izon 995 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 W dniu 15.09.2021 o 16:58, Shago napisał: To daj znać, z narzeczoną się jakiś czas temu zastanawialiśmy nad tym też Bardzo polecam, poziomy ciekawie zaprojektowane, zagadki wymagające współpracy, zabawny humor, genialna muzyka jeśli lubicie filmy HP Gra czasami potrafi chrupnąć ale na tyle sporadycznie, że nie przeszkadza to w zabawie. Dodam, ze dawno nie widziałem platformówki z taką ilością "dodatków" tj. za zebraną walutę ( oczywiście klocki) można kupować w chooj włącznie z czarami itd. Dla fanów sekretów i znajdziek jak znalazł 1 Cytuj
Shago 3 562 Opublikowano 27 września 2021 Opublikowano 27 września 2021 Dzięki za info! W takim razie też sobie sprawię 1 Cytuj
czeskimaster 3 274 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 Zapowiada się ciekawie Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Gra Lego polegająca na budowaniu? Wygląda mega ciekawie w kontekście dzieciaków, no i będą piraci i rycerze 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Było kiedyś Lego Creator: miałem pirata Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 (edytowane) Budować Lego na komputrze/konsoli? Fuj . No chyba, że zamiast stricte samego budowania byłyby np. jakieś zadania logiczne, wtedy miałoby to sens. Edytowane 31 marca 2022 przez Meanthord Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Uff jest dobrze, 83 na meta, w zasadzie nie ma negatywnych recenzji, będzie coopowane z synem Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Bartg napisał: Uff jest dobrze, 83 na meta, w zasadzie nie ma negatywnych recenzji, będzie coopowane z synem Syn ile lat? Oglądał już SW? Ja też chcę pograć ze swoim, ale jednak ta saga to jeden wielki spoiler. Chyba chciałbym, aby najpierw oglądnął filmy Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Dobija do 7, także nie oglądał jeszcze Wiem, że lepiej filmy -> gry, no ale za mały jeszcze na filmy. Niech chłonie lore od tej strony, ma kilka zestawów Lego z SW także jest dobrze. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 No u mnie też 7 lat, w sensie zerówka, też ma zestawy Lego SW, zabawki i lubi SW, ale chyba oszczędzę mu spoilerów:) Inna inszość, że patrząc na jego kminienie i zachowanie to chyba epki 4-6 mógłbym oglądnąć. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Też bym mu oszczędził, ale sam chce zagrać W pierwsze Lego SW pamiętam ze znajomymi graliśmy jak głupi spożywając różne alkohole, a teraz człowiek z dzieckiem gra. Graliśmy ostatnio sporo w Przebudzenie Mocy i to jednak z gier Lego na licencji najlepiej pasujące lore do klocków. Chociaż nadal uważam Lego City Undercover za najlepsza grę Lego, ale liczę że Skywalker Saga przebije. Cytuj
Patricko 1 400 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Ja również ogrywam i jestem zachwycony. Saga Skywalkerów to zdecydowanie najlepsze Lego do tej pory. Gra posiada mega zawartość, lekko na 40 - 50 godzin gry. Do tego wygląda naprawdę ładnie. Ograłem już oryginalną trylogię i piękne wspomnienia + humorek Lego robi swoje. Każdy epizod ma 5 rozdziałów + kilka dużych otwartych map do zwiedzania. Do tego ogrom rzeczy do zbierania, klocki, postacie, statki, ulepszenia. Czuję się jak za czasów PS2, kiedy nie próbowano mnie wyruchać na hajs na każdym kroku. Piękna gra, brać śmiało, ode mnie 9, albo nawet 9.5. Minusy to jedynie drobne spadki klatek na PS5, co nie powinno mieć miejsca oraz brak wsparcia Dualsense. 1 Cytuj
Pupcio 18 410 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Kurde fajnie to wygląda, ostatnie lego jakie grałem to władca pierścieni, widzę że dużo się pozmieniało od tego czasu xD Cytuj
Patricko 1 400 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Moja to chyba Indiana Jones na PSP jeszcze. Chłopki mówią normalnymi głosami, pięknie wyglądają, a co lepsze, w wielu kwestiach dialogowych użyto oryginałów z filmów, a przynajmniej takie miałem wrażenie, bo McGregora czy Liama Nesona ciężko podrobić. Trzeba by przelecieć creditsy jak to wygląda. Cytuj
Pupcio 18 410 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Ja akurat jestem fanem klasycznego mruczenia lego ludzików xD ale widziałem że nawet to można włączyć jakby ktoś chciał Cytuj
Patricko 1 400 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Tak, jest tam taka opcja. Są nawet takie śmiechowe, jak bagietki zamiast mieczy, robienie ustami piu piu zamiast odgłosów laserów, itd. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 21 kwietnia 2022 Opublikowano 21 kwietnia 2022 Ja tez strongly recommend Nawet żona się wkręciła i naparza z synem. Po pierwsze grafika baaaardzo miła dla oka, zwłaszcza sekcje w kosmosie i dużych bitew wyglądają świetnie. Po drugie klasycznie humor, momentami slapstickowy, ale nie raz rubasznie zaśmiałem się pod wąsem, oczywiście najlepszy motyw z całej gry to dla mnie: Spoiler Do tego bardzo dobra polska wersja językowa, mnóstwo żartów słownych (chociażby nazwy misji) no i oczywiście absurdalna ilość contentu. Same "huby" między misjami są ogromne i każda zawiera oprócz znajdziek przynajmniej kilkanaście misji pobocznych i są moim zdaniem ciekawsze niż w poprzednich częściach, bo bardzo często odnoszą się do jakiś pobocznych wydarzeń z filmów. Bardzo fajny system rozwoju umiejętności, ale nie nachalny - tzn spokojnie da się przejść grę bez kupowania większości ulepszeń, ale chcąc zrobić 100% będą potrzebne. No i gameplayowo też w końcu jakiś rozwój, tzn nadal 6 latek spokojnie da sobie radę z walką i eksploracją, ale można też kombinować z combosami, unikami, bardzo fajnie odbija się ogień z blasterów mieczami świetlnymi. Na minus? Jak to w grze TT - lubi się randomowo zawiesić, wywalić do dasha, czasami nie wczytują się trigger pointy misji i trzeba restartować. Dla fana gier Lego i SW lużno 9/10 i dla mnie najlepsza gra Lego od czasu Lego City Undercover. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Cześć, jak w tej grze ustawić dubbing pl na Switchu? Sam gry nie mam, pytam dla znajomej, której dziecko gra na Nintendo Switch, ma 6 lat. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj
Patricko 1 400 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 W menu głównym, zaraz jak się grę włączy, to powinna być ikonka flagi. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Dzięki za chęć pokocy, ale sprawdzaliśmy teraz i nie ma opcji z flagą. W ustawieniach dotyczących języka są dostępne napisy w języku polskim, ale po prawej gdzie można wybrać audio tylko angielski UK. Może to się pobiera że sklepu lub razem z postaciami dodatkowym, na które jest kod w pudełku? Dodatkowo młody ma założony swój profil na konsoli, ale konta nintendo nie ma, to może mieć znaczenie? Cytuj
Ken Adams 274 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, adasiulko napisał: Cześć, jak w tej grze ustawić dubbing pl na Switchu? Włączyłem, żeby to sprawdzić i u mnie: Nie sprawdzałem czy działa. Gra była kupiona w PL z naklejką wielką DUBBING PL na okładce jakby co. Edytowane 22 kwietnia 2022 przez Ken Adams 1 Cytuj
Patricko 1 400 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Na Nintendo, albo trzeba dociągnąć pakiet ze sklepiku, albo po prostu nie ma pl audio. 1 Cytuj
Ken Adams 274 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Wszystko jest, kolega pewnie nie ma takiego wyboru ponieważ nie gra na polskim koncie. Swoją drogą dziś wznowiłem przygodę jestem w czwartym filmie i co chwila coś we mnie pęka, fantastyczna gra, Leia kręci dupą przy double jumpie, rozwałka jest piękna, i ta grafika, nawet na biednym Switchu. Vader budzi grozę. Wspaniały tytuł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi