Bartg 5 435 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 3 minutes ago, mugen said: No w teorii to na środku powinni grać Moder z Bielikiem, co w teorii nie wygląda wcale żle, ale Moder się zezłomował, a Bielik to jest zezłomowany non-stop. No Modera szkoda najbardziej, chłopak coraz więcej znaczył w Brighton i w kadrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 To ze Krychowiak jeszcze gra to jest raczej uklad towarzyski, wiadomo koledzy z Robercikiem, Szczesnym itd. To ze gra Glik to chyba jakis sentyment w narodzie, w sumie to napewno bo kazdy podjarany ze o Kamilek prawdziwy wojownik on jezdzi na dupie i wklada serce. Czyli taki najprymitywniejszy i naglupszy typ pilki z polskiej mysli szkoleniowej. Typ jest slaby, wolny i gra w 2 lidze wloskiej co mowi samo przez siebie. Ale w Polsce trudno jest odpalic takich typow co widzielismy przy okazji Euro, jak nie dostal powolania na mundial Grosicki to wszyscy niby pisali ze nareszcie nie bedzie turbodebila jezdzca bez glowy, po czym zaraz sie zaczeli publicznie rozwodzic Borki i inni znawcy czy jednak nie powinien zabrac Kamilka chociazby dla atmosfery xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Cytat Krychowiak w kadrze mi nie przeszkadza. Ale też nie boję się powiedzieć, że w ostatnich dwóch meczach mi się nie podobał. Bo dlaczego mam tego nie powiedzieć? Bo „dzień dobry” mi nie odpowie na ulicy? Na EURO, po meczu ze Słowacją, Grzesiek przyszedł do mnie i powiedział mi wprost: „Panie Prezesie, spierdo.... nam mistrzostwa”. Tyle że wciąż popełnia niestety te same błędy. Boniek Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Nie no, trochę przepisywanie historii. Jak dla mnie tego się nie da tak naciągnąć. Dla większości fanów Krychowiak to był w tamtym momencie: - najlepszy piłkarz Sevilli - najlepszy piłkarz tej edycji Europa League, w sumie może w następnej edycji też szczerze mówiąc - wyróżniający się piłkarz reprezentacji Polski, który wnosi w prawie każdym meczu tyle co mało kto - głównie zabójczy destruktor ale też stosunkowo niezły skillem - jeden z największych transferów Paris Saint-Germain, a fani prawie każdego klubu pisali, że sami by go chcieli. Serio prawie każdego, kto nie chciał takiego piłkarza w tamtym momencie To, że w momencie transferu do Paryża coś natychmiast pękło - to nie zmienia tego, co było wcześniej. Do dzisiaj tajemnicza sprawa, bo trener Emery był ten sam, a jednak Krychowiak zaczął grać bardziej jak stoper wystawiony w pomocy, nie mówiąc o powalająco niższej jakości. Miał 26 lat, no nie spodziewałem się tego że to taki koniec. W kadrze też, w 2016 ktoś może sobie wymyślać, ale na bieżąco prawie wszyscy się jego występami zachwycali, ja też. W 2018 już jego występ został oceniony jako beznadziejny. A teraz? No cienko, ale z drugiej strony - nie wiem, kto inny wypada lepiej w tej roli. W Lidze Narodów UEFA widzieliśmy na środku pomocy Góralskiego, Szymańskiego, Żurkowskiego, Klicha, Linettego. Chyba wszyscy z nich mocno rozczarowali. Nawet Zieliński wypadł stosunkowo słabo w paru meczach, gdy był na tej mniej więcej pozycji. Poza nim jednak, wszyscy w porównaniu do Krychowiaka dodatkowo wyglądają albo tak, że chowają się przed grą i nie dobiegają do podań łączących cokolwiek, albo owszem aktywni, ale tracą piłkę znacznie częściej. No nie wiem... P.S. Zapomniałem dodać że Krychowiak w tej następnej edycji EL również grał w Lidze Mistrzów, doskonale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Nawet z wyglądu to jakoś tak historia się opowiada. Szczerze to nawet się trochę utożsamiam, jestem równolatkiem Krychowiaka i w sumie jakby mnie ktoś spytał jak bym opisał ostatnie 6 lat życia, to mniej więcej podobny kierunek. Ważne żeby w kadrze byli piłkarze z którymi różni fani mogą się identyfikować, nie tylko ludzie sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Troche nie na temat ale właśnie był zwariowany mecz na Wembley Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Zawsze jak gra anglia z faszystami to mi sie Dog Soldiers przypomina. I badz tu madry czy anglia wrocila czy to niemcom nie pyklo. A potezne wegry dzisiaj dwa zero w dope z wlochami. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 531 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 A Węgry jednak imponują, Donnarumma miał chyba więcej do roboty dzisiaj niż w finale Euro. Nic nie wpadło, ale co najmniej mecz wyglądał jak równy z równym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 8 hours ago, Figuś said: Francja i Anglia w 2gim koszyku Widze 2 losowania - jedno pt "pozamiatane" czyli z drugiego Francja/Anglia, trzeci Ukraina/Norwegia i mamy po awansie. Oczywiście pewnie na farcie trafimy coś w stylu Polska, Finlandia, Irlandia, Macedonia i San Marino i pompujemy pompujemy balonik. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Chciałbym, żebyśmy trafili na Francję, bo dawno z nimi nie rywalizowaliśmy nigdzie. Islandia, czy Grecja też by były spoko, bo też coś nowego. No i obowiązkowo San Marino, żeby nam znowu ośmieszyli obronę. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Francja, Norwegia, Turcja i Słowacja i mamy 8 zajefajnych meczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 No nie lubię Michniewicza, ale jednak trochę stanę w obronie, bo wypowiedź wygodnie przycięta, to nie tak, że tylko lukruje. Cytat Grzegorz Krychowiak jest dziś najlepszym polskim zawodnikiem występującym na tej pozycji. To specyficzna pozycja, trzeba mieć olbrzymie umiejętności. Też bym wolał, żeby grał dokładniej czy szybciej, ale w kadrze gra tak od lat. A na ten moment nie mamy nikogo, kto mógłby go zastąpić Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 No niestety mamy pieciu dobrych napastnikow, kilku dobrych bramkarzy i ani jednego dobrego defensywnego pomocnika Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jędrzejczyk w szerokiej kadrze na mundial Bramkarze: Bartłomiej Drągowski (Spezia Calcio), Kamil Grabara (FC Kopenhagen), Radosław Majecki (AS Monaco), Wojciech Szczęsny (Juventus), Łukasz Skorupski (Bologna FC). Obrońcy: Matty Cash (Aston Villa), Robert Gumny (FC Augsburg), Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria), Tomasz Kędziora (Dynamo Kijów), Kamil Glik (Salernitana), Kamil Bednarek (Southampton/Aston Villa), Jakub Kiwior (Spezia Calcio), Mateusz Wieteska (Clermont Foot 93), Paweł Dawidowicz (Hellas Werona), Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa), Paweł Bochniewicz (Heerenveen), Maik Nawrocki (Legia Warszawa), Michał Helik (Huddersfield Town), Nicola Zalewski (AS Roma), Arkadiusz Reca, Tymoteusz Puchacz (Union Berlin) Patryk Kun (Raków Częstochowa), Michał Karbownik (Fortuna Duesseldorf). Pomocnicy: Bielik Dziczek, Frankowski, Krychowiak, Góralski, D. Szymański, Piotrowski, Zieliński, S. Szymański, Żurkowski, Klich, Linetty, Łęgowski, Kozłowski. Skrzydłowi: Kamiński, Grosicki, Skóraś, Jóźwiak. Napastnicy: Lewandowski, Świderski, Milik, Piątek, Buksa, Kownacki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Nie wiem czy nawet w 26 osobowej się nie znajdzie, mamy może z 10 do grania, reszta to tylko koszulki z nazwiskami, jeden kij kto pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Bardzo szeroka kadra na 3 mecze Polski Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Przecież najważniejsze jest doświadczenie a nie umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Ja pier.dole xD Miesiac do MS to chyba kadra juz powinna byc mniej wiecej sformowana a tutaj typa jak na parade. Potem bedzie co imprezowe pier.dolenie, ze "kadra ciagle w budowie". Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Puchar w Berlinie wyciągnęli Puchacza z szafy i strzelił nawet bramkę, na pewno go wezmą na mundial Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Równie dobrze mógł powołać 100 chłopaków, jak wiadomo z grubsza kto pojedzie i kto zagra poza jakimiś 3 randomami z końca ławki, co się podniosą tylko na mecz o honor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Na pewno bedzie chcial wybrac przynajmniej jednego nieoczywistego, bo kazdy tak robi, zeby pozniej moc mowic ze to on go wymyslil, tyle ze mam jakies dziwne przeczuce ze gruby zabierze Jedrzejczyka. No chyba ze jego pan Piekario mu rozkaze wziac kogos do wypromowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 10 minutes ago, Il Brutto said: No chyba ze jego pan Piekario mu rozkaze wziac kogos do wypromowania. To albo pojedzie Jędza za znajomości z Czesiem i Piekario, albo do wypromowania Karbownik i Wieteska. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi