Opublikowano 7 września 200816 l Ja nie umiem pojąć zachwytów nad Jeleniem. Wybaczcie, ale jego wyczyny nie są tak powalające na kolana, żeby za każdym razem lamentować, że nie ma go w składzie. Kadrze brakuje napastnika, co by strzelał bramki, od dawien dawna. Z kolei Jeleń to chyba jedyny Polak, jaki w jakiejś lidze mocniejszej niż polska albo cypryjska strzela regularnie bramki. Proste wnioskowanie - może jakby pograł w kadrze, to też by strzelał. Czego tu nie pojmować?
Opublikowano 7 września 200816 l Poza tym, z tego co się orientuję, "Żelę" mógłby grać także na lewej pomocy, a musimy kogoś znaleźć na to miejsce, bo Krzynówek (którego ja akurat bardzo uważam) do RPA raczej nie pojedzie. Zresztą tu nie o chodzi o zachwyty nad Jeleniem, tylko o to, że jest gość co REGULARNIE gra niezłej lidze, a to lepsze niż ławkowy Smolarek i tym bardziej trybunowy Krzynio. Niestety wyciąganie piłkarzy z kapelusza przez Leona przestało się sprawdzać, więc może pora na skorzystanie z grających, bo na to szczególnie narzekał Benek po ME - że chłopki nie grają w swoich klubach i stąd porażki. I jeszcze jedno - skoro swoje szanse przez całe poprzednie eliminacje dostawali Żurawski i Matusiak, którzy w 90% nie spełniali oczekiwań, to dlaczego nie mięliby teraz dostać Jeleń czy Wichniarek.
Opublikowano 8 września 200816 l Saunter , jest kilka różnic między Finlandią a Słowenią. Wtedy Benhałer był na świeżym terenie i nie wiedział pewnie gdzie się dokładnie znajduję. Był to też jego pierwszy mecz. Mecz sobotni natomiast spina klamrą już prawie dwa lata wdrażania metod siwego w polskie głowy i nogi. Przy okazji był dziewiątym spotkaniem bez zwycięstwa (ostatnio z Albanią). W tym okresie byliśmy już najgorszą drużyną na euro oraz zdołaliśmy strzelić dwie bramki. Jedna ze spalonego , druga z karnego. Wnioski każdy wyciągnie sam. Mam nadzieje ,że wszyscy podobne. Osoby , które grały by w reprezentacji pod moim dowództwem. Luki świadczą o białych plamach , które nie wiem kim na wrzesień 2008 zastąpić. B: Boruc , Fabiański O: Bosacki , Żewłakow , w przyszłości Kokoszka , który narazie płaci frycowe. P: Roger , Błaszyczkowski , Smolarek , Dudka N: Jeleń , Lewandowski , Brożek , Wichniarek , Sosin (przekonany jestem do trzech pierwszych)
Opublikowano 8 września 200816 l Mądrości Leo ciąg dlaszy: "Chamstwo i kłamstwo, czyli Beenhakker zaczął bredzić" Szanse na awans pewnie, że mamy (jak każdy z naszej grupy poza San Marino;p) i ja nie o tym piszę, że tragedia, że już po nas. Mam na myśli teksty i zachowania jak w artykule powyżej. Doceniam awans i mecz z Portugalią (grany 2 lata temu) który okazał sie jednak wypadkiem przy pracy, bo nigdy potem takiej gry nie powtórzyliśmy. System Leosiowi się przeciążył. Jakby w przerwie zimowej zróbił miejsce Kasperczakowi to bym się nie pogniewał, a i czasu trochę by było żeby się Kasper zapoznał z materiałem.
Opublikowano 8 września 200816 l No dokładnie, jeśli coś od tak długiego czasu nie gra, to nie można nadal zakładać, że mecz z Portugalią nie był przypadkiem. A bez niego dorobek Beenhakkera nie wygląda imponująco. Kilka solidnych zwycięstw, remis cudem w Lizbonie, i często bardzo słabe mecze z drużynami, które powinniśmy ogrywać bez problemu. Z każdym kolejnym słabym meczem coraz śmieszniej wyglądają opinie ludzi, którzy chcą Leona bronić i powtarzają, że za Janasa była tragedia, a nawet jak wygrywali, to fuksem, a poza tym wtedy byli lepsi piłkarze. No fakt, teraz jest cudownie. Leo wybiera ludzi sobie tylko znanym systemem, który po prostu nie działa, bo nie ma wyników. Na 4 mecze o punkty w tym roku 4 były fatalne. Teraz już nie wygrywamy fuksem z Węgrami, tylko fuksem ratujemy remis u siebie ze słabiutką Słowenią. Naprawdę, nie ma po prostu żadnych argumentów, które mogą ostatni rok pracy Beenhakkera bronić.
Opublikowano 8 września 200816 l Autor Jakby co chłopaki to mamy temacik o Leo http://www.psxextreme.info/Leo-t65759.html ;]
Opublikowano 10 września 200816 l Ja pierdyka, gdyby nie nasz bramkarz, to już by było 1-0 dla San Marino. Dla San Marino. Jaka żenada.
Opublikowano 10 września 200816 l Oj żenada Panowie no żenada.. Dwie setki nam Fabiański wybronił Ten cały spektakl wygląda jak mecz dwóch równorzędnych drużyn...załamka Leo czyń cuda na kiju na drugą połowę
Opublikowano 10 września 200816 l Ja pier.dole odkad ogladam pilke (2003) to nigdy takiej zenady w wykonaniu naszej reprezentacji nie widzialem. zal.pl Leo juz chyba nam sie wypalil i nie ma pomyslu na dalsze prowadzenie druzyny...
Opublikowano 10 września 200816 l Prowadzimy 1-0 więc nie jest źle. Jak się postarają to może dojadą z tym wynikiem do końca ... trzymajmy kciuki
Opublikowano 10 września 200816 l Gdzie jest forma: - Lewandowskiego - Rogera - Jopa - Kowalczyka - Piszczka - Saganowskiego - Krzynówka Wybaczcie, ale za to Leo nie odpowiada. Dzieje się niezły zamordyzm, oby to ostatni taki wyskok. R. Lewandowski - i to już
Opublikowano 10 września 200816 l Krzynówek i Jop to sie niestety do kadry po prostu nie nadają. I to było wiadomo długo przed Euro. Piszczek nie gra tragicznie. Roger, tak jak i Smolarek - bez formy, fakt. Kowalczyk dlugo w kadrze miejsca nie zagrzeje - jest za słaby i tyle. Plusy dla młodzieży. Kuby, Fabiana i R. Lewandowskiego, za gola w debiucie.
Opublikowano 10 września 200816 l 2-0 - bardzo dobry wynik. Pokazaliśmy im kto jest najlepszy z najgorszych.
Opublikowano 10 września 200816 l Gdzie jest forma: - Lewandowskiego - Rogera - Jopa - Kowalczyka - Piszczka - Saganowskiego - Krzynówka Wybaczcie, ale za to Leo nie odpowiada. A kto ich powołał i wystawił do gry, ja?
Opublikowano 10 września 200816 l Masz jakieś propozycje za nich poza Wichniarkiem z którym się zgodzę?
Opublikowano 10 września 200816 l Dudka - jasne, ale nie mógł go powołać, bo to byłaby porażka trenera Brożek, Boguski - moim zdaniem to jeszcze nie są zbawcy kadry (Boguski był powołany) Głowacki - sam nie wiem, miał grać Bosacki, ale się kontuzjował. EDIT: Aha i jeszcze jedno - Polska liderem grupy 3:) Słowacja dziś przegrała w Słowenii, a Czesi remisują w Północnej Irlandii. Edytowane 10 września 200816 l przez Saunter
Opublikowano 10 września 200816 l Masz jakieś propozycje za nich poza Wichniarkiem z którym się zgodzę?Ja mam.
Opublikowano 11 września 200816 l Leo siedzi cały dzień i jego jedynym zadaniem jest powołać właściwych piłkarzy, więc takie gadanie, że lepszych nie ma jest bez sensu. Miał dwa lata żeby stworzyć drużynę, wytypować zmienników na poszczególne pozycje a on po dwóch latach powołuje na chybił-trafił. Trochę słabo i za miesiąc chyba będzie walczył o utrzymanie stołka.
Opublikowano 11 września 200816 l 2-0 - bardzo dobry wynik. Pokazaliśmy im kto jest najlepszy z najgorszych. No jasne , Benhałer wygrał z San Marino to od razu nowy Górski. Dudka - jasne, ale nie mógł go powołać, bo to byłaby porażka trenera Brożek, Boguski - moim zdaniem to jeszcze nie są zbawcy kadry (Boguski był powołany) Głowacki - sam nie wiem, miał grać Bosacki, ale się kontuzjował. EDIT: Aha i jeszcze jedno - Polska liderem grupy 3:) Słowacja dziś przegrała w Słowenii, a Czesi remisują w Północnej Irlandii. Saunter możesz mi odpowiedzieć jak poznajesz czy ktoś jest zbawcą kadry jeśli ktoś w ogóle jej nie gra? Masz jakiś kanał łączący cię z przyszłością i wiesz ,że najlepszy strzelec od dwóch lat Brożek akurat teraz jeszcze nie jest gotowy ?
Opublikowano 11 września 200816 l oj narazie to się nieda oglądać tych eliminacji. Mecze stoją na poziomie gorszym niż w naszej ekstraklasie. Mówi się, że niema już w Europie słabych drużyn, a ja już znalazłem conajmniej 2. Polskę i SanMarino. Jak widzę, jak nasi biegają bez ładu i składu, taktyki i zaangażowania, siły i chęci, to zbiera mi się na wymioty, do tego jeszcze fantastycznie reagujący "kibice" ( najpierw bym ich spałował, potem armatki wodne a na koniec gumowe kule i przez przypadek jeden ostry nabój i może buractwo nauczyło by się kibicować reprezentacje na stadionie ), to jakoś odechciewa się oglądać reprezentacje. Nasi, niby najlepiej grają w październiku. Zobaczymy bo mamy wtedy dwa najważniejsze spotkania. Jeżeli je przegramy, to trzeba porzegnać Benhakera i zacząć budować kadre na Euro 2012. Jeżeli wygra, to musi ten wózek dociągnąć do RPA. Narazie sporo szczęście z tymi wynikami Czechów i Słowaków
Opublikowano 11 września 200816 l 2-0 - bardzo dobry wynik. Pokazaliśmy im kto jest najlepszy z najgorszych. No jasne , Benhałer wygrał z San Marino to od razu nowy Górski. Dudka - jasne, ale nie mógł go powołać, bo to byłaby porażka trenera Brożek, Boguski - moim zdaniem to jeszcze nie są zbawcy kadry (Boguski był powołany) Głowacki - sam nie wiem, miał grać Bosacki, ale się kontuzjował. EDIT: Aha i jeszcze jedno - Polska liderem grupy 3:) Słowacja dziś przegrała w Słowenii, a Czesi remisują w Północnej Irlandii. Saunter możesz mi odpowiedzieć jak poznajesz czy ktoś jest zbawcą kadry jeśli ktoś w ogóle jej nie gra? Masz jakiś kanał łączący cię z przyszłością i wiesz ,że najlepszy strzelec od dwóch lat Brożek akurat teraz jeszcze nie jest gotowy ? Czytaj dokładniej temat, a dowiesz się, że chodziło o jego brata, a nie o Pawła Brożka. Paweł w 100% nadaje się do kadry, mocno na niego liczę.
Opublikowano 15 września 200816 l Autor Myślę , że przyda się taki temat , można tu pisać wszystkie fakty i plotki wtedy gdy meczy nie gramy. Aktualnie...Leo wybrał się na mecz Celticu do Szkocji aby oglądać występ Boruca. Artur nie popełnił żadnego błędu , a jego zespół wygrał 4:2. Podobno po spotkaniu Leo miał odbyć szczerą rozmowę z Borucem [wiadomo,że chodzi o aferę z alkoholem na Ukrainie] Czyżby tonący brzytwy się chwytał? [Teraz czekają nas ciężkie mecze z Czechami i Słowacją]. Ebi Smolarek miał poważną rozmowę z Leo , który groził mu nawet brakiem powołań na kolejne mecze. Ebi po strzelonym golu w meczu z San Marino pokazał w stronę trenera słynny "młynek"co wyraźnie rozzłościło selekcjonera. Nie spodobało mu się , że ten otwarcie krytykuje jego decyzje.
Opublikowano 16 września 200816 l Autor Arboleda chce grać dla Polski - Chciałbym grać w reprezentacji Polski - mówi Manuel Arboleda, kolumbijski stoper Lecha Poznań. W styczniu mijają trzy lata, od kiedy przyjechał do Polski. Był mistrzem w Zagłębiu Lubin, w kolejnym sezonie odsunięto go od drużyny, stracił pół roku gry. Do Lecha ściągnął go trener Franciszek Smuda, by był fundamentem defensywy w jego drużynie. I jest. sport.pl