fifa. Dno i żenada... Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Bez przesady. Fajny meczyk w sumie do oglądania. Myślałem, że będzie gorzej, a tu się okazało że potrafimy nawet wymienić więcej niż 3 podania w jednej akcji. A no i ten mecz dobitnie pokazał, że Lewy naprawdę nie ma z kim grać. Edytowane 15 Października 2013 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Na serio to pozytywnie zaskoczyła mnie obrona. W sumie mieli trochę wpadek (choćby ostatnia bramka), a brak komunikacji porażał (szczęście, że nie wpadł samoboj), ale postęp jest. Bramkaz na + i Lewy, jak powiedział Myszq, musi egoistycznie sam grać, bo sytuacje, gdy jako napastnik na szpicy trzyma piłkę w 3/4 boiska i nie wie do kogo podać, nie powinny się zdążyć. Już lepiej sprintować, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) A mnie niczym ten mecz nie zaskoczył, obrona na plus ? Nie zauważyłem, sam Sturridge do przerwy powinien mieć hattricka, kilka znakomitych interwencji Szczęsnego zawdzięczamy tylko 0:2, Wojtkowiak z Celebanem dramat, zwłaszcza Grzesiu cofający się w pole karne w każdej akcji, po tym jak to Townsend pare razy go wyprzedził jak Ferrari Malucha. Lewandowski zagrał swoje, czyli kilka razy świetne przytrzymał piłkę, pare rajdów przez całe boisko, zmarnowane dwie setki. Tutaj zgodze się ku radości ogqozo ze Stanowskim, że sukces z kadrą odniesie ten, przy kim Lewandowski zacznie strzelać bramki. Edytowane 15 Października 2013 przez Bartg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darude Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Pojedynek typu "Chłopcy ze wsi przyjechali haratać w gałe ,z chłopakami z Miasta" no i stało się co stało się musieć.Susze wyczuwam na dekadę . Edytowane 15 Października 2013 przez Darude Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Moim zdaniem, nie powinni teraz zmieniać trenera. Jeśli ma z tego w przyszłości coś być, drużyna musi się porządnue zgrać i zespolić z trenerem. Ale pewnie i tak wywalą Waldka, przyjdzie jakis Leńczyk, czy Wdowczyk, czyli ekspert piłkarski na poziomie timobajl kopaniny i będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dla mnie gość, który na Wembley wystawia Wojtkowiaka czy M.Lewandowskiego nie powinien zostać pod żadnym warunkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Gdyby nie Szczęsny to ten "w sumie fajny meczyk" nazywany by był: "ku.rwa znowu wstyd". Beznadziejni oni są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Lewandowski w wywiadzie dla Polsatu Sport - "zabrakło szczęścia tak dziś jak i w eliminacjach, normalnie piłka poszła by po ręce Harta do bramki, dziś poszła w bok" pjontka Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 hahaah. Ale jest jeszcze lepiej, tłitera stanowskiego: Fornalik: gdybyśmy dzisiaj zremisowali, z Czarnogórą i Mołdawią wygrali, to dzisiaj bylibyśmy w innym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 A gdyby wzieli Dudka na mundial to dopiero by było No nic w tym tygodniu ma być nowy selekcjoner, będzie polak na 100% - Nawałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi