Cris 120 Opublikowano 16 września 2011 Autor Opublikowano 16 września 2011 To pewnie tym drugim będzie mecz z Egiptem. Piramidy są. Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 A kto z Europy niby mialby z nami zagrac, skoro 7 i 11 sa mecze eliminacyjne ? Ot taki urok grania tylko meczow towarzyskich, bierze sie to co mozna, a nie to co sie chce. Cytuj
kilix 128 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 Grupy są tak skonstruowane, że zawsze są jakieś drużyny, które w obecny dzień nie grają. Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 problem nie jest w tym z kim grają, ale gdzie... w środku sezonu, taka daleka podróż i zmiana strefy czasowej - aklimatyzacja, dla zawodników, którzy grają co kilka dni jest pomysłem poronionym. mówił o tym Kuba i ktoś tam jeszcze. prezesi nowy kraj zobaczą, kasę za mecz w kieszeń schowają i to się liczy... Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 Grupy są tak skonstruowane, że zawsze są jakieś drużyny, które w obecny dzień nie grają. To nie znaczy, że od razu chcą grać z Polską. Jest też kwestia finansowa. Cytuj
kilix 128 Opublikowano 16 września 2011 Opublikowano 16 września 2011 Myślę, że sponsor strategiczny jakim jest jest Biedronka powinien zapewnić odpowiednie środki finansowe. ;] Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Maor Melikson wyraził chęć gry w reprezentacji Polski - poinformowała oficjalna strona Polskiego Związku Piłki Nożnej. Melikson ma polskie jak i izraelskie obywatelstwo. W Izraelu grał w reprezentacji juniorskiej U-19 oraz młodzieżowej do lat 21. Kilkakrotnie został również powołany do pierwszej reprezentacji Izraela, na boisku wystąpił jednak dwa razy w meczach towarzyskich, co nie zamknęło mu drogi do gry w polskiej kadrze. W sprawę Meliksona zaangażował się bezpośrednio prezes PZPN - Grzegorz Lato. - Maor w rozmowie ze mną wyraził zdecydowaną chęć gry dla Polski. Myślę, że powołanie go do pierwszej reprezentacji. Ja pierdole, następny przebieraniec. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Czuję (i mam nadzieję), że to kaczka dziennikarska i myślenie życzeniowe Laty. Ogólnie szkoda Maora na tę Reprę, on już przecież w Wiśle praktycznie nie ma z kim grać, a tu musiałby się kopać z Peszkami itp <_< (Do tego dochodzą jeszcze potencjalne kretyńskie reakcje kibiców, w stylu przywitania Gienka Polańskiego...) btw, Nie, żebym ci chciał zepsuć ten wtorek do reszty, ale: Dudu chce grać dla Polski i czeka na ruch Smudy. Ostatnio o nim nieco ciszej, ale nie zniknął z pola widzenia. Nadal interesują się nim kluby zagraniczne, a są głosy, że byłby idealnym kandydatem na lewą obronę reprezentacji. Czy dojdzie do rozmów Smudy z Dudu, piłkarzem Widzewa Łódź? Selekcjoner ma coraz mniej czasu... źródło: dzisiaj, 12:55 futbolnews.pl Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 nie! nie! nie! to że Lato coś takiego mówi dla mnie jest jednoznaczne z tym że to farmazon Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Tę kadrę może zbawić tylko Tadeusz Socha. Ciekawe, kiedy ktoś wpadnie na pomysł wręczenia polskiego obywatelstwa Dudu z Widzewa. Jest w Polsce już dwa lata... <prorok> 2 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Zedytuj posta i ocenzuruj nazwisko, bo zaraz przeczytam na onecie że Smuda ma na oku nowego zawodnika.... Prosiłem kur$#%^ , to nie, zostawiłeś. BRAWO. BRAWO! Weź może zrób coś pożytecznego i napisz że samolot z reprezentacją "reszty świata" miał przymusowe lądowanie na jakichś Wyspach Bergamutach i kopacze muszą czekać na ratunek 2 lata. Dasz radę? To jakaś kpina jest. Teraz jeszcze Żyd i jakiś Dudek. I mecz w Korei , a później w Niemczech [bo na (pipi) w Polsce grać?]. brak słów Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Z Meliksonem to już przesada by była, rozumiem jakby Maor przyjechał do nas, stwierdził "moja babiczka pochazi z Warszawy" i chętnie zagram w waszej kadrze. A nie na zasadzie powołali mnie 10x do kadry Izraela ale nie zagrałem, to może spróbuję tutaj, a jak nie to znajdę jeszcze jakiś paszport w szafie :ph34r: Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Melikson w sierpniu strzelił dwa gole Szwajcarii. Nie sądzę, żeby właśnie teraz uznał, że nie ma szans na grę w kadrze Izraela. Do polskiej kadry nikt nigdy sam nie przyjechał. Tak to zawsze wygląda, że Smuda sam chodzi po ludziach i pyta, czy łaskawie zechcą. Generalnie nie wiem, czemu w obecnej sytuacji "już przesadą" ma być powołanie kolesia, który akurat nie musi dostawać polskiego obywatelstwa specjalnie na potrzeby reprezentacji. Jeśli chodzi o identyfikację z przodkami, to też jakoś bardziej "prawowity" wydaje się fakt, że jego matka nie wyjechała z Polski dla kasy, tylko z musu. Wyobraź sobie, że to syn Mickiewicza! Cytuj
Stona 569 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 ...ta, a Dudu to "Wnuk Gagarina" Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 W sumie nic mnie nie zdziwi. Byłaby to podobna sytuacja jak z Rogerem. Wtedy minęły 2 lata i 20 dni od pierwszego meczu w Polsce do przyznania obywatelstwa. Dudu już tego wyniku nie przebije. Tak że w sumie nie byłby to dla mnie żaden szok. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Po tym co się dzieje z tą reprezentacją szokiem będzie chyba tylko powołanie dla jakiejś kobiety* *żebym sam się nie musiał cytować za jakiś czas Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Polecam artykuł Rafała Steca z jego opinią na temat: http://rafalstec.blo...Kombinowac.html Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 (edytowane) Znakomita wiadomość dla Franciszka Smudy. W środę Związkowy Trybunał Piłkarski zawiesił Łukaszowi Piszczkowi karę bezwzględnej dyskwalifikacji. Dzięki temu obrońca Borussii Dortmund znowu może występować w drużynie narodowej. zawiesili mu zawieszenie? xD ta reprezentacja to jest symbol upadku wszelkich zasad, demoralizacji, braku honoru i zabicia ducha sportu. WSTYD !! (pipi)... nie ten temat (przeniesie ktoś? ) Edytowane 21 września 2011 przez Ofsajd 1 Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Naprawdę żal patrzeć co się stało z tą kadrą. Jakieś wynalazki z zagranicy, sprzedawczyki... Zero honoru. Tak zeszmacić kadrę to umieją tylko leśne dziady. Wynik tej pseudokadry na Euro zwisa mi i powiewa. Z Polską to nie ma nic wspólnego. 1 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 A co by bylo jak by do kadry zalapal sie nie daj boze jakis gej albo o zgrozo ateista !!!! Koniec koncow ma Polski paszport ma prawo grac ... Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Ale Polak? Czy Eskimos, albo Indianin ? Bo tych nacji jeszcze nie mamy Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Akcja "daję dupy za wyjście z grupy" trwa w najlepsze. Wyjścia z grupy oczywiście i tak nie będzie, teraz tylko kwestia ilu jeszcze najemników na 3-meczową umowę-zlecenie uda się leśnym (pipi)om zakontraktować. Przecież ojciec Meliksona w wywiadzie nawet nie ukrywa, że decyzja zapadła tylko dlatego, że Izrael nie ma już szans na awans i chodzi tylko i wyłącznie o wylansowanie się Maorka na Euro, co by mógł spi/erdolić do jakiegoś cieplejszego kraju. Dudu Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 (edytowane) Naprawdę żal patrzeć co się stało z tą kadrą. Jakieś wynalazki z zagranicy, sprzedawczyki... Zero honoru. Tak zeszmacić kadrę to umieją tylko leśne dziady. Wynik tej pseudokadry na Euro zwisa mi i powiewa. Z Polską to nie ma nic wspólnego. Wole sprzedawczyków,którzy grają na światowym poziomie niż nieudaczników z Poznania,Warszawy i innych polskich klubów Obrońcy godności kur.wa mać. :ph34r: Edytowane 21 września 2011 przez MYSZa7 Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 No ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że Maor chce grać dla Polski tylko dlatego, że a) w kadrze Izraela na razie nie zaistniał za bardzo b) z Izraelem i tak na żadną imprezę nie awansuję c) chyba skumał, że przez gre w Wiśle w lidze/pucharach też się specjalnie nie wypromuje. Co do jego pochodzenia czy paszportu nikt wątpliwości nie ma, raczej chodzi o styl i sposób w jaki to ma być załatwione. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi