Skocz do zawartości

Reprezentacja Polski

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Just now, Czoperrr said:

Na napastnika powinien powołać Kownackiego, argument, że gra w drugiej lidze już jest nieaktualny bo przeszedł do Werderu Brema. 

Na razie to dopiero zaczął grać bo odszedł Fullkrug i póki co nic nie pokazał, więc byłbym ostrożny z Kownackim, jak dla mnie to będzie niewypał, to piłkarz właśnie na drugą ligę.

• Lubię! 1
  • Odpowiedzi 14,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minute ago, Bartg said:

Na razie to dopiero zaczął grać bo odszedł Fullkrug i póki co nic nie pokazał, więc byłbym ostrożny z Kownackim, jak dla mnie to będzie niewypał, to piłkarz właśnie na drugą ligę.

Na pewno lepszy wybór niż dawanie kolejnej szansy Milikowi. 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, kanabis napisał:

No ale tak naprawde to nie mamy raczej zamiennikow za tych pilkarzy z czasow ich prime o podobnej jakosci.

Ja osobiście bym wolał słabszych zawodników, bez wyrobionej pozycji na świecie, ale z chęcią do gry, głodnych sukcesów i wieku który daje (choćby złudną) nadzieję na rozwój. 

Opublikowano

Z ciekawostek to Papszun w studiu przed meczem mówił, że wystawiłby identyczny skład, tylko Szymański nie byłby Sebastian, a Damian :reggie: Czyli jeszcze bardziej defensywnie. To tak w temacie, że Papszun miałby teraz tę repeentację zbawić.

Opublikowano
56 minut temu, kanabis napisał:

No ale tak naprawde to nie mamy raczej zamiennikow za tych pilkarzy z czasow ich prime o podobnej jakosci. Jak wchodzi taki grosik i daje  reprezentacji ppwiew swiezosci w ostatnich 10 minutach, gwiazda pogoni szczecin to wiedz ze cos jest nie tak. 

(...)

Ten powiew z trzeciej minuty filmiku?

Opublikowano
13 minut temu, mugen napisał:

Ten powiew z trzeciej minuty filmiku?

Nie no mowilem ogolnie. W meczu z albania nie bylo zadnych powiewow. Nawet Grossi nie dal rady :/

Godzinę temu, Shankor napisał:

Ja osobiście bym wolał słabszych zawodników, bez wyrobionej pozycji na świecie, ale z chęcią do gry, głodnych sukcesów i wieku który daje (choćby złudną) nadzieję na rozwój. 

Pewnie ze tak tylko u nas chyba jest taka mentalnosc ze ci mlodzi, niepewni skladu gryza ziemie dwa mecze a jak juz zaczyna sie na nich stawiac to jest wyjebka i osiadanie na laurach :)

No ale tez racja ze juz lepiej dostawac w dupe i przymokazji expa dla mlodych a nie usrywac z dziadami borowymi w skladzie ktorzy jak krycha po meczu z bacami z wysp owczych mowi ze "to byl dobry mecz"

Opublikowano
27 minut temu, Bartg napisał:

Z ciekawostek to Papszun w studiu przed meczem mówił, że wystawiłby identyczny skład, tylko Szymański nie byłby Sebastian, a Damian :reggie: Czyli jeszcze bardziej defensywnie. To tak w temacie, że Papszun miałby teraz tę repeentację zbawić.

No źle nie mówi, gramy wyjazd na tzw. gorącym terenie a nie jesteśmy najlepsi na świecie to brzmi sensownie.

Ten Sebus to huja zagrał i tak od dawna. Miał dwie dobre wrzutki, poza tym słabo. Warszawka go lansuje, ale kiepsko z tą jego gra w reprze. Tak wiem, że wymiata w klubie, ale w reprezentacji jest słabo. 

Ten drugi Szymański to też nie daje żadnych gwarancji, żeby nie było.

Cebula z Rakowa pasowałby do gry, tylko że on gra dlatego w eklapie bo jest chimeryczny. Gdyby potrafił utrzymać formę to grałby za granicą.

Opublikowano

Niektórzy chyba za bardzo przeceniają umiejętności Papszuna. Gościu niczego nie osiągnął poza wygraniem mistrzostwa albo pucharu w tej śmiesznej polskiej lidze, gdzie mistrzostwa czasami wygrywają losowe drużyny i poszedł na długi urlop albo emerytuję, a ludzie robią z niego drugiego Kloppa albo Guardiole :kekw:

Opublikowano
1 minute ago, Czoperrr said:

Niektórzy chyba za bardzo przeceniają umiejętności Papszuna. Gościu niczego nie osiągnął poza wygraniem mistrzostwa albo pucharu w tej śmiesznej polskiej lidze, gdzie mistrzostwa czasami wygrywają losowe drużyny i poszedł na długi urlop albo emerytuję, a ludzie robią z niego drugiego Kloppa albo Guardiole :kekw:

Koronny argument to taki, że Papszun miał tam nieskończony autorytet i nikt mu nie podskoczył, wszystko układał sam no i jednak fajną drogę przeszedł Raków patrząc jak grają w piłkę. Wiadomo, że to tylko nasza śmieszna liga, ale może takiego Papszuna potrzebujemy, żeby sklecił coś co walczy i nie jest pośmiewiskiem całego kraju?

• Plusik 1
Opublikowano
7 minutes ago, Bartg said:

Koronny argument to taki, że Papszun miał tam nieskończony autorytet i nikt mu nie podskoczył, wszystko układał sam no i jednak fajną drogę przeszedł Raków patrząc jak grają w piłkę. Wiadomo, że to tylko nasza śmieszna liga, ale może takiego Papszuna potrzebujemy, żeby sklecił coś co walczy i nie jest pośmiewiskiem całego kraju?

Ale dobrze zarządzany klub to nie reprezentacja zarządzana przez discopolowców. W reprze trenera zmienia się conajmniej raz w roku i zwolnienia dokonywane są pod presją wszechwiedzących dziennikarzy

Opublikowano

A i tak po raz kolejny najwięcej zła swoim pierdoleniem wyrządza te wszystkie weszło, Kanały sportowe czy meczyki robiąc tysiąc artykułów i programów o pominiętych przez nowego selekcjonera, dlaczego powołany został A, a nie B, a w ogóle to C jest bardzo chwalony w FC Napleton. A za Brzęczka to graliśmy 4, a teraz dlaczego 3ma, dlaczego prawy obrońca gra na lewej, dlaczego a Sousa to był jaki był ale był, a w ogóle to trzeba było nie zwalniać Nawałki.

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no, oczywiścieże zawsze jest ryzko że Papszun się nie sprawdzi, trener reprezentacji to zupełnie inna fucha niż trener klubowy. Ale to co osiągnął z Rakowem to zdecydowanie nie był przypadek, nie widzę innych polskich trenerów którzy mogliby się pochwalić przejściem z 2 ligi w zasadzie do ligi europy w tak krótkim czasie (no dobra, potem to Szwarga ale no ze sztabu Papszuna). Z drugiej strony to pewnie też spora zasługa Świerczewskiego, bo miał wizję której brakuje Kuleszy (akurat temu to wszystkiego brakuje).

Edytowane przez _Shaman_
Opublikowano

Pytanie kto się będzie chciał pchać teraz w to szambo PZPNowo-zawodnicze, od dawna nie przypadkiem mówi się, że repeentacja to dla polskiego trenera pocałunek śmierci i zwieńczenie kariery, jak Cie wyjebią to już potem tylko pozostają dożynki w jakimś Płocku czy 1 lidze.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja bym widzial Piszczka. Ale to tylko dlatego, ze jest mlody (jak na trenera) i moze spokojnie z mlodymi pilkarzami pracowc, bo zaraz lewy czy reszta trepow robia wypad i nie bedzie "co mi kolega z boiska bedzie mowil jak mam grac". Te kadre trzeba przewietrzyc i brac mlodych, zwinnych, dynamicznych i chetnych na sukcesy w kadrze. No chyba ze dzisiaj to mlode pokolenie to tylko w tik toku widzi piniondz a reszta sie nie liczy.

Opublikowano
2 minutes ago, Mejm said:

Ja bym widzial Piszczka. Ale to tylko dlatego, ze jest mlody (jak na trenera) i moze spokojnie z mlodymi pilkarzami pracowc, bo zaraz lewy czy reszta trepow robia wypad i nie bedzie "co mi kolega z boiska bedzie mowil jak mam grac". Te kadre trzeba przewietrzyc i brac mlodych, zwinnych, dynamicznych i chetnych na sukcesy w kadrze. No chyba ze dzisiaj to mlode pokolenie to tylko w tik toku widzi piniondz a reszta sie nie liczy.

Piszczek jest spoko, ale znów bez większego doświadczenia trenerskiego więc będą mu dziennikarze to wytykać. No i nie dostałby zapewne tyle czasu ile by potrzebował. Zresztą, po co ja się tutaj wypowiadam, mam gdzieś tą reprezentacje nieudaczników i żenujący PZPN, przecież mnie porażki kadry cieszą. 

Opublikowano

Mnie ciekawie czy po takich meczach jest juz w szatni te lekkie napięcie, jak w cw czy jednak piątki, odjebane , widzimy sie za pare miesiecy elo

:yao:

Te zmiany trenerow sa tak samo skuteczne jak zakazy sądowe prowadzenia pojazdow

Opublikowano
Godzinę temu, Bartg napisał:

no ale jak miałby zbawić jak typ nigdy nie prowadził żadnej drużyny w poważnym międzypaństwowym meczu, zatrudnianie Papszuna na selekcjonera to kolejny po odejściu Nawałki błąd

Opublikowano
6 minut temu, kanabis napisał:

Mnie ciekawie czy po takich meczach jest juz w szatni te lekkie napięcie, jak w cw czy jednak piątki, odjebane , widzimy sie za pare miesiecy elo

Myślę, że w szatni była tak cisza, że mlaskanie było słychać xd

Opublikowano

Mi to sie wydaje ze oni po prostu patrzac przez pryzmat jakis Lewych, Szczesnych , Zielinskich mysleli ze reprezentacja Polski to w miare powazny projekt. A potem przyjezdzaja a tam na koncu w samolocie wodeczka w plastikowych kubeczkach i hej sokoły

Przeciez juz w meczu z czechami Santos wygladal na przerazonego w co sie wjebal

Opublikowano
56 minut temu, Bartg napisał:

Czyli według Ciebie dobrze, że Ppszun poparł wystawienie 3 prawych obrońców, Bednarka i Krychowiaka :obama:

Z obrońcami to masz rację, ja odnosiłem się raczej do środka pomocy. 

Papszun jest przede wszystkim dobrym trenerem jak na naszą ligę i wolnym. To że umie trzymać za mordy to ok, pytanie czy w reprezentacji to będzie ok, bo tonjuz inny poziom i co innego niż liga.

Ja bym postawił na kogoś z trójki: Papszun, Skorża i Jan Urban.

Reszta, która być może nadaje się niech się jeszcze pouczy w lidze.