Dahaka 1 861 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) pytanie do fanow lego gierekplanowalem pokonczyc wszystkie czesco, ale dotrwalem do piratow z karaibów i formuła mi się najzwyczajniej przejadłanajwiększy mankament tej serii w moim przypadku to koniecznosc przechodzenia tego samego levelu dwa razy, aby zdobyc wszystko. wydaje sie to byc dobrym, metroidovaniowym rozwiązaniem, ale nie jest i po prostu męczy. czy wszystkie gry z serii lego tak mają?no i pytanie: ktore z nizej wymienionych warto zagrac, a ktore mozna sobie odpuscic?Lego Potter 5-7Batman 2LOTRMarvel Super HeroesBatman 3Hobbit(uniwersum nie ma znaczenia, wszystkie lubie) Edytowane 13 marca 2015 przez Dahaka Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 15 marca 2015 Opublikowano 15 marca 2015 Hobbit taki sobie, na dodatek zawiera tylko 2/3 czesci filmu, a ostatnio potwierdzono, ze dlc z koncowka gry anulowano. Lotr spoko, warto ograc. Batman 2 tez ok. W reszte nie gralem, ale slyszalem ze batman 3 to kaszana. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Lego City Undercover - najlepsza Lego gierka, istny GTA style w świecie klockow Lego. Z klasycznych to Marvel Super Heroes i Lego The Movie mi najbardziej się spodobalo Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Lego Batman 2, Piraci z Karaibów i może Harry Potter. Te nowe części co wychodzą są daremne Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 marca 2015 Opublikowano 19 marca 2015 Mam pytania Lego Majstry: czy Lego Marvel Super Heroes ma otwarty świat jak Lego City Undercover? Bo Undercover mi się podobało, a gry Lego na licencjach filmowych już nie bardzo. Czy Lego Marvel Super Heroes na Wii U jest jakoś "upośledzona" względem wersji na PS3? Jakieś bugi? Gorsza płynność? Gorsza grafika? Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 19 marca 2015 Opublikowano 19 marca 2015 Z tego co pamiętam to nie ma otwartego świata. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 19 marca 2015 Opublikowano 19 marca 2015 Już doczytałem - po którejś tam misji odblokowuje się free-roam i jest możliwość "wyjścia na miasto". Wg GameTrailers to najlepsza gra Lego, więc kupię. Mam nadzieję że spodoba mi się tak jak Undercover. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 19 marca 2015 Opublikowano 19 marca 2015 Mi najbardziej spodobało się Lego The Movie - tutaj cały świat jest z klocków. Ta gra właśnie różni się od pozostałych pod tym względem. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 20 marca 2015 Opublikowano 20 marca 2015 Mam pytania Lego Majstry: czy Lego Marvel Super Heroes ma otwarty świat jak Lego City Undercover? Bo Undercover mi się podobało, a gry Lego na licencjach filmowych już nie bardzo. Czy Lego Marvel Super Heroes na Wii U jest jakoś "upośledzona" względem wersji na PS3? Jakieś bugi? Gorsza płynność? Gorsza grafika? Żadna gra z Lego nie ma takiego dużego i otwartego śwaiata jak Udercover i żadne Lego nie ma tak różnorodnej, długiej i świetnej rozgrywki. GTA LEGO jak w mordę strzelil. Dla mnie top3 gier na WiiU. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 (edytowane) Lego Marvel Super Heroes już do mnie jedzie - kupiłem nówkę w folii za 89 zł. Oczywiście na Wii U. Edytowane 21 marca 2015 przez Kris77 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 marca 2015 Opublikowano 24 marca 2015 Trailer najnowszej gry ze studia TT Games, czyli wszystkie cztery filmy w jednym pudełku! Dokładnie, znajdziemy tutaj grywalne odwzorowania wielkiego hitu kinowego z 1993 roku: Jurassic Park oraz jego o wiele słabszych kontynuacji: The Lost World: Jurassic Park z 1997 roku i Jurassic Park III z 2001 roku, a także najnowszej części sagi, która dopiero będzie mieć swoją premierę. Żródło: https://8studs.wordpress.com/Moim zdaniem, ta idea zrobienia platformera w świecie Lego, staje się już nudna. Okładka wygląda tak, jakby miał nas gonić dinozaur - przypomniał mi się CrashBandicoot 3, ale pewnie jak zwykle będzie mozolnie. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Kiedyś grałem sporo w Lego Racers na psx a ostatnia przygoda z Lego zakończyła się na Star Warsach. Nic ciekawego teraz Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Kiedyś grałem sporo w Lego Racers na psx a ostatnia przygoda z Lego zakończyła się na Star Warsach. Nic ciekawego teraz To skąda wiesz jak jest teraz jak w ostatnią część, którą grałeś to SW? Uwielbiam takich doradców... Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Czekam na konwersję Undercover - GTA w klimatach Lego, byłoby super:) Mroku, obczaj Lego The Movie - jak byłeś na filmie to Ci się spodoba, jak nie, to... też Ta gra różni się nieco od pozostałych, bo tutaj cały świat zrobiony jest z Lego. Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Na pss jest do pobrania demko SW The Force Awakens, całkiem przyjemna gierka mi się wydaje. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 (edytowane) Wyrwałem w dobrej cenie pred świętami Lego Marvel Super Heroes 2. Być może cześć z was wie, że uważam jedynkę za niedościgniony wzór "gry lego" a i absolutny top gier ze świata Marvela. Myślałem, że nie da się popsuć tak fantastycznej symbiozy. Myliłem się Już z recenzji i trailera przeczuwałem, że całe to mumbo-jumbo z pomieszanymi uniwersami w jednym mieście może nie przypaść mi do gustu (dla przypomnienia LMSH1 dzialo się w nowym Jorku i były co najwyżej wyjazdowe misje fabularne), ale stwierdziłem, "Marvel to Marvel, będzie ok". Faktycznie da się z tym żyć, jednak czuć, że ten pomysł może i spoko wyglądał dla jakiegoś kierownika na papierze, jednak nie spisuje się dobrze w grze i to nawet z punktu widzenia 6/7latka. Owszem, niektóre krainy dają nam możliwość zwiedzenia Atlantydy (bez Namora ... o czym wspomnę zaraz), Sakaaru czy Attilanu, ale Egipt czy Dziki Zachód nie mają żadnego powiązania z Marvelem i ewidentnie są wciśnięte na siłę. Co najbardziej boli jeśli chodzi o klimat gry to absolutne wycięcie X-menów (FF też) i jawne faworyzowanie Marvel Cinematic Universe. Niech się w piekle smaży ten kto w Marvelu wymyslił ignorowanie X-ludzi tylko dlatego, że nie zarabiają w filmach. Mamy przez to jakieś abstrakcje pokroju Wilko-kapitana ameryki, Hulko-trolla a Wolverine'a, Cyclopa czy Beasta nie uświadczymy (gdzie dwóch z wymienionych to etatowi członkowie Avengers). Puścilbym to jednak płazem gdyby nie to, ze gameplay się popsuł doszczętnie... Bossowie w LMSH1 byli interesujacy za pierwszym podejściem. Tzn trzeba było znaleźć sposób na nich, a wtedy pękali w kilka minut i to poniżej 5ciu. Walka była dynamiczna - trik-piącha-trik-piącha i koniec. Tutaj walki to istny koszmar.Owszem jest schemat, ale zamiast 3 serduszek bossa maja oni pasek życia, który co chwilę jest zablokowany a nawet jak się odblokuje to trzeba go tłuc cholera wie ile, bo i tak co chwilę jest nieśmiertelny. Walki sa monotonne, sprowadzają się do bezmyślnego mashowania guzika ataku w nadziei, ze tym razem zejdzie przeciwnikowi trochę życia i po prostu irytują. Co więcej, niektóre misje fabularne to nic innego poza walką z bossem, co mojego syna bardzo rozczarowuje bo skoro gra jedną misję dziennie max to czuje się oszukany. Menu wyboru postaci zmieniono do tego stopnia, ze z metra dobrze nie widać kogo się szuka. Szczytem niedopracowania dla mnie jest to, że zacząłem jeden wyścig na mapie (która zagadki niedostępne przez brak umiejętności oznacza kłódką) i na dwie brami przed końcem okazuje sie, że nie mogę go dokończyć bo rzeczone bramki są za nieprzekraczalną barierą, która pewnie zniknie w późniejszym etapie gry. Paranoja. Jakby nie mogli dać kłódki na ikonie wyścigu. Co więcej dołożyli animację wzbicia się w powietrze po przytrzymaniu X. Nawet to spaprali. Normalnie wystarczylo nacisnać szybko X,X aby osiągnac to samo a teraz często włącza się ta durna i trwająca z 2/3 sekundy animacja. Wisienką na torcie jest teraz to, że w LMSH1 podczas grania misji na 2 osoby ekran o ile postacie były koło siebie był niepodzielony, i tylko w przypadku powędrowanie niewiadomo gdzie się dzielił. Tutaj jest podzielony cały czas. Suma sumarum. Skońćzyła się moja cierpliwość do gier Lego. Wychodzi na to, że LMSH1 zostanie niedoścignionym ideałem, a cała reszta jest w ten czy inny sposób upośledzona i wnerwiająca. EDIT: Dodatkowy komentarz odnośnie gry w co-opie: Wspominałem już o na siłę dzielonym ekranie. Okazało się, ze w jednej z potyczek potrafili jednak go "połączyć". Co tylko spotęgowało irytacje na ten tytuł. Grając w Co-opie na niektórych planszach, a dokładnie podczas walk z bossami ekran jest tak pocięty, ze szybko przemieszczający się Boss cały czas znajduje się poza zasięgiem kamery. Hammerhead, Carnom, Kang. Walka z nimi to ciągła gonitwa aby zobaczyć gdzie przeciwnika wywiało. Te walki w połączeniu z wspomnianą nieśmiertelnością bossów to istna orka na ugorze. Zawsze w takich chwilach zastanawia mnie czy nie było testera, który by powiedział "spieprzyliście ten element, poprawcie go" zamiast tylko szukać błędów? Czy naprawdę nie ma osoby w procesie produkcji gry, która ma ocenić czy "gra się dobrze"? Toż to miała być gra dla dzieci,a w momencie gdy 6 latek z frustracją woła "no zostaw mnie w spokoju" bo akurat 3/4 nieśmiertelnych przeciwników go oklepuje tak, że ten nie może ich metodycznie pokonać, człowiek aż chchiałby płytę połamać... Edytowane 26 stycznia 2019 przez szczudel 3 Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 24 lutego 2019 Opublikowano 24 lutego 2019 Lego City Tajny Agent - faktycznie wersja z psstore nie ma polskich napisów? Może ktoś potwierdzić? Cytuj
izon 995 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 Warto wziąć to Lego Harry Potter do pogrania z młodzszym braciakiem w co-opie? Cytuj
Shago 3 562 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 Znajomi bardzo chwalili. Mnie osobiście bardzo się podobało Lego Jurrasic Park. Cytuj
izon 995 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 OK, wyrwałem za 8 dyszek, dam znać jak wrażenia kiedy dotrze Cytuj
Shago 3 562 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 Które lata? Tam chyba był podział 1-4/5-7 z tego co kojarzę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 Jest pakiet obu części razem. Cytuj
izon 995 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 6 godzin temu, Shago napisał: Które lata? Tam chyba był podział 1-4/5-7 z tego co kojarzę. No właśnie kupiłem ten cały pakiet 1 do 7 1 Cytuj
Shago 3 562 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 To daj znać, z narzeczoną się jakiś czas temu zastanawialiśmy nad tym też Cytuj
izon 995 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 (edytowane) 1 minutę temu, Shago napisał: To daj znać, z narzeczoną się jakiś czas temu zastanawialiśmy nad tym też OK, jak dojdzie przed weekendem to zdam raport po:) Czytałem opinie m.in na amazonie, ze super gra właśnie dla par. Edytowane 15 września 2021 przez izon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi