kanabis 22 419 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 El. Mistrzostw Europy, niepowazne mecze xDDDDDDD Po co wogóle zaczynasz dyskusje o Miliku skoro o jego grze nie masz pojęcia? Serio pytam Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Zle sie wyrazilem, ewentualnie za duzo ironii uzylem, nie jestesmy anglia, niemcami czy cos, gdzie 19 latek idzie do kadry A, a w mlodziezowce juz czeka 5 innych zeby go zastapic. Podoba mi sie, ze dal Milikowi pomoc u-21, zamiast jak Fornalik zabrac ich do 1 repry i posadzic wiekszosc na lawke/trybuny. Mlodziezowka gra dopiero za prawie rok, wiec bedzie mial 4 sparingi, zeby Milika sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Mam pojęcie o jego grze na poważnym poziomie, który powinien obchodzić poważną seniorską reprezentację narodową. Domyślam się z twoich słów, że w młodzieżówce gra super, pytanie tylko, czemu miałoby to kogoś obchodzić w dorosłej piłce, która ma swoje własne rozgrywki i to w nich powinien Milik coś pokazywać, żeby go uznać za gracza, który powinien być brany pod uwagę w dorosłej kadrze. W młodzieżówkach to już wielu pokazywało magię i co to znaczyło w seniorskiej piłce? Prawie nic, bo co może w kontekście dorosłej znaczyć strzelenie hat-tricka przeciwko niezgranej obronie złożonej z 19-latków (głównie tych słabszych, bo ci dobrzy grają w seniorskiej)? To oczywiście ciekawe i warte spoglądania, z myślą o przyszłości, ale czy to naprawdę ma znaczyć więcej niż normalne, regularne rozgrywki seniorskie? Gwiazdą tych niesamowicie poważnych (poważniejszych niż Bundesliga) rozgrywek był poprzednim razem niejaki Jan Chramosta no i teraz pytanie, czy twoim zdaniem to zbrodnia na narodzie czeskim, że Chramosta nie gra w dorosłej kadrze? Ale to nadal zły przykład, bo Chramosta już wtedy był podstawowym zawodnikiem w Mlada Boleslav, więc przynajmniej grał seniorsko, słabo jak słabo, ale grał. Niestety świat nie poznał się na jego geniuszu i nadal gra w Mlada Boleslav. Nawet nie wiem, co się z nim dzieje w sumie, w każdym razie w czołówce strzelców (mniej poważnej niż mecze młodzieżówek) ligi czeskiej go nie ma. A wyborny pomocnik (na poziomie młodzieżówki) Marcel Gekov? Taki dobry (młodzieżowo) a nie gra w seniorskiej kadrze. Co tam u Muarema Muarema, świetnego gracza z Macedonii, który strzelał gole Anglii i Portugalii? A tak, warto dodać - Anglii i Portugalii U-21. Być może to przypomina, że w seniorskim futbolu nic nigdy nie zrobił. Niestety, podobnie jak eliminacji młodzieżówek, tak i meczów FK Karabach nie oglądam, więc nie wiem, czy Muarem w wieku 25 lat nadal trzyma tę wysoką jakość. Edytowane 22 Listopada 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 No tak, przepraszam za mój błąd, przecież Nawałka może przebierać w supersnajperach z lig powaznych. Aha czekaj 10 lat temu w Portugalii błyszczał taki skrzydłowy czekaj jak mu tam aha Cristiano Ronaldo, nie wiem pewnie znasz. Niedawno po świetnych występach w kadrze u-17 trafił do pierwszej jedenastki canarinhos taki jeden Gejmar , Flejmar czy jakoś tak. No ale oni strzelali bramki dzieciom nie obrońcom więc jak to sie mogło stać? No ale nie oglądam Realu Madryt i FC Barcelony bo śledze na żywo tylko powazne mecz jak walka o utrzymanie Augsburgu więc co ja tam wiem Zle sie wyrazilem, ewentualnie za duzo ironii uzylem, nie jestesmy anglia, niemcami czy cos, gdzie 19 latek idzie do kadry A, a w mlodziezowce juz czeka 5 innych zeby go zastapic. Podoba mi sie, ze dal Milikowi pomoc u-21, zamiast jak Fornalik zabrac ich do 1 repry i posadzic wiekszosc na lawke/trybuny. Mlodziezowka gra dopiero za prawie rok, wiec bedzie mial 4 sparingi, zeby Milika sprawdzić. Zgadzam się. Tylko o to chodzi czy sprawdzi go. Bo tak jak mowisz , fornalik zyeb wrzucił ich tylko do kadry meczowej żeby prasa nie pyerdoliła. Mam nadzieje że nawałka da mu te przynajmniej dw, trzy mecze po 70 minut gry obok Lewandowskiego na szpicy bo ten chłopak jest serio świetny. Aktywny, piłka sama go szuka, świetne warunki fizyczne, gra głową. Naprawde ma chłopak potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Cristiano Ronaldo zadebiutował w dorosłej kadrze Portugalii latem 2003. Wtedy miał już za sobą dobry sezon w Sportingu (seniorskim) i transfer do Manchesteru United (seniorskiego), gdzie od pierwszego sezonu był regularnym graczem (w lidze seniorskiej). O Neymara była nawet spora afera przed Mundialem, gdyż część osób uważała jak ty, że za poczarowanie w młodzieżówce należy się dorosła kadra, za to trener uznał, że brakuje mu doświadczenia. Mimo wszystko, był wtedy już od ponad roku regularnym graczem Santosu i zbierał bardzo dobre opinie za grę w tym klubie - w seniorskich meczach. Nie ma nic dziwnego, że piłkarz, który w wieku 24 lat będzie genialny, w wieku młodszym będzie dobrze sobie radził w młodzieżówce. To jednak dziwaczna logika, że wobec tego każdy, kto gra dobrze w młodzieżówce, jest też dobrym zawodnikiem na szczeblu seniorskim, nawet jeśli... nie jest dobrym zawodnikiem na szczeblu seniorskim. Neymara i Ronaldo uważam za dobrych graczy na poziomie seniorskim, bo dobrze grają na poziomie seniorskim. Gdyby tylko grali w młodzieżówkach, to bym powiedział to samo, co o Chramoście, Gekowie, Muaremie, Miliku i setce innych gwiazd młodzieżówek: okej, dobrze grają w młodzieżówkach, w seniorskiej piłce nic na razie nie pokazali. To chyba oczywiste, że Milik dostanie powołanie w marcu, bo tak jak mówię - i teraz by dostał, gdyby nie fakt, że młodzieżówka grała o stawkę, a Nawałka tylko testował różne wynalazki (jednak nie na ataku, gdzie Lewy zszedł tylko na 30 minut i w razie powołania najwyżej tyle by Milik zagrał, co patrząc na przebieg meczu z Irlandią oznacza dla napastnika jego typu ok. dwa kontakty z piłką). Kosztował milion euro, więc dostanie powołanie, bardziej ciekawi mnie pytanie, co dalej? Lewy na ławie - nie zdarzy się. Czyli Milik na ławie. Aha. No i tyle różnicy zrobi jego powołanie. Edytowane 22 Listopada 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Nie, zmiana formacji która jest tragiczna i beznadziejna na dwóch pełnoprawnych napastników. Jak Lewy i Milik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Pazdan na "10" i nikt nam nie podskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Takie wygłupy jak podbieranie młodzieżówce grającej mecze o stawkę wyróżniających się zawodników by następnie marnować ich na ławce "dorosłej" reprezentacji bądź wystawić w meczu z ogórkami o ogórki to za laty się działy. Trochę normalności. W końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darude Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Kierwa nie piszcie takich długich rozprawek nt. Repry ,bo sie źle czyta :confused: Edytowane 22 Listopada 2013 przez Darude Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Ogqozo jako znawca piłki nożnej, koszykówki, tenisa, siatkówki, brydża oraz futbolu amerykańskiego nie umie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Takie wygłupy jak podbieranie młodzieżówce grającej mecze o stawkę wyróżniających się zawodników by następnie marnować ich na ławce "dorosłej" reprezentacji bądź wystawić w meczu z ogórkami o ogórki to za laty się działy. Trochę normalności. W końcu. Wygłupy to nie zwracanie uwagi na graczy młodzieżówki. Najlepsza reprezentacja polski w ostatnich 20 latach miała dwóch pełnoprawnych snajperów nie jednego. Olisadebe i Kryszałowicza. I tak powinnismy grać , granie jednym i jakims czerstwym sekend snajperem to patologia w naszym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Cieżko