Opublikowano 13 listopada 20168 l Jutro mecz towarzyski ze Słowenią we Wrocławiu. Nie ma co jednak kampić wokół stadionu modląc się o autograf boskiego Roberta - Lewandowski, Piszczek oraz Glik już pojechali do domu. Nie są kontuzjowani, po prostu zmęczeni. Ogółem będzie to okazja do wypróbowania innych graczy. Nawałka zapowiada obecność wielu wyróżniających się piłkarzy z polskiej ligi i wiele zmian w trakcie meczu. Jeśli to jakiś znak: na konferencji pojawili się Bartosz Bereszyński, Igor Lewczuk i Kamil Wilczek. Kraj Żiżka jest niezły w piłkę, walczy o awans w swojej grupie. Ale nie wiem, na ile serio będą jutro grać. Edytowane 13 listopada 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 14 listopada 20168 l No (pipi) drugi skład na papierze niewiele słabszy od pierwszego :o
Opublikowano 14 listopada 20168 l Ale Linetty powinien dostać drugi mecz na przełamanie zamiast tego Góralskiego
Opublikowano 14 listopada 20168 l Rano przed śniadaniem jakieś caffe futbol oglądałem i Matysek (pipi)i, że Boruc nie zagra na miliard procent. Ahh jak lubię jak niby eksperci są sorowadzani tak szybko na ziemię
Opublikowano 14 listopada 20168 l Boruc już dogorywa w tej reprze więc dobrze że mu Nawałka dał zagrać, pewnie mu się nudzi na tych zgrupowaniach, jak jeszcze ostatnio alkoholu zabronili
Opublikowano 14 listopada 20168 l Geez, koleś, Polska zagrała właśnie najlepszy mecz w historii nie męcząc buły tym 4-4-2, zwłaszcza mając same "dziewiątki" wśród powołanych napastników, a ty tęsknisz. Daj im szansę pograć normalnie. Niemniej... tamta linia pomocy miała sens. Tutaj jest pomoc... Krychowiak-Mączyński-Góralski. No nie wiem. Zobaczymy. Wygląda na dobry mecz, żeby Teodorczyk coś błysnął, o ile będzie dostawał piłkę. On i obrona wydają się najmniej wątpliwe w tej jedenastce. Boruc to ok bramkarz, równie dobrze może on grać jak i inni. Słowenia dość podobnie, czyli połączenie kilku gwiazd z nowymi graczami. Z jednej strony są filary jak Josip Iliczić, tutaj na ataku, rozgrywający Jasmin Kurtić, defensywny pomocnik Rene Krhin czy interesujący skrzydłowy Benjamin Verbić. To czterej piłkarze z jedenastki, która zremisowała 0-0 z Anglią. Kontuzjowany jest nadal Kevin Kampl, do domu pojechał Jan Oblak. Nie gra też opoka obrony Bosztjan Cesar. Z drugiej strony pojawia się wielu graczy, którzy nie grali prawie w ogóle, jak Nik Omladić, Miha Zajc, Miha Mevlja, Boban Jović oraz zupełny debiutant - młody lewy obrońca Gregor Sikoszek, grający w klubie o wdzięcznej nazwie Koper. Być może co bogatsi z was byli w Koprze na wakacjach. Świetna okolica. Można stamtąd za kilka złotych w pół godziny popłynąć do Włoch. I pasuje, bo to mecz relaksacyjny, sparing. Edytowane 14 listopada 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 14 listopada 20168 l W dniu 14.11.2016 o 19:03, Frosti napisał(a): Co do skladu to jak najbardziej rozumiem Nawalke ze chce poeksperymentowac ale nie czaje dwoch rzeczy - dlaczego nie dal szans Szczesnemu ktory jest bramkarzem z czolowego zespolu Serie A tylko wprowadzil Borubara i dlaczego od pierwszych minut nie wystawil Wilczka zeby grac naturalnym dla naszej druzyny ustawieniem 4-4-2? no ale to oczywiste, że na drugą połowę wyjdzie Wojtek. Peszko coś se w palca zrobił i siedzi na trybunach.
Opublikowano 14 listopada 20168 l O, wlaśnie się dowiedziałem że Handanovic zrezygnował z gry w kadrze, bo aż się zdziwiłem że go nie ma. No ale dobra decyzja, Oblak to kozak w dodatku młodszy. Wilczek był na konferencji więc na pewno wejdzie, tylko ciekawe czy bezpośrednio za Teodorczyka czy zmienią formację na to 442.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Jak to się pięknie patrzy jak dochodzi do meczów towarzyszkich i selekcjoner testuje inne warianty, zamiast szukać nowych rozwiązań...
Opublikowano 14 listopada 20168 l W dniu 14.11.2016 o 18:40, _S_ napisał(a): No (pipi) drugi skład na papierze niewiele słabszy od pierwszego :o cofam to tego sie nie da ogladac
Opublikowano 14 listopada 20168 l Haha jak teraz koncertowo spier'dolili kontrę. W takich sytuacjach widać jak klasowy jest Grosicki na tle zmiennikow
Opublikowano 14 listopada 20168 l W dniu 14.11.2016 o 20:17, _S_ napisał(a): W dniu 14.11.2016 o 18:40, _S_ napisał(a): No (pipi) drugi skład na papierze niewiele słabszy od pierwszego :o cofam to tego sie nie da ogladac He he, chcialem ci ten pierwszy post skomentowac jedynie ikonka yao ale pomyslalem, ze nie bede taki.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Krychowiak na tle slowencow wyglada dramatycznie, wszystko na trzy kontakty, wolno, bez blysku.
Opublikowano 14 listopada 20168 l On juz od paru meczy repry tak wyglada. Ale dopiero teraz chyba zeszly niektorym opary euforii po euro.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Wstyd się przyznać, że jednak to oglądam. Poziom większości zmienników oceniam na smutny.
Opublikowano 14 listopada 20168 l Nie ma dzisiaj innych meczów, to włączyłem. No cóż... wygląda, jak piłkarze grający ze sobą pierwszy raz. Kopanina. Ciekawe może być jedynie śledzenie jak grają indywidualnie - widać, że się starają zrobić dobre wrażenie. Krychowiak chce wręcz być Pogbą. Edytowane 14 listopada 20168 l przez ogqozo