powiedzieć, że w ogóle gramy napastnikiem, jak Lewy większość czasu i tak gra poza polem karnym, tak wiem nie ma wsparcia kolegów. Mnie to wygląda na syndrom Zlatana - jestem tak dobry i o 5 klas lepszy od reszty kadry, że wygram wszystko sam. Edytowane 23 Listopada 2013 przez Bartg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Syndrom Zlatana to o 2 mosty za dalekie porównanie. Zlatan to bestia która naprawdę wygrywa/remisuje prawie przegrane mecze "sama". Lewy nigdy żadnego meczu w ten sposób nie wygrał (o co nie mam pretensji). Nie umiemy grać nowocześnie 4-2-3-1 i tyle. Do tego ta nasza wersja to defensywne ustawienie tego wariantu a bramki i tak tracimy. Mamy Kubę na jedno skrzydło i mur w postaci Lewandowskiego. Nie ma tu Ramseya, Gundogana, Sahina, Yaya Toure o innych Iniestach, Ozilach i Muellerach nie wspominając. Dlatego zgadzam się, że drugi napastnik by się przydał, bo Lewy robiąc robotę ala Borussia nie ma z kim grać. 4-4-2 i niech się bronią dalej, może chociaż szanse na bramki się zwiększą. A od składu grającej o coś młodzieżówki w czasie zbierania przez "dorosłą" ogórków niech się odpjerdolą. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 No słabo grający Zlatan pokazał ostatnio w meczu przeciwko portugalii co naczy klasa światowa. Lewemu jeszcze daleeeeko Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 70 Jordan 511 0 71 United Arab Emirates 508 0 72 Zambia 505 -5 73 Haiti 495 7 74 Sierra Leone 493 -1 75 Morocco 490 2 76 Bulgaria 486 0 77 Togo 480 -2 78 Poland 473 -9 79 Trinidad and Tobago 458 2 80 Gabon 453 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Czuć już na plecach oddech trynidadu a i gabon nie próżnuje, do boju Polsko o o! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wiadomo, że ten ranking należy traktować z przymrużeniem oka. Nie twierdzę, że Polska jest dobrą drużyną, bo jest aktualnie bardzo słaba. No ale nie aż tak, żeby nie poradzić z Haiti czy Sierra Leone. Z drugiej strony z taką Zambią (Mistrz Afryki jakby nie patrzeć) moglibyśmy już mieć problemy. Ciągle wierzę, że ta reprezentacja ruszy za jakiś czas. BTW. Takie będą nowe koszulki...Mi osobiście się nie podobają. No ale stroje nie grają. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Stroje są bardzo ładne, ale to trochę tak, jakby menela w smoking ubrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Świetna koszulka, tak się trochę z jakimś "muscle carem" kojarzy. Szkoda, że chłopaki w żadnym ważnym miejscu w niej nie pobiegają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jak to nie. 13 maja pobiegają w Hamburgu. Będą grali przeciwko Niemcom. I ja tam będe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darude Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Koszulki Reprezentacji Austrii to so albo co? <krva>Zawsze się znajdzie jakiś towarzysz racjonalizator by zmieniac barwy na zupełnie inne ...Trzeba będzie szukać replik z lat 70/80. A Gupki so zadowolone. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez Darude Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 A od kiedy koszulka reprezentacyjna musi mieć układ barw jak na fladze ? W dobrym guście jest tylko, żeby w ogóle była w narodowych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darude Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Od nigdy ,jak ktoś nie szanuje wartości to nie musi .Dla mnie to zawsze byla taka czysta cała biała z orzełkiem na piersi . W dobrym guście ? to sobie mozesz ubrać sweter jak idziesz na kawe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 jest gdzieś zdjęcie całego kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 To już całej czerwonej koszulki i białych spodenek się nie dało? Zbyt prosty wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